Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

F-4C Phantom II Tamiya 1:32.

Model dobrze znany więc nie wymaga jak myślę szerszego opisu, pozwolę sobie jedynie na stwierdzenie że  w mojej opinii to najbardziej przyjazny model w skali 1:32. Składa się jak klocki lego  a ilość potrzebnej szpachli jest symboliczna. Szkoda że nowy model Phantoma Tamki w skali 1:48 nie zachował tego podziału elementów.

Dość nietypowo dla mnie,  jednak zgodnie z życzeniem zamawiającego model posiada żywiczne dysze silników i jest pomalowany produktami ogólnie dostępnymi w sklepach modelarskich (Hataka)

Wytyczne które otrzymałem do budowy były w zasadzie dwie - Ma to być F-4C ale absolutnie nie z numerem bocznym 829 i ma być "heavily worn out" 

Tyle w kwestii opisu, 

2yE5sCt.jpg?1agBKo2r.jpg?11XYmvBd.jpg?1MCQdqEB.jpg?1DMclmPP.jpg?1NMimFqG.jpg?1nLjiaq6.jpg?10zJvqeT.jpg?2YdfyQZ7.jpg?2oNY5ejM.jpg?15nlCRgS.jpg?1MZTitjf.jpg?1IDei4gY.jpg?1k66YkM8.jpg?1AIR1ppQ.jpg?2WhxIMUJ.jpg?1oOBUgbs.jpg?1

Edytowane przez KRL
  • Like 13
Napisano
2 godziny temu, Adamo722 napisał:

Co tu dużo pisać rewelka :super:

Nie  Adamo  , Tamiyka🤣 .........Ogólnie model w pyde:super: i szacun za używanie polskich farb.

• Like 1
Napisano

Piękna robota. Sam lubię potyrać trochę model, choć ten dla mnie jest ciut za mocno. Czy tam był jakiś jaśniejszy filtr zastosowany?

Pięknie zrobione dysze. Miodzio. 

• Like 1
Napisano
18 minut temu, kozborn napisał:

Czy tam był jakiś jaśniejszy filtr zastosowany?

Jeżeli masz na myśli filtr nakładany na całość to nie, natomiast miejscami nakładałem kolor tonujący i za każdym razem przecierałem to miejsce papierem P1500.

Napisano

Dziękuję serdecznie za komentarze 😊

Napisano
15 godzin temu, KRL napisał:

Jeżeli masz na myśli filtr nakładany na całość to nie, natomiast miejscami nakładałem kolor tonujący i za każdym razem przecierałem to miejsce papierem P1500.

No właśnie takie mam wrażenie, że jest po całości trochę przetarty, jaśniejszy, jakby wykąpany w solance :)

Napisano

I jednak poproszę o jakieś zdjęcie brzuszka jeśli to nie problem 😉 Jakiś zoom na podwozie?

Napisano

Przecieranie robiłem tylko miejscowo nie na całości modelu. W materii zdjęć to wszystko co zrobiłem. 

Napisano

Fajnie to wyglada, widac ze sporo pracy wlozyles w przod, generalnie az po sam wlot wyglada jak ze zdjec i swietnie oddany klimat tego egzemplarza. Sa miejsca gdzie mniej mi sie to widzi ale to dlatego ze caly wyglada dobrze i to juz rozmowa o detalach, ale calosciowo swietny klimat. 

15 minut temu, kozborn napisał:

No właśnie takie mam wrażenie, że jest po całości trochę przetarty, jaśniejszy, jakby wykąpany w solance :)

Styrany jest jak kazdy Phantom i akurat kierunek podejscia do modelu mi sie podoba, oby wiecej takich prac.

• Like 1
Napisano

Rewelacja. Kolega przyzwyczail już do pięknie zrobionych modeli, ale za każdym razem jestem w lekkim szoku. Przepiękny. 

• Like 1
Napisano

Serdecznie wszystkim dziękuję za komentarze 😊

Napisano
10 godzin temu, Usul napisał:

SUPER!!

Czy robiłeś to z zestawu 60305 ?

Jest tylko jeden zestaw Tamki z wersją C/D. Numery zrobiłem sam bo kalki w zestawie są z numerami które nie odpowiadały zamawiającemu.