LordDisneyland Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Autor co prawda mógł zadbać o nieco inną kolejność wyrazów w tytule, ale trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Kolejność taka a nie inna, bo i określenia nie przypadkowo dobrane. Sama książka zaś, naprawdę świetna i warta każdej złotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Ja wiem, ze nieprzypadkowo, po prostu skrót się niefajny robi ;) Ale jak piniądz się jakowyś pojawi, to pewnie kupię ową publikację.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Ja wiem, ze nieprzypadkowo, po prostu skrót się niefajny robi ;) Ale jak piniądz się jakowyś pojawi, to pewnie kupię ową publikację.... Jaki skrót Coś chyba nie to skojarzenie. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Witajcie ! Zapoczątkuję, a może już jest ( nie szkodzi ), dział informacji o dobrej literaturze dla konkretnych samolotów. Patrzmy nie tylko jako modelarze, ale i historycy. Zacznijmy od F4U Corsair ( moja ulubiona maszyna z Pacyfiku ). Ja uważam, że dobra jest polska, rozszerzona monografia AjPress oraz doskonały jak dla mnie Aero Detail ( niestety monografia jest napisana po japońsku ). Jeśli znacie ze strony merytorycznej inne polskie i zagraniczne wydawnictwa ( np."Modelmania", "In Action", "Walk Around"...itp ), to bardzo Was proszę napiszcie jakie są ? Potem może F4U Wildcat i F6F Hellcat. Pozdrawiam ! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Taki dział, a raczej wątek już jest Przenoszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Grudniowy numer MODEL AIRCRAFT ( w sprzedaży za tydzień), z moim - nieskromnie dodam - artykułem o SB Lim2A. [ Przepraszam ale ostatnia strona weszła jako czwarta, a powinna być szósta! (ta z napisem 147kB). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 Gratulacje Wojtku Mam pytanie natury technicznej - w przypadku takiej publikacji dostarczasz tekst tłumaczony, czy może wydawnictwo zleca tłumaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Tekst piszę po angielsku, nikt nie będzie płacił za tłumaczenie, co nie oznacza, że tekst nie podlega korekcie ew. skróceniu. Podobnie dobór zdjęć, szczególnie gotowego modelu. Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 22 Listopada 2012 Autor Share Napisano 22 Listopada 2012 Rozumiem. Dzięki za wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Czekających na specjalne wydanie Aeroplana nie chcę straszyć, ale w tym roku temat wydania specjalnego może okazać się jeszcze bardziej odległy od tematyki, do jakiej zdążyliśmy się przyzwyczaić, niż zeszłoroczny P.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Czyżbyś miał jakieś przecieki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Mam, na 99% pewne. Dodam tylko, że to maszyna pokładowa (choć nie tylko) kojarzona z pewną "nikogo nie obchodzącą" przegraną wojenką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurekogorek Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Mam, na 99% pewne. Dodam tylko, że to maszyna pokładowa (choć nie tylko) kojarzona z pewną "nikogo nie obchodzącą" przegraną wojenką... Aż się prosi by w 2012 był An-2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Harrier ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Phantom F-4? Nop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Nop znaczy się tak. An-2, nawet tylko w Wojsku Polskim, to rozległy temat (co dopiero F-4!), ale o Mi-24 mogli się pokusić. Byłoby miło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Ukazał się marcowy numer miesięcznika modelarskiego MODEL AIRCRAFT wydawanego przez SAM Publications Ltd. Obok materiału mojego autorstwa na temat budowy (konwersji) Mi-2T HobbyBoss, znajdziecie tam interesujące artykuły o Rumplerach serii C (cz. 1) oraz wizycie polskich F-16 w Grecji i wiele innych. Do nabycia w MPiKach i niektórych sklepach modelarskich. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 c. d. tematu z Galerii: Halberstadt C.L. II, ARDPOL 1/72. Artykuł pochodzi z numeru pażdziernikowego 2007 magazynu SAM Vol. 29 No 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Zapraszam do lektury lutowych numerów pism ze stajni SAM Publications, t.j. Scale Aviation Modeller Int. i Model Aircraft, gdzie m. in. artykuł Darka Jakubczaka o jego C-130E Hercules nr 1501 i moje: MiG-15 i Me Bf-108 Taifun. Do nabycia, przeglądnięcia od mniej więcej 10. 02. 2014 w empikah i dobrych sklepach modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 niestety linki nie "działają" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Jakie linki? Te pisma jeszcze się nie ukazały, a i tak nie wolno nikomu skanować i umieszczać w internecie, bo to piractwo...i grozi . Wersję e-magazynu pewnie będzie można zakupić na www.sampublications.com, na początku lutego, nie jestem pewny, bo nigdy mnie wersje elektroniczne nie interesowały. Pozdrawiam, Wojciech Butrycz (też fan MiG-23 Flogger, m.in.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Miło mi zaanonsować, że w sierpniowym numerze znanego modelarskiego miesięcznika Scale Aviation Modeller Int. wydawnictwa SAM Publications, ukażał się mój artykuł n/t Liberatora Mk VI 1586 (Polish Special Duty Flight, który m. in. wykonywał zrzuty dla powstańców warszawskich. Z okazji 70-tej rocznicy tego wydarzenia również okładka nawiązuje do tego wydarzenia, a i w Editorial Gary Hatcher nawiązał do tego wydarzenia, z pełnym podziwem i szacunkiem. Podobnie w siostrzanym magazynie Model Aircraft, choć artykuł o polskich Mustangach, część 1. z PW się nie kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Motto: "Psi ujadali, karawana szli dalej" CHAIM WU DE(Żydowski filozof) Kolejny wrześniowy numer SAMI i kolejny "polski" rocznicowy artykuł. Tym razem z okazji 75rocznicy wybuchu II WŚ przypomnienie myśliwca, który jako pierwszy stawił czoła potężnej Luftwaffe. Ponadto we wrześniowym numerze Model Aircraft druga część artykułu o Mustangach polskich dywizjonów RAF, tym razem Mustang Mk IV i Mustang MK IVa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zvezdar Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Ku czci poległych lotników 1933 tu większy skrót tej publikacji http://www.ebay.de/itm/Dachbodenfund-Polen-grosses-Flugzeug-Flieger-Buch-30ziger-Jahre-Unkomplett-/131317082835? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi