copycat Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 (edited) Od początku miał to być czołg z konfliktu na Ukrainie. Szukając pomysłu znalazłem modele pokazujące tę drugą stronę. I w końcu to zdjęcie: Więcej na temat zdjęcia tutaj: https://informnapalm.org/en/dec21-donbas-teleportation/ I model, pierwsza koncepcja była taka żeby usunąć kawałek prawego błotnika i to taka największa różnica do oryginału. Brak zdjęć z prawej strony, więc tam trochę kombinowałem co się może dziać. W roli najemnika rosyjski czołgista, co niewiele odbiega od prawdy. Edited February 26, 2022 by copycat 28 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 Świetny model i super wpasowany w podstawkę. Czołg jest pięknie pomalowany, bardzo realnie. Brudzenie doskonale dodaje mu charakteru i w każdym zakamarku coś się dzieje, a podstawka tylko podkreśla walory modelu. Jest taka surowa i dodaje takiego wojennego klimatu. Aż chciałoby się uciekać z tego miejsca i od tego pana z automatem. Dawno żadna scenkowa praca mi się tak nie podobała. Właściwie wszytko trafia w mój gust i bardzo ale to bardzo mi się podoba. Z mojej strony owacja na stojąco! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted October 21, 2021 Author Share Posted October 21, 2021 Dzięki. Cienko u mnie z pomysłowością, więc większość moich modeli lubię oprzeć, o taką scenkę, która się wydarzyła. Polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x_bandit Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 Super pomysł, super wykonanie- podoba mi się. Gratulacje możesz ew. pomyśleć trochę o "zmęczeniu" kanistrów i baku leżacego na ziemi. Jeśli Ci się nie będzie chciało to też się broni bo może dostał nowy na wymiankę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiekB Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 Świetny model i wykonanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Model świetnie pobrudzony , szczególnie widać to na tych wszystkich zbliżeniach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Też przyłączam się do ochów i achów bardzo realistyczny i chyba lepszy od oryginału Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted October 22, 2021 Author Share Posted October 22, 2021 (edited) W dniu 21.10.2021 o 21:47, bulik58 napisał: przewodu do radiostacji Przewód dorobiłem. Może go nie widać za bardzo. Z lewej strony klatki piersiowej jest taka mała kostka. Domyśliłem się że to wtyczka. Paski, tak warto dorobić. Dzięki za detale hełmofonu. Kanistry są poobijane, może to ginie na czerwonym. Oryginały nie są bardzo styrane, nie chciałem przesadzić. Dzięki wszystkim Edited October 23, 2021 by copycat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamkijak Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Super wykonanie, mnóstwo fajnych detali. Bardzo pozytywny odbiór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Model doskonały w każdym calu. Bardzo realistyczny. Podoba mi się. Pozdrawiam. Andrzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Uczta dla oczu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Świetna robota! W zasadzie jeśli chodzi o model to nie ma się do czego przyczepić Może jedynie trawa taka jakaś taka przyklapnięta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted October 22, 2021 Author Share Posted October 22, 2021 (edited) Dzięki, ta trawa na oryginale też tak leży. Ja nie wiem czy to nie słoma, siano? Nie używałem elektro sadzarki bo nie mam. Ale starałem się żeby stała, na ile to możliwe. Edited October 22, 2021 by copycat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Fakt, nic nie mówiłem w takim razie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Bardzo ciekawa scenka, ładne wykonanie, ładne zbliżenia detali i dobre zdjęcia. Ogólnie podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Świetny model i okolica! Z wielką przyjemnością oglądam Twoją galerię, wszędzie pełno smaczków i wielka dawka klimatu. Czołgista wygląda jak weteran z Afganu;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 Koledzy już wszystko opisali ode mnie pozostają wielkie brawa . Pozdrawiam Mirek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 Brawo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 Gratuluję pomysłu i wykonania, brawo za doskonały research. Naprawdę z przyjemnością się ogląda tą winietę, każdy szczegół perfekcyjny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marczenko Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 Rewelacyjne wykonanie, szczegóły świetnie zdjęcia oddają. Ale załodze to chyba marzy się prawdziwy T-84 :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts