jmx62 Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 Który model Abramsa /35 trzeba będzie zakupić żeby go wymalować w polskich barwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 Planują kupić m1a2 sep v3, chyba nie ma takiego jak na razie, są poprzednie sep v2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 Na razie to chyba słabo wiadomo. Pewnie SEPv2 lub SEPv3, ale raczej bez Tuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X32 Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 Właściwe pytanie powinno brzmieć, który model najlepiej nadaje się na konwersję do SEP V3. Jednak na Abramsy w WP poczekamy jeszcze co najmniej rok, dopiero wtedy dowiemy się co właściwie kupiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Lipca 2021 Autor Share Napisano 15 Lipca 2021 (edytowane) No ok, wiadomo że zanim zakupią to jeszcze może być różnie. Mi natomiast chodzi o firmę modelarską np. Revell, Italeri czy jakiś Trumpeter. Zawsze warto już się rozejrzeć za kupnem jakiegoś modelu. Edytowane 15 Lipca 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 To puki na c nie wiadomo kupuj RFM i rób małe what if ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 11 godzin temu, jmx62 napisał: Który model Abramsa /35 trzeba będzie zakupić żeby go wymalować w polskich barwach? jak to dobrze że są na świecie tacy optymiści nie żebym coś miał - bynajmniej do końca zeszłego roku sam do nich należałem.... prawie kupiłem 2 sztuki szwedzkiego Gotlanda żeby był bazą do przeróbek na wersję AIP hehehehe widząc ten wątek to od razu przypomniały mi się tematy które były 3 lata temu o modele Caracali w których była już nawet jakaś dyskusja jakie będzie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Lipca 2021 Autor Share Napisano 15 Lipca 2021 Tak się składa że to również ja otworzyłem wątek o polskich Caracalach tyle że na niebieskim forum, gdzieś tak około 2015 roku. Temat umarł tak szybko jak szybko umarła wizja francuskich śmigłowców w naszej armii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 10 minut temu, jmx62 napisał: Tak się składa że to również ja otworzyłem wątek o polskich Caracalach tyle że na niebieskim forum, gdzieś tak około 2015 roku. Temat umarł tak szybko jak szybko umarła wizja francuskich śmigłowców w naszej armii ... i oby wizja kolejnej odrębnej rodziny MBT w Polsce umarła jeszcze szybciej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsd1968 Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Jak do 250 nowych Abramsów dojdzie 116 sztuk starszych wersji odziedziczonych po Marines to i ilość modeli, którą można brać pod uwagę do budowy wzrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 W mojej ocenie najlepszą bazę wyjściową do budowy Abramsa oferuje Dragon. W ofercie na pewno dwa lub trzy zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 W dniu 15.07.2021 o 09:36, jmx62 napisał: Który model Abramsa /35 trzeba będzie zakupić żeby go wymalować w polskich barwach? Jak ci się śpieszy to możesz robić takiego: Kupuj M1A2 Abrams OIF Tamiya 35269 Farba do Rosomaka: Hataka Hobby HTK-A260 Greyish Green (FS24112) Możesz już w środę sklejać jak dziś zamówisz!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 (edytowane) To chyba raczej nie ta zieleń. Abrams jedzie upaćkany zielenią US army, a farba z naszego nowego kosmuflarzu to nasz polski odcień / patent. I za cenę modelu Tamiya kupisz RFM, który jest duuuuzoooo lepszym zestawem (mniej uproszczeń, więcej szczegółów, lepszy detal i części w pudle pozwalające wykonać praktycznie każda wersję). Tamiya już odbiega znacznie od rynku! Edytowane 31 Lipca 2022 przez mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 30 minut temu, mandrivecs napisał: To chyba raczej nie ta zieleń. Abrams jedzie upaćkany zielenią US army, a farba z naszego nowego kosmuflarzu to nasz polski odcień / patent. I za cenę modelu Tamiya kupisz RFM, który jest duuuuzoooo lepszym zestawem (mniej uproszczeń, więcej szczegółów, lepszy detal i części w pudle pozwalające wykonać praktycznie każda wersję). Tamiya już odbiega znacznie od rynku! Zgadza się, że model RMF FM jest nowszy i lepszy, ale na pierwszego Abramsa wolę jednak samoskładalną Tamiyę. Model RFM jest dostępny: https://www.plastmodel.pl/42256-rye-field-model-5029-m1a2-sep-v2-135 co do koloru to nie jest to standardowy NATO GREEN Raczej Abramsy zostały psiknięte naszą jedynie słuszną zielenią od ROSOMAKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 To kwestia wydaje mi się oświetlenia. To co jedzie na lawecie było malowane w Niemczech przez Amerykanów i nie jest to nasz greish green. Ten rosomak wiem że zdjęcia też nie jest malowany greish green stąd podobny do Abramsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 17 godzin temu, jsd1968 napisał: Jak do 250 nowych Abramsów dojdzie 116 sztuk starszych wersji odziedziczonych po Marines to i ilość modeli, którą można brać pod uwagę do budowy wzrośnie. Docelowo i tak mają być przebudowane do Sepv3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 3 godziny temu, robertmodelarz napisał: Jak ci się śpieszy to możesz robić takiego: Kupuj M1A2 Abrams OIF Tamiya 35269 Farba do Rosomaka: Hataka Hobby HTK-A260 Greyish Green (FS24112) Możesz już w środę sklejać jak dziś zamówisz!!!!! Z tego co przeczytałem, to te konkretne Abramsy są wypożyczone do przeszkolenia naszych załóg, a w bliżej nieokreślonym czasie mają być zwrócone Stanom Zjednoczonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Września 2023 Share Napisano 25 Września 2023 (edytowane) US Main Battle Tank M1A2 SEP V3 Abrams https://www.1999.co.jp/eng/image/11022217/10/1 Edytowane 25 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi