Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejność taka a nie inna, bo i określenia nie przypadkowo dobrane. Sama książka zaś, naprawdę świetna i warta każdej złotówki

Napisano
Ja wiem, ze nieprzypadkowo, po prostu skrót się niefajny robi ;) Ale jak piniądz się jakowyś pojawi, to pewnie kupię ową publikację....

Jaki skrót

Coś chyba nie to skojarzenie.

Krystek.

• 1 month later...
Napisano

Witajcie !

Zapoczątkuję, a może już jest ( nie szkodzi ), dział informacji o dobrej literaturze dla konkretnych samolotów. Patrzmy nie tylko jako modelarze, ale i historycy. Zacznijmy od F4U Corsair ( moja ulubiona maszyna z Pacyfiku ). Ja uważam, że dobra jest polska, rozszerzona monografia AjPress oraz doskonały jak dla mnie Aero Detail ( niestety monografia jest napisana po japońsku ). Jeśli znacie ze strony merytorycznej inne polskie i zagraniczne wydawnictwa ( np."Modelmania", "In Action", "Walk Around"...itp ), to bardzo Was proszę napiszcie jakie są ? Potem może F4U Wildcat i F6F Hellcat.

Pozdrawiam !

Paweł

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
Napisano

Grudniowy numer MODEL AIRCRAFT ( w sprzedaży za tydzień), z moim - nieskromnie dodam - artykułem o SB Lim2A.

hpqscan0001r.th.jpghpqscan0002v.th.jpghpqscan0003t.th.jpg[hpqscan0006y.th.jpghpqscan0004p.th.jpghpqscan0005a.th.jpg

Przepraszam ale ostatnia strona weszła jako czwarta, a powinna być szósta! (ta z napisem 147kB).

Napisano

Gratulacje Wojtku Mam pytanie natury technicznej - w przypadku takiej publikacji dostarczasz tekst tłumaczony, czy może wydawnictwo zleca tłumaczenie?

Napisano

Tekst piszę po angielsku, nikt nie będzie płacił za tłumaczenie, co nie oznacza, że tekst nie podlega korekcie ew. skróceniu. Podobnie dobór zdjęć, szczególnie gotowego modelu.

Pozdrawiam,

Wojtek

Napisano

Czekających na specjalne wydanie Aeroplana nie chcę straszyć, ale w tym roku temat wydania specjalnego może okazać się jeszcze bardziej odległy od tematyki, do jakiej zdążyliśmy się przyzwyczaić, niż zeszłoroczny P.11

Napisano

Mam, na 99% pewne. Dodam tylko, że to maszyna pokładowa (choć nie tylko) kojarzona z pewną "nikogo nie obchodzącą" przegraną wojenką...

• 2 weeks later...
Napisano
Mam, na 99% pewne. Dodam tylko, że to maszyna pokładowa (choć nie tylko) kojarzona z pewną "nikogo nie obchodzącą" przegraną wojenką...

Aż się prosi by w 2012 był An-2...

Napisano

Nop znaczy się tak.

An-2, nawet tylko w Wojsku Polskim, to rozległy temat (co dopiero F-4!), ale o Mi-24 mogli się pokusić. Byłoby miło...

• 2 months later...
Napisano

Ukazał się marcowy numer miesięcznika modelarskiego MODEL AIRCRAFT wydawanego przez SAM Publications Ltd.

Obok materiału mojego autorstwa na temat budowy (konwersji) Mi-2T HobbyBoss, znajdziecie tam interesujące artykuły o Rumplerach serii C (cz. 1) oraz wizycie polskich F-16 w Grecji i wiele innych. Do nabycia w MPiKach i niektórych sklepach modelarskich.

hpqscan0001ry.jpg

hpqscan0002i.jpg

hpqscan0003d.jpg

hpqscan0004l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 1 month later...
  • 9 months later...
Napisano

Zapraszam do lektury lutowych numerów pism ze stajni SAM Publications, t.j. Scale Aviation Modeller Int. i Model Aircraft, gdzie m. in. artykuł Darka Jakubczaka o jego C-130E Hercules nr 1501 i moje: MiG-15 i Me Bf-108 Taifun. Do nabycia, przeglądnięcia od mniej więcej 10. 02. 2014 w empikah i dobrych sklepach modelarskich.

fe15cfd5567b6014med.jpg

e922ebc53f3109c0med.jpg

b0db473afe502f3emed.jpg

e43dba9ac812406amed.jpg

fe3a445695be8bd5med.jpg

Napisano

Jakie linki? Te pisma jeszcze się nie ukazały, a i tak nie wolno nikomu skanować i umieszczać w internecie, bo to piractwo...i grozi . Wersję e-magazynu pewnie będzie można zakupić na www.sampublications.com, na początku lutego, nie jestem pewny, bo nigdy mnie wersje elektroniczne nie interesowały.

Pozdrawiam,

Wojciech Butrycz (też fan MiG-23 Flogger, m.in.)

c97766210744a586med.jpg

• 6 months later...
Napisano

Miło mi zaanonsować, że w sierpniowym numerze znanego modelarskiego miesięcznika Scale Aviation Modeller Int. wydawnictwa SAM Publications, ukażał się mój artykuł n/t Liberatora Mk VI 1586 (Polish Special Duty Flight, który m. in. wykonywał zrzuty dla powstańców warszawskich. Z okazji 70-tej rocznicy tego wydarzenia również okładka nawiązuje do tego wydarzenia, a i w Editorial Gary Hatcher nawiązał do tego wydarzenia, z pełnym podziwem i szacunkiem.

Podobnie w siostrzanym magazynie Model Aircraft, choć artykuł o polskich Mustangach, część 1. z PW się nie kojarzy.

4c0d8cd1eb9f2441med.jpg

95db18c2e2c2b492med.jpg

40ded52b3362e0a2med.jpg

96c8c032ec04ee05med.jpg

• 1 month later...
Napisano

Motto:

"Psi ujadali, karawana szli dalej"

CHAIM WU DE(Żydowski filozof)

Kolejny wrześniowy numer SAMI i kolejny "polski" rocznicowy artykuł. Tym razem z okazji 75rocznicy wybuchu II WŚ przypomnienie myśliwca, który jako pierwszy stawił czoła potężnej Luftwaffe.

db5b0ad5e505df38med.jpg

7515699fb4bf6a23med.jpg

Ponadto we wrześniowym numerze Model Aircraft druga część artykułu o Mustangach polskich dywizjonów RAF, tym razem Mustang Mk IV i Mustang MK IVa.

• 1 month later...