Skocz do zawartości

JASDF RF-4E Phantom , Platz 1:144.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 26.03.2021 o 22:40, milczacy napisał:

Klasa 👏

Widzę, że się ostatnio specjalizujesz w tematycznych winietach, extra Ci to wychodzi 👍

Dokładnie tak.

Skala 144 jest idealna do takich inscenizacji. Trzeba tylko nie przesadzić z ilością dodanych obiektów i skomponować wymowną scenkę , w której wiadomo o co chodzi. 

Figurki są na tyle małe że nie widać po nich "sztuczności" ,  samoloty  uproszczone wiec w miarę szybko wszystko się robi.

Fajna zabawa polecam! 

• Like 1
Napisano
39 minut temu, zloty napisał:

... samoloty  uproszczone wiec w miarę szybko wszystko się robi.

Taaa, tylko trza jeszcze mieć dobry wzrok, żeby widzieć, co się robi 😀

Ja takiej drobnicy nawet w lupie nagłownej nie widzę 😎

Gratuluję tak wykonania, jak i wzroku 😉

Napisano

Fajnie wyszedł, ta gra kolorów i podmalówek bardzo mi się podoba. I jedynie żal, że taka maszyna jak Phantom nie ma ciekawszej bazy pod model w tej skali.

Napisano

Malowanie wyszło konkretnie - dużo się na nim historii różnych dzieje, jest się na co popatrzeć. I - jak wspominałem już na kg144 - fotki z perspektywy człowieka ogląda się z przyjemnością.

Napisano

Niuanse na niebieskim kamo wyszły Ci doskonale! Nie mogę się pozbyć wrażenia że golenie podwozia są minimalnie za długie, ale może to kwestia braku podwieszeń, jakiś taki smukły się zrobił 😉 

Napisano (edytowane)
W dniu 29.03.2021 o 21:09, Mikolaj75 napisał:

I jedynie żal, że taka maszyna jak Phantom nie ma ciekawszej bazy pod model w tej skali.

Właśnie dlatego jest taki pstrokaty. Wszyscy skupiają uwagę na malowaniu , mydlane linie podziału i brak finezji uchodzi bezkarnie... 

W dniu 29.03.2021 o 22:25, lejgo_inc napisał:

I - jak wspominałem już na kg144 - fotki z perspektywy człowieka ogląda się z przyjemnością.

Moim zdaniem fotki z żabiej to podstawa.

W dniu 29.03.2021 o 23:26, filipsg napisał:

Nie mogę się pozbyć wrażenia że golenie podwozia są minimalnie za długie, ale może to kwestia braku podwieszeń, jakiś taki smukły się zrobił 😉 

Wydaje mi że proporcje są ok

81544_1485790984.jpg

Edytowane przez zloty