Vieh_san Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 No to na szybciutko bez stresowania się o niedokładności tego modelu, które pewnie większości są znane. Głównie chodzi o brak większego zbiornika paliwa w płacie skrzydła. Przyjemnie mi sie go kleiło (za dużo to tego klejenia nie było ;D), troszkę mi sprawiło kłopotów jednoczesne spasowanie płata z podpórkami, a jedyne co przerobiłem to starałem się odtworzyć naciągi pomiędzy podpórkami, bo zestawowe były z grubego plastiku i nie mogłem tego tak zostawić. Malowane gunze. Podsumowując, no fajny mały samolocik. Kilka zdjęć: 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 Brawa za konstrukcję pochodzącą z wytwórni w Białej Podlaskiej. Bardzo przyjemny samolocik. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 Bardzo fajna zieleń. Podoba mi się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted October 8, 2021 Author Share Posted October 8, 2021 @Gerd kolor to pomieszane na oko gunze C 351 z H 73 (nie wiem czy można tak mieszać ale z rozcieńczalnikiem daje radę), tak mniej więcej 8:1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 Bardzo zgrabne letadełko. Mam w planach na "kiedyś", w ramach zastępstwa za MC (ex-PZW72), w którym kabinę rozpiłowałem na pojedynczą i "na oko" dorabiałem wydech. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted October 8, 2021 Author Share Posted October 8, 2021 No ja też rozważałem żeby kabina była pojedyncza, ale nie było za bardzo co pokazać w środku więc odpuściłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slaw_21 Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Bardzo sympatycznie się prezentuje. Możesz dać zbliżenie na kokpit? Tam chyba zrobiłeś całkiem sporo detali, których na tych zdjęciach dobrze nie widać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted October 9, 2021 Author Share Posted October 9, 2021 (edited) @Slaw_21 dzięki niee, w kokpicie to tylko dorobiłem pasy swoje. Myślałem na początku czy zrobić osprzęt, ale nie miałem specjalnie weny i ciężko mi było znaleźć zdjęcia, które pokazały by mi jak w tym kokpicie wyglądało. Jak wrócę do domu to mogę pstryknąć zdj kokpitu. Edited October 9, 2021 by Vieh_san 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slaw_21 Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 7 minut temu, Vieh_san napisał: w kokpicie to tylko dorobiłem pasy swoje To nawet nie chodzi o dorabianie we własnym zakresie tylko to co jest w zestawie. Nie znam go ale tak patrząc po tych zdjęciach co są, to mi się wydaje, że jest tam trochę „różności”, które można dokładniej pokazać na fotografii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 16 godzin temu, Vieh_san napisał: @Gerd kolor to pomieszane na oko gunze C 351 z H 73 (nie wiem czy można tak mieszać ale z rozcieńczalnikiem daje radę), tak mniej więcej 8:1 Skąd pomysł na taki kolor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted October 9, 2021 Author Share Posted October 9, 2021 30 minut temu, Wymysl napisał: Skąd pomysł na taki kolor? Bez większych przemyśleń, coś chciałem podobnego do tego co jest na artboxie. On jest ciemniejszy trochę w rzeczywistości, bo zdjęcia są rozjaśnione troszkę, żeby lepiej było widać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Bardzo ładny. Duży plus za tematykę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 świetnie wyszedł - i ten mieszany "żabiasty" kolorek też mi się bardzo podoba 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 Bardzo sympatyczny - i to nie w rozumieniu jak o średnio ciekawiej dziewczynie. Naprawdę fajny i sympatyczny Mnie ujął blaszany nosek. Gratulacje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 @Slaw_21 przepraszam, że dopiero teraz, fotki kokpitu 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slaw_21 Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 2 godziny temu, Vieh_san napisał: fotki kokpitu Dzięki. Jest to dobry przykład, że dokładając nawet same pasy do tego co jest w zestawie można taki dość schematycznie potraktowany przez producenta kokpit całkiem sobie ożywić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 no przyznaję, że bez tych pasów to by było już całkiem pusto, bo niby nic nie chciałem dodawać ale tak nie mogłem tego zostawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 Bardzo fajnie wyszedł, podoba mi się. Też czekają na mnie dwa - DWL i PWS. Może kiedyś. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obłok Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 Realistycznie wyprowadzona powierzchnia malowania płata. Podoba się. Szacun za zmagania z materią. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted November 24, 2021 Author Share Posted November 24, 2021 1 godzinę temu, obłok napisał: Realistycznie wyprowadzona powierzchnia malowania płata. Podoba się. Szacun za zmagania z materią. Dziękuję, gdzieś podejrzałem i użyłem takiego sposobu: po podkładzie nakleiłem cieniutkie paski taśmy maskującej i na to położyłem preshading. Potem odkleiłem i dalej malowałem normalnie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts