Vieh_san Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 No to na szybciutko bez stresowania się o niedokładności tego modelu, które pewnie większości są znane. Głównie chodzi o brak większego zbiornika paliwa w płacie skrzydła. Przyjemnie mi sie go kleiło (za dużo to tego klejenia nie było ;D), troszkę mi sprawiło kłopotów jednoczesne spasowanie płata z podpórkami, a jedyne co przerobiłem to starałem się odtworzyć naciągi pomiędzy podpórkami, bo zestawowe były z grubego plastiku i nie mogłem tego tak zostawić. Malowane gunze. Podsumowując, no fajny mały samolocik. Kilka zdjęć: 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 Brawa za konstrukcję pochodzącą z wytwórni w Białej Podlaskiej. Bardzo przyjemny samolocik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 Bardzo fajna zieleń. Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 8 Października 2021 Autor Share Napisano 8 Października 2021 @Gerd kolor to pomieszane na oko gunze C 351 z H 73 (nie wiem czy można tak mieszać ale z rozcieńczalnikiem daje radę), tak mniej więcej 8:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 Bardzo zgrabne letadełko. Mam w planach na "kiedyś", w ramach zastępstwa za MC (ex-PZW72), w którym kabinę rozpiłowałem na pojedynczą i "na oko" dorabiałem wydech. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 8 Października 2021 Autor Share Napisano 8 Października 2021 No ja też rozważałem żeby kabina była pojedyncza, ale nie było za bardzo co pokazać w środku więc odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Bardzo sympatycznie się prezentuje. Możesz dać zbliżenie na kokpit? Tam chyba zrobiłeś całkiem sporo detali, których na tych zdjęciach dobrze nie widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 (edytowane) @Slaw_21 dzięki niee, w kokpicie to tylko dorobiłem pasy swoje. Myślałem na początku czy zrobić osprzęt, ale nie miałem specjalnie weny i ciężko mi było znaleźć zdjęcia, które pokazały by mi jak w tym kokpicie wyglądało. Jak wrócę do domu to mogę pstryknąć zdj kokpitu. Edytowane 9 Października 2021 przez Vieh_san 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 7 minut temu, Vieh_san napisał: w kokpicie to tylko dorobiłem pasy swoje To nawet nie chodzi o dorabianie we własnym zakresie tylko to co jest w zestawie. Nie znam go ale tak patrząc po tych zdjęciach co są, to mi się wydaje, że jest tam trochę „różności”, które można dokładniej pokazać na fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 16 godzin temu, Vieh_san napisał: @Gerd kolor to pomieszane na oko gunze C 351 z H 73 (nie wiem czy można tak mieszać ale z rozcieńczalnikiem daje radę), tak mniej więcej 8:1 Skąd pomysł na taki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 30 minut temu, Wymysl napisał: Skąd pomysł na taki kolor? Bez większych przemyśleń, coś chciałem podobnego do tego co jest na artboxie. On jest ciemniejszy trochę w rzeczywistości, bo zdjęcia są rozjaśnione troszkę, żeby lepiej było widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Bardzo ładny. Duży plus za tematykę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 świetnie wyszedł - i ten mieszany "żabiasty" kolorek też mi się bardzo podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 Bardzo sympatyczny - i to nie w rozumieniu jak o średnio ciekawiej dziewczynie. Naprawdę fajny i sympatyczny Mnie ujął blaszany nosek. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 13 Października 2021 Autor Share Napisano 13 Października 2021 @Slaw_21 przepraszam, że dopiero teraz, fotki kokpitu 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 13 Października 2021 Share Napisano 13 Października 2021 2 godziny temu, Vieh_san napisał: fotki kokpitu Dzięki. Jest to dobry przykład, że dokładając nawet same pasy do tego co jest w zestawie można taki dość schematycznie potraktowany przez producenta kokpit całkiem sobie ożywić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 13 Października 2021 Autor Share Napisano 13 Października 2021 no przyznaję, że bez tych pasów to by było już całkiem pusto, bo niby nic nie chciałem dodawać ale tak nie mogłem tego zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Bardzo fajnie wyszedł, podoba mi się. Też czekają na mnie dwa - DWL i PWS. Może kiedyś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 Realistycznie wyprowadzona powierzchnia malowania płata. Podoba się. Szacun za zmagania z materią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 1 godzinę temu, obłok napisał: Realistycznie wyprowadzona powierzchnia malowania płata. Podoba się. Szacun za zmagania z materią. Dziękuję, gdzieś podejrzałem i użyłem takiego sposobu: po podkładzie nakleiłem cieniutkie paski taśmy maskującej i na to położyłem preshading. Potem odkleiłem i dalej malowałem normalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi