rudy0007 Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 19 minut temu, abtb napisał: Chyba bydzie Chyba tak Byłem ciekaw jak to wyjdzie w tym żółtym malowaniu i muszę przyznać, że wyszło bardzo ładnie Obserwuję dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 6 minut temu, BRAVO112 napisał: jeszcze tylko czarne pasy inwazyjne i bedzie git. A tak na powaznie, to az korci, zeby takiego zrobic - wyglada bardzo dobrze W sensie z pasami inwazyjnymu? Jestem za 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Ja se żem zrobił Trzmiela UTI z Kovozavody, ale coś nie mogę go ukończyć. Dużo nie zostało bo same duperele i podmalówki. Może Twój mnie zmobilizuje w końcu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 12 godzin temu, Artek82 napisał: Trzmiela UTI z Kovozavody I jak to to się składa? Krążą po sieci plotki, że raczej nie jest to zbyt górnolotna miniatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 3 godziny temu, abtb napisał: górnolotna miniatura Ale trzmiele, te mechaniczne i te żywe latają nisko i wolno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 Tak bardziej o "sklejalność zestawu" mi chodziło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 nie wiem, jak ze sklejalnoscia, ale jakosc wyprasek slaba. Najbardziej raza grube przetloczenia na skrzydlach czyli jeszcze jeden model AZ zrobiony na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 W dniu 7.12.2021 o 13:05, BRAVO112 napisał: Szkoda, ze nie lataly u nas Przynajmniej jeden latał, info za "samolotypolskie.pl" : "W Polsce. W 1974 r. zakupiony został jeden samolot Zlin Z-37 ”Čmelák”, w celu przeprowadzenia badań i testów." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 1 godzinę temu, kopernik napisał: Przynajmniej jeden latał, info za "samolotypolskie.pl" : "W Polsce. W 1974 r. zakupiony został jeden samolot Zlin Z-37 ”Čmelák”, w celu przeprowadzenia badań i testów." Tak, gdzieś tu dodawałem nawet sylwetkę ze znakami SP- tego jedynego polskiego Trzmielaka, ale gdzieś zniknęło 11 godzin temu, abtb napisał: I jak to to się składa? Krążą po sieci plotki, że raczej nie jest to zbyt górnolotna miniatura. Da się, ale rewelacji nie ma. Tworzywo dziwne jakieś, jakby glina z ebonitem, strasznie grube elementy, spasowanie takie sobie. Model typowy "aby był", ale co ciekawe nowa ramka z kadłubem i elementami do UTI jest zupełnie innej lepszej jakości, lepsze tworzywo-inny kolor. Oszklenie nie jest złe, ale spasowanie z kadłubem słabe. Ogólnie da się to coś ładnie ulepić, ale teraz jak jest Edek to szkoda czasu i kasy. No i można też zrobić przeszczep do Edka i na pewno wyjdzie ładniejszy UTI z fajnym detalem. Mam w planie kilka takowych Trzmieli w kolorowych malunkach więc coś tam pokombinuję. Kiedyś tam zakupiłem 3 UTI z KP, a teraz mam kilka Edków jeszcze to można się pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 16 minut temu, Artek82 napisał: Da się, ale rewelacji nie ma............... Dzięki za szczegółowe info. Tak podejrzewałem, że to glina jest W warsztacie tylko drobne maziaje. Najsampierw maski: und efekty końcowe: Na to poszedł GX 100 czyli full połysk. Tumoroł rozpoczynam lepienie nalepek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 21 minut temu, Artek82 napisał: Tak, gdzieś tu dodawałem nawet sylwetkę ze znakami SP- tego jedynego polskiego Trzmielaka, ale gdzieś zniknęło Faktycznie, gdzieś widziałem, może dasz radę jeszcze raz wkleić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 22 godziny temu, kopernik napisał: Faktycznie, gdzieś widziałem, może dasz radę jeszcze raz wkleić ? Pozostał ślad że wrzucałem 8 listopada w temacie "zadajemy pytania..." w odpowiedzi na Twoje pytanie, ale nie widać tego No tak wyglądał... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Fajna trójeczka by była : cmelak, dromader i wilga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2021 Dromader dromaderem, jest temat do rozkminy : -Jak się kładzie nowe kalki Eduarda, te ze zdejmowaną folią po nałożeniu. Chyba mi się takie w Cmelaku trafiły (duży naddatek filmu) i jest żopa. Po jakim czasie zdejmować ten film? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Ktoś pisał że dobrze odczekać min. 24h...o tu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2021 12 minut temu, myszaty napisał: Ktoś pisał że dobrze odczekać min. 24h...o tu: Rochu, werydankeszejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 (edytowane) 33 minuty temu, myszaty napisał: Ktoś pisał że dobrze odczekać min. 24h...o tu: Ale ja napisałem że się nie spieszę przy pracy nad modelemi, a kolega z modelami leci niczyn Henry Ford (z tedo co widzę na forum). Ja używam produktów Micro Set i Sol do nakładania kalek ale jest kilka innych produktów do tego. Dobrym wyjściem będzie wypróbowanie na "złomie" Edytowane 9 Grudnia 2021 przez Wojtek190 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Godzinę temu, Artek82 napisał: Pozostał ślad że wrzucałem 8 listopada w temacie "zadajemy pytania..." w odpowiedzi na Twoje pytanie, ale nie widać tego No tak wyglądał... Dzięki, tym razem skopiowałem sobie. A "zadajemy pytania" jakoś stało się niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Ależ proszę, Wuju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2021 8 godzin temu, Wojtek190 napisał: a kolega z modelami leci niczyn Henry Ford (z tedo co widzę na forum). Chyba dla poprawy swojej reputacji na forum ogłoszę dwa tygodnie przerwy w relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Godzinę temu, abtb napisał: Chyba dla poprawy swojej reputacji na forum ogłoszę dwa tygodnie przerwy w relacji Myślę że dwa lata mało będzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2021 (edytowane) 6 minut temu, barszczo napisał: dwa lata A wczoraj wziąłem w łapki belgijskiego "śledzia". No nic, odłożę do szafy na dwa lata. Edytowane 10 Grudnia 2021 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2021 6 minut temu, barszczo napisał: dwa lata mało Nie przypuszczałem, że jest aż tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 19 minut temu, abtb napisał: Nie przypuszczałem, że jest aż tak źle Normalnie "Dominator". Gdzie nie spojrzeć na forum tam abtb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Godzinę temu, Xmen napisał: Normalnie "Dominator". Gdzie nie spojrzeć na forum tam abtb. "abtb" powinien mieć swój osobny dział na forum: - "Warsztaty abtb" - "Galerie abtb" i inne + oczywiście wszystko z podziałem tematycznym i rodzajowym 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi