Stalooki Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Zapraszam do obejrzenia zdjęć modelu Bell UH-1H "Huey" firmy Hasegawa w skali 1:72. Malowanie w wersji Japońskich Sił Samoobrony stacjonujący w Misawa Air Force Base. Jest to model z wyprasek z roku 1971 dlatego wymagał dużo obróbki. W modelu podoba mi się kamuflaż z trzech kolorów. Zrobiłem go standardowo z zachowaniem pewnej kolejności czyli sklejanie, podkład, malowanie, lakier, kalki i inne rzeczy. Myślę że wyszedł nie tak źle jak na model z wyprasek z 1971. Mam nadzieję że się podoba. Zapraszam też do warsztatu. Pozdrawiam! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Sierpnia 2021 Super Moderator Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Witam. To ja pierwszy. Lubię Huey'ie. Te śmiglowca maja w sobie to coś. Kiedyś widzialem jednego w locie, ale w wersjii cywilnej. Halas był ogromny. Wracajac do modelu najbardziej nie podobaja mi sie szybki przednie i te od spodu. Mam wrażenie, że one tam słabo wpasowane są. Szacunek za malowanie pozostałych łat kamuflażu z pędzla. Model wygląda jak by cały był tryśnięty aerografem. Reszta jest ok. Ogólnie model bardzo ciekawy. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Wyciągnąłeś z modelu tyle ile się dało. Oszklenie jest jakie jest i w tej materii trudno jest wiele poprawić, zwłaszcza w skali 1/72. Niestety psuje efekt niezłego modelu. Mamy potwierdzenie, że ten zestaw Hasegawy nie zasługuje na szerszą uwagę. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 i tak fajnie wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Gratulacje! Ja mam ten model cały czas w pudełku. Rozpakowałem, obejrzałem wypraski i zakopałem w szafie. Trzeba w niego włożyć faktycznie sporo pracy - Tobie się chciało 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Wyszedł fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2021 Zrobiłem zdjęcie modelu z doświetleniem lampy błyskowej. Wcześniej miałem ustawiony w aparacie balans bieli z lampą i zapomniałem o tym. Człowiek uczy się całe życie. Wygląda to teraz lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2021 Jeszcze jedno zdjęcie z prawidłowym balansem bieli ale bez lampy. Chyba tak będzie najlepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 25 Sierpnia 2021 Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Możesz go śmiało do galerii w dziale vintage wrzucić. Widać, że to stary zestaw chociażby po tych wielkich niciorach. Fajnie, że się podjąłeś zbudowania modelu z takiego starego zestawu bo takie zestawy stanowią spore wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Jak na tak słaby model, wyszło naprawdę nieźle. Gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi