Stalooki Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 Zapraszam do obejrzenia zdjęć modelu Bell UH-1H "Huey" firmy Hasegawa w skali 1:72. Malowanie w wersji Japońskich Sił Samoobrony stacjonujący w Misawa Air Force Base. Jest to model z wyprasek z roku 1971 dlatego wymagał dużo obróbki. W modelu podoba mi się kamuflaż z trzech kolorów. Zrobiłem go standardowo z zachowaniem pewnej kolejności czyli sklejanie, podkład, malowanie, lakier, kalki i inne rzeczy. Myślę że wyszedł nie tak źle jak na model z wyprasek z 1971. Mam nadzieję że się podoba. Zapraszam też do warsztatu. Pozdrawiam! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted August 23, 2021 Super Moderator Share Posted August 23, 2021 Witam. To ja pierwszy. Lubię Huey'ie. Te śmiglowca maja w sobie to coś. Kiedyś widzialem jednego w locie, ale w wersjii cywilnej. Halas był ogromny. Wracajac do modelu najbardziej nie podobaja mi sie szybki przednie i te od spodu. Mam wrażenie, że one tam słabo wpasowane są. Szacunek za malowanie pozostałych łat kamuflażu z pędzla. Model wygląda jak by cały był tryśnięty aerografem. Reszta jest ok. Ogólnie model bardzo ciekawy. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 Wyciągnąłeś z modelu tyle ile się dało. Oszklenie jest jakie jest i w tej materii trudno jest wiele poprawić, zwłaszcza w skali 1/72. Niestety psuje efekt niezłego modelu. Mamy potwierdzenie, że ten zestaw Hasegawy nie zasługuje na szerszą uwagę. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 i tak fajnie wyszedł. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_Bar Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 Gratulacje! Ja mam ten model cały czas w pudełku. Rozpakowałem, obejrzałem wypraski i zakopałem w szafie. Trzeba w niego włożyć faktycznie sporo pracy - Tobie się chciało 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 Wyszedł fajnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stalooki Posted August 24, 2021 Author Share Posted August 24, 2021 Zrobiłem zdjęcie modelu z doświetleniem lampy błyskowej. Wcześniej miałem ustawiony w aparacie balans bieli z lampą i zapomniałem o tym. Człowiek uczy się całe życie. Wygląda to teraz lepiej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stalooki Posted August 24, 2021 Author Share Posted August 24, 2021 Jeszcze jedno zdjęcie z prawidłowym balansem bieli ale bez lampy. Chyba tak będzie najlepiej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted August 25, 2021 Share Posted August 25, 2021 Możesz go śmiało do galerii w dziale vintage wrzucić. Widać, że to stary zestaw chociażby po tych wielkich niciorach. Fajnie, że się podjąłeś zbudowania modelu z takiego starego zestawu bo takie zestawy stanowią spore wyzwanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted September 21, 2021 Share Posted September 21, 2021 Jak na tak słaby model, wyszło naprawdę nieźle. Gratki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts