abtb Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 (edytowane) Przy okazji porządków na półce z modelami postanowiłem odgrzebać stary temat, który wg. mnie zasługuje na w miarę udaną (poprawną, ciekawą ) galerię. Model popełniłem kilka lat temu (2018r ) i muszę przyznać, że dość ambitnie do niego podszedłem: wzbogacone wnętrze kabiny pilotów, przebudowana konstrukcja części ładunkowej (ożebrowanie kadłuba, suwnica), poprawiony wygląd drzwi ładunkowych, wzbogacone podwozie główne o siłowniki i przewody hydrauliczne. Poza tym wszystkim, cały model został przeryty i przenitowany. Warsztat tu: Fairchild C-119C "Flying Boxcar" Edytowane 9 Grudnia 2022 przez abtb 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 Zawsze podobal mi sie ten samolot transportowy ale w twoim wykonaniu jeszcze bardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 To już nie łaska pokazać coś nowego tylko odgrzewane tematy?A po za tym co to jest za szerzenie treści erotycznych? Przypominam że osoby niepełnoletnie też tu zaglądają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 Odgrzewany, nie odgrzewany ale jest zaj.......ty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 19 minut temu, lesio-69 napisał: Odgrzewany, nie odgrzewany ale jest zaj.......ty. To to wiem.Mialem okazję zobaczyć go na żywo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 Podoba się tak konstrukcja, jak i wykonanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 Ładny, ale Italerka robi też AC 119K Gunship - też jest fajny, albo nawet fajniejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 Bardzo ładny. Plus za "goliznę". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 4 godziny temu, Xmen napisał: To już nie łaska pokazać coś nowego tylko odgrzewane tematy?A po za tym co to jest za szerzenie treści erotycznych? Przypominam że osoby niepełnoletnie też tu zaglądają. Właśnie! Jestem pewien, że przed 18 rokiem życia nikt nie widział cycka. I to nie jest właściwe miejsce na ich pierwszy raz!!! W innym temacie - bardzo ładny model. Ciekawa jest ta czarna powierzchnia na dole kadłuba - pewnie nigdy nikt tego nie mył... A w locie dowódcy się czepiali... Pozdrawiam i życz miłego dnia Paweł 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Lutego 2021 Autor Share Napisano 13 Lutego 2021 Dziękuję wszystkim za komentarze Jak widać - stary model ale jeszcze daje radę . Rozmyślam nad popełnieniem go w skali 1/144, tak dla towarzystwa dla C-133 6 godzin temu, Xmen napisał: To już nie łaska pokazać coś nowego Łaska, będzie o stosownej porze 6 godzin temu, Xmen napisał: Przypominam że osoby niepełnoletnie też tu zaglądają. Wnioskuję, że kolega raczej telewizorni nie ogląda i nie wie jakie to teraz "sceny" są w filmach dla młodzieży (takiej 12+) 4 godziny temu, WujekAlice napisał: Italerka robi też AC 119K Gunship Proszszę: 2 godziny temu, pmroczko napisał: Jestem pewien, że przed 18 rokiem życia nikt nie widział cycka. No nie wiem. Bardzo to śmiała teza i chyba raczej łatwa do obalenia. W każdym bądź razie ja się do niczego nie przyznaję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 siedzi sam na trzech kołach, czy trzeba nos dociążyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 Aż zdążyłem zapomnieć, jak bardzo na tę galerię czekałem Piękny Ci on! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Lutego 2021 Autor Share Napisano 13 Lutego 2021 30 minut temu, WujekAlice napisał: siedzi sam na trzech kołach, czy trzeba nos dociążyć? Ja swojego dociążałem o ile pamiętam. Coś w wątku warsztatowym pewnie o tym pisałem. Natomiast ten C-119 Gunship to by było trzeba zapytać autora (fotkę modelu cykłem na konkursie modelarskim w Kłajpedzie w 2017r), ale też pewnie doładował mu do nosa bo przecież w ładowni są działka a to trochę ciąży na dupę. 7 minut temu, filipsg napisał: Aż zdążyłem zapomnieć, jak bardzo na tę galerię czekałem Galeria była po raz pierwszy po zakończeniu warsztatu, więc kolega trochę przespał publikację Teraz to taka powtórka z rozrywki w lepszej jakości. 9 minut temu, filipsg napisał: Piękny Ci on! Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 Kurczę, faktycznie, gotowy model już widziałem - tylko, no właśnie, zapomniałem, to w końcu było jedną pandemię temu Tym lepiej, to znaczy że dwa razy przeżyłem zachwyt tym samym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 Nooo Tomasz.... Bardzo ładny model Ty to lubisz zaskakiwać tutejszą widownie Z drugiej zaś strony, trzeba było wrzucić coś innego niż F-104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Lutego 2021 Autor Share Napisano 13 Lutego 2021 30 minut temu, filipsg napisał: to znaczy że dwa razy przeżyłem zachwyt tym samym modelem Cieszy mnie to niezmiernie, że i po raz drugi kolega dał się urzec tej piękniej konstrukcji 31 minut temu, rudy0007 napisał: Nooo Tomasz.... Bardzo ładny model Dziękuję, dziękuję 32 minuty temu, rudy0007 napisał: Ty to lubisz zaskakiwać tutejszą widownie Kolejne z końcem miesiąca - w dwóch aktach 32 minuty temu, rudy0007 napisał: Z drugiej zaś strony, trzeba było wrzucić coś innego niż F-104 Lekuchna przerwa nie zaszkodzi ale jakoś tak po prawdzie, lada dzień z taśmy zejdzie kolejny kadłub F-104 do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Pikn, pamiętam jak go budowałeś. Myślałem ze cichaczem drugiego popełniłeś;) To podwozie w takich dziwnych kolorkach powinno być. Pierwszy raz widzę golnie w ZCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 14 minut temu, Moses napisał: To podwozie w takich dziwnych kolorkach powinno być. Cecha szczególna tego konkretnego egzemplarza (ale dowodów fotograficznych nie mam) 15 minut temu, Moses napisał: Myślałem ze cichaczem drugiego popełniłeś;) Może popełnię w 1/144. Trochę rozważałem Gunshipa , a nawet mnie na niego "chcica" wzięła ale raczej trudno dostać. Choć wiem kto ma i być może to tylko kwestia właściwej argumentacji i będzie mój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi