halset Napisano 2 Listopada 2021 Autor Share Napisano 2 Listopada 2021 Panowie jedno głupie pytanie bo trochę zgłupiałem... chciałem zacząć dziobać przy kołach i coś mi tu nie gra - czy te dekielki rzeczywiście mają tak wystawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 13 godzin temu, halset napisał: Panowie jedno głupie pytanie bo trochę zgłupiałem... chciałem zacząć dziobać przy kołach i coś mi tu nie gra - czy te dekielki rzeczywiście mają tak wystawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 W tych "kalamitkach" musiało być bardzo dużo smaru, bo by się zatarło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Dawno nic nie wrzucałem, ale prace toczyły się bardzo powoli ze względu na brak czasu. Póki co chyba koniec jeśli chodzi o klejenie, model starałem się też w granicach rozsądku sponiewierać. Jeśli nikt w międzyczasie nie wyłapie żadnych wielkich baboli, to w kolejnych dniach model dostanie podkład i zaczną się malunki. Edytowane 16 Stycznia 2022 przez halset 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 wygląda imponująco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Na Berlin!!!!! (Zachodni). Biżuteria się świeci ........... jest dobrze!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Naprawdę ładnie ten model wyprowadziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2022 Dzięki. Robienie zbiorników od podstaw razem z mocowaniami to był istny koszmar, nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 Rewelacja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 Preshading podejście pierwsze - myślę, że nie zaszkodzi go jeszcze trochę porozjaśniać tu i tam, zwłaszcza na przedniej płycie. Jutro powalczę dalej, w tygodniu powinny przyjść farby więc niedługo pojawi się kolor. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Jestem na tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Jak ja lubię takie zdjęcia Z moich sugestii to rozjaśniłbym jeszcze trochę górę lufy. Bardzo dobre malowanie się tu zapowiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Zdradzisz patent na wykonanie mocowań na zbiorniki paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Wygląda interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 Porozjaśniane, powinno wystarczyć. 17 godzin temu, StarBourne napisał: Zdradzisz patent na wykonanie mocowań na zbiorniki paliwa? Zrobiłem sobie z polistyrenu szablon do wyginania i docinania blaszek do odpowiedniego kształtu i jakoś poszło: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 52 minuty temu, halset napisał: Fajne zdjęcie, wygląda jakby pędził i warkocze mu rozwiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Ładnie, choć nierealistycznie, jak to przy preshadingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 Swoją drogą to chyba w następnym modelu zrezygnuję z preshadingu bo i tak zwykle trzeba rozjaśniać, w sumie po co robić dwa razy tą samą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Jakiś taki mało zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) Kolor zdecydowanie do poprawy. Czym malowałeś? Edytowane 26 Stycznia 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 Właśnie też mi się wydawało, że wyszedł trochę mało nasycony więc w międzyczasie poprawiłem lekką mgiełką bardziej nasyconego. Swoją drogą zdjęcia wyżej były zbyt przepalone, to też trochę fałszowało odbiór. 12 minut temu, patrykd napisał: Kolor zdecydowanie do poprawy. Czym malowałeś? Specjalnie zamówiłem kolory z hataki, ale nie da się tym malować, więc zmieszałem sobie kolory Tamki według niezawodnej receptury "na oko": XF-1, XF-2, XF-3 i XF-59. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 Teraz jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 Ładna blachara z niej-mój jeszcze w pudełku w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 Po washu i pierwszych olejach: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 3 Lutego 2022 Autor Share Napisano 3 Lutego 2022 Ekipa z młotkami zrobiła swoje, rdza jeszcze schnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi