Grzes Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 Jak to było... Dwóch pijaczków w knajpie patrzy się na kręcący się wentylator... - Ale ten czas zapier*ala To chociaż napiszę, że nr 35 ma być Supermarine Spitfire V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 11 godzin temu, kopernik napisał: Zmartwychwstanie Gdzieś to trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) Warto kupic PW-34 jest między innymi kamuflowany Lim-2 z Sochaczewa nb.612 ,806 z czarnymi obwódkami numeru i wiele nowych zdjęć, a te starsze poprawione i teraz inaczej się je ogląda.Dziwne że barwna sylwetka jest w kolorach ,,Meduzy,,.To rok 1962, Meduza powstala parę lat później. Edytowane 17 Maja 2022 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 jesli tak ma wygladac ta nowa " Technika lotnicza ", to mogli ja zostawic w piwnicy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 12 godzin temu, Wymysl napisał: Na zdjęciach "0816", które znam wysìęgniki są krótkie tylko z jedną belka na podwieszenia. Niestety tych baboli pewnie sporo - autorzy znają Sokola tylko z pokazów lub czasopism, wiec tu nie ma sie co dziwic, w internetach sa wiarygodniejsze informacje niz w tej publikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 5 godzin temu, Kon_Bar napisał: Gdzieś to trafił? http://bc.pollub.pl/Content/13672/Technika.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 W dniu 17.05.2022 o 11:46, em napisał: Warto kupic PW-34 jest między innymi kamuflowany Lim-2 z Sochaczewa nb.612 ,806 z czarnymi obwódkami numeru i wiele nowych zdjęć, a te starsze poprawione i teraz inaczej się je ogląda.Dziwne że barwna sylwetka jest w kolorach ,,Meduzy,,.To rok 1962, Meduza powstala parę lat później. Zanabyłem, solidne opracowanie dot MiG-15/MiG-15bis/S-102/Lim-1/Lim-1,5/Lim-2, a zatem co warto zauważyć tylko jednoosobówki! Myślę że kwestia czasu jest opracowanie dot sparek, na które z niecierpliwością czekam P.s. wydanie ma nr 34, czyli przeskoczyli 33 - na pierwszych stronach jest wzmianka o poprzednich wydaniach gdzie pod 33 jest Fokker D.VII - albo coś mi umkło albo opracowywanie się przeciągnęło i 33 nie poszedł jeszcze do sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Maja 2022 Share Napisano 18 Maja 2022 W dniu 17.05.2022 o 10:11, Grzes napisał: Jak to było... Dwóch pijaczków w knajpie patrzy się na kręcący się wentylator... - Ale ten czas zapier*ala To chociaż napiszę, że nr 35 ma być Supermarine Spitfire V Fajnie , choć będzie to juz 3ci zeszyt o Spicie V, trza będzie zanabyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 31;32;...34;35 - według mnie brakuje 33. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Maja 2022 Share Napisano 19 Maja 2022 12 minut temu, kopernik napisał: według mnie brakuje 33 20 godzin temu, wuwumaster napisał: przeskoczyli 33 - na pierwszych stronach jest wzmianka o poprzednich wydaniach gdzie pod 33 jest Fokker D.VII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 Tego się spodziewałem. Stratus w natarciu, uzupełnienie tomu VI PKL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 4 minuty temu, kopernik napisał: uzupełnienie tomu VI PKL. Kto kupuje do recenzowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 Nieźle Ci poszło z t. VII to może i ten zrecenzujesz Ja pewnie kupię ... prawo serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Czerwca 2022 Share Napisano 7 Czerwca 2022 @kopernik ja w takie "biznesy" wchodzę dwa razy - pierwszy i ostatni 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Kolejna nowość od Stratusa :"Jest to przedruk dokumentu pt. "Uzasadnienie dla wymagań zawartych w projekcie warunków technicznych na samolot wielozadaniowy dla zastosowań w lotnictwie". 18 stron A4 cz.b Okładka miękka" cena 35zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Od Kagero. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 W dniu 7.06.2022 o 21:34, kopernik napisał: Tego się spodziewałem. Stratus w natarciu, uzupełnienie tomu VI PKL. Już jest. 61 zł, a w środku : TS-8 „Bies”, PZL 101 „Gawron”, PZL-102 „Kos”, TS-11 „Iskra”, PZL-104 „Wilga”, PZL M-2, PZL M-4, Lim-5, Lim-5P, Lim-5M, Lim-6bis, PZL An-2, SM-1, SZD-21 „Kobuz”, SZD-22 „Mucha Standard”, SZD-30 „Pirat”, SZD-32 „Foka 5”, PZL M-3 „Pliszka”. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 @kopernik pokażesz parę stron? Np. Iskra, Wilga, Sm-1 (albo inne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 6 minut temu, Grzes napisał: @kopernik pokażesz parę stron? Np. Iskra, Wilga, Sm-1 (albo inne) Nie, bo nie jeszcze nie kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 Za to kupiłem coś dla miłośników szybowców. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Czerwca 2022 Share Napisano 30 Czerwca 2022 3 minuty temu, kopernik napisał: Nie, bo nie jeszcze nie kupiłem A już miałem nadzieję na jakieś małe znęcanie się... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 10 godzin temu, kopernik napisał: Za to kupiłem coś dla miłośników szybowców. Gdzie, co, kiedy? Daj namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 4 godziny temu, Kon_Bar napisał: Gdzie, co, kiedy? Daj namiary https://www.facebook.com/wydawnictwoelayscg/ To strona wydawnictwa. https://sklep.dlapilota.pl/47-literatura To strona ich sklepu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 23 godziny temu, Grzes napisał: A już miałem nadzieję na jakieś małe znęcanie się... Poznęcasz się, poznęcasz. Na razie zdjęcia od Wojciecha Michalika , szczęśliwego nabywcy PKL VI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) Za 8 zł kupiłem w ciemno " Papieski śmigłowiec" . Liczyłem na zdjęcia wnętrza i się przeliczyłem. 48 str. prawie same zdjęcia, zarówno "z epoki" jak i z ekspozycji. Szkoda, że nie ma nic z renowacji. Był potencjał na niezłą pozycję. Edytowane 4 Lipca 2022 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi