MichalZ Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Siemka,najnowszy "umęczony" model czyli Tiger I w skali 1:35 firmy Dragon, malowany farbami Tamiya, brudzony chemią AK interactive . 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Co do merytoryki się nie wypowiem bo się nie znam, ale wizualnie jak dla mnie petarda! Może jedynie mógłbym się przyczepić do kół, trochę zbyt ufajdane w porównaniu do reszty i może trochę zbyt przydymione osłony wydechów, ale to już czepianie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Wizualnie fajny, ale te okopcenia na zewnątrz osłon wydechów tak średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Moja ocena podobna do kolegów powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Przyciąga wzrok i fajnie zmalowany mi nie pasuja trochę do calosci krzyże ja bym je przykurzyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Elegancki, tylko z zaciekami bym nie przesadzał... Podoba się, bo warsztatowo- interesujący i przyciąga wzrok. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Zmalowany fajnie, ale kolor to zupełnie z innej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Bardzo fajny i fajnie zniszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Dla mnie bomba! Gratulacje bo model wygląda fantastycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 Bardzo dziękuję za pozytywne przyjęcie 11 godzin temu, johnrambo napisał: Zmalowany fajnie, ale kolor to zupełnie z innej bajki. Mógłbym wiedzieć, co nie tak z kolorem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 W dalszym ciągu jestem fanem Twoich malunków. Podoba się, bardzo się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Fajnie się prezentuje, choć ta modulacja moim zdaniem wygląda mało realistycznie, chyba za duże kontrasty jak na mój gust. Ale na prawko przyciąga uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 Tygrys No.112 (później No.724) - Fgst.250012 - to bardzo wczesna maszyna. Przybyła do Afryki już w sierpniu 1942 roku. Czyli powinien być pomalowany w kolory TROPEN. No muszę się przyznać że musiałem posiedzieć chwilkę , aby dopatrzyć się tych nieścisłości - niewielkich w budowie tego Tygrysa. Na początku zobaczyłem brak przewodów w granatach dymnych na wieży. Z obu stron przewód trzyżyłowy - Następnie źle zamocowane nożyce do cięcia drutu. Przy okazji tych nożyc zobaczyłem tę blaszkę do mocowania drutu od lampy - którą usunęli przy przenoszeniu oświetlenia - dlatego ten kabel tak 'lata'. Tyłu pojazdu zbytnio nie widać - tak, aby ocenić mocowanie skrzynki z tyłu. Tylna skrzynka powinna być pod skosem - u Ciebie chyba nie jest zaznaczam CHYBA. No.112 - później - po przejściach. Fotki tylko w celach dyskusji. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 12 Lutego 2021 Autor Share Napisano 12 Lutego 2021 31 minut temu, meser262 napisał: Tygrys No.112 (później No.724) - Fgst.250012 - to bardzo wczesna maszyna. Przybyła do Afryki już w sierpniu 1942 roku. Czyli powinien być pomalowany w kolory TROPEN. No muszę się przyznać że musiałem posiedzieć chwilkę , aby dopatrzyć się tych nieścisłości - niewielkich w budowie tego Tygrysa. Na początku zobaczyłem brak przewodów w granatach dymnych na wieży. Z obu stron przewód trzyżyłowy - Następnie źle zamocowane nożyce do cięcia drutu. Przy okazji tych nożyc zobaczyłem tę blaszkę do mocowania drutu od lampy - którą usunęli przy przenoszeniu oświetlenia - dlatego ten kabel tak 'lata'. Tyłu pojazdu zbytnio nie widać - tak, aby ocenić mocowanie skrzynki z tyłu. Tylna skrzynka powinna być pod skosem - u Ciebie chyba nie jest zaznaczam CHYBA. No.112 - później - po przejściach. Fotki tylko w celach dyskusji. Pozdrawiam Krzysztof Zgadza się, "błędy" o których wspomniałeś wynikają głównie z tego że jedyne na czym wzorowałem się robiąc ten model, była instrukcja Dragona z modelu 6286 (tz.Cyber Hobby). Drugiego którego mam już tu zaczętego (Dragon 6008) wykonam inaczej, ale dziękuję za uwagi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 (edytowane) 19 minut temu, MichalZ napisał: Zgadza się, "błędy" o których wspomniałeś wynikają głównie z tego że jedyne na czym wzorowałem się robiąc ten model, była instrukcja Dragona z modelu 6286 (tz.Cyber Hobby). Jeśli nie miałeś żadnych innych materiałów to WIELKIE BRAWO - dla Ciebie no i trzeba docenić instrukcję producenta modelu - co nie zdarza się często. Zawsze lepiej popatrzeć na fotki z epoki - jeśli takowe są dostępne. Jeszcze wydaje mi się że mogłeś trochę przesunąć krzyże na bokach - dosłownie o CIUT. 19 minut temu, MichalZ napisał: Drugiego którego mam już tu zaczętego (Dragon 6008) ... . Jest na warsztacie? Nie 'zanotowałem' go na pewno 6008? Chyba raczej 6608. Pozdrawiam Krzysztof Edytowane 12 Lutego 2021 przez meser262 doprecyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 Godzinę temu, meser262 napisał: Na początku zobaczyłem brak przewodów w granatach dymnych na wieży. Z obu stron przewód trzyżyłowy - Spoko Krzychu, ale jaki jest sens wytykania braku przewodów przy świecach dymnych jak np "zapinki" narzędzi nie mają uchwytów? Od razu było widać, że kolega zbytnio się nie doktoryzował i skupił się raczej na wizualnych efektach, które mogą się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 3 godziny temu, Seb napisał: Spoko Krzychu, ale jaki jest sens wytykania braku przewodów przy świecach dymnych jak np "zapinki" narzędzi nie mają uchwytów? Moim zdaniem sens jest - dla tych co oglądają, aby zwrócili uwagę na brak tego elementu jeśli będą budować swój model. Ten błąd zdarza się bardzo często na Tygrysach z granatami dymnymi niezależnie od producenta modelu. "Zapinki" - tak Masz racje - że niekompletne, ale jednak są i oglądający może w swoim modelu ten błąd zweryfikować. Podobnie nożyce co prawda też są, ale w zupełnie innej konfiguracji. Szkoda że to nie "Warsztat" bo można by było poprawić te i inne niedopatrzenia/niedociągnięcia, a tak to jest już "pozamiatane". W lipcu 2020 roku - na "Warsztacie" pojawiło się - wprowadzenie - i szkoda że dalej nie było kontynuowane. Michał jeśli to ten sam model z tamtego warsztatu to gąski wybrałeś prawidłowe . Pozdrawiam Krzysztof 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi