abtb Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) Ulepiłem, to pokazuję Model z pudła Airfixa, wzbogacony w toczone lufy Mastera i wydechy Qb. Malowany Gunziakami. Nie mam nic więcej do dodania A, jeszcze jedno - to drugi myśliwiec w Projekcie "P" North American F-51D, 12 Eskadra Myśliwsko -bombowa, 18 grupa Myśliwsko-bombowa, Korea, 1952 (jakby co, to zerżnąłem z instrukcji Airfixa ) Informacyjnie informuję, że fotki cykałem przy sztucznym świetle więc może troszkę nie wyszły. Dorzucam więc dwie warsztatowe: EDIT: Zrobiłem parę fotek przy dziennym świetle: W sumie to chyba niewiele lepsze Edytowane 12 Lipca 2022 przez abtb nowe zdjęcia 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 Wyszedł prawie pięknie. Prawie bo coś z owiewka złego się stało i jakąś mleczna jest. A cała reszta, przepiekna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 W końcu jakieś konkretne szczęki Resztę można sobie darować Muszę przyznać że wyszedł bardzo ładnie, nawet nie wygląda na skalę 1/72 i jak dobrze pamiętam to Twoje drugie skończone 'srebro'. Wyszło EXTRA Jedna uwaga być musi: kawa o pierwszej w nocy? "Co to ma być, co to ma znaczyć?" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) Ładny. Zapomniałem dodać że do "Projekt P" się nie łapie bo ma F z przodu. Edytowane 21 Lutego 2021 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 Witam Super, okazuje się że nudne samoloty srebrne mogą być ciekawe. Kalkomanie wyglądają jak namalowane. Co do szczęki to tylko P40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 8 godzin temu, Moses napisał: Prawie bo coś z owiewka złego się stało i jakąś mleczna jest. Taki standard pudełkowy. Mimo wysiłków nic się z tym pasztetem nie dało zrobić. 7 godzin temu, rudy0007 napisał: kawa o pierwszej w nocy? "Co to ma być, co to ma znaczyć?" Takie czasy czy też taki mamy klimat 1 godzinę temu, Xmen napisał: Zapomniałem dodać że do "Projekt P" się nie łapie bo ma F z przodu. Oj tam, można przymknąć jedno oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 Nareszcie jakiś Mustang inny niż inne Teraz panie kolego bliski Wschód i Ameryka południowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 22 Lutego 2021 Share Napisano 22 Lutego 2021 Nie no bardzo legancki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Lutego 2021 Share Napisano 22 Lutego 2021 Brawo za temat, dawno nie widziałem modelu powojennego Mustanga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 Rzeczywiście jakaś taka zmatowiała owiewka. Nie dało się zrobić otwartej? Można by wtedy zawiesić oko na ładnym kokpicie. A propos masz jakieś zdjęcia kokpitu? Poza tym piękny jest. Stwierdzam, że pora przesiąść się na starsze maszyny - właśnie szykuję innego rycerza od USAF - F4U. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Lutego 2021 Autor Share Napisano 23 Lutego 2021 (edytowane) 2 godziny temu, kozborn napisał: Rzeczywiście jakaś taka zmatowiała owiewka Trochę przetarłem kocim ogonem: Reszta biedy to już raczej od środka, a owiewki rwać nie będę. 2 godziny temu, kozborn napisał: Nie dało się zrobić otwartej? Pewnie by się dało, ale ja nie znoszę kurzołapów Dziękuję wszystkim za opinie Widzimy się w następnej galerii kiela łykendu - będą dwie części Edytowane 23 Lutego 2021 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 O, już trochę lepiej, podziękuj kotu :)) Ale zegarów i tak nie mogę się dopatrzeć - trochę szkoda. Z czego zrobiłeś te pasy? Ciekawy patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Lutego 2021 Autor Share Napisano 23 Lutego 2021 44 minuty temu, kozborn napisał: podziękuj kotu :)) Podziękowałem - michę dostał 44 minuty temu, kozborn napisał: Ale zegarów i tak nie mogę się dopatrzeć W takiej "opcji" to raczej się nie da już pstryknąć fotki zegarów - są zbyt głęboko schowane pod osłoną przeciwsłoneczną. 44 minuty temu, kozborn napisał: Z czego zrobiłeś te pasy? Ciekawy patent. Pasy są zrobione z taśmy malarskiej. Kawałek o wymiarach np 3x4cm naklejam na kawałek płytki plastikowej, tnę na paski o szerokości 1mm i maluję H85 (kolor płótna) i mam gotowe pasy. Sprzączki robię z drutu ołowianego 0,2 lub 0,3 mm Może i nie najładniejsze ale dają radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi