rudy0007 Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 19 minut temu, abtb napisał: Chyba bydzie Chyba tak Byłem ciekaw jak to wyjdzie w tym żółtym malowaniu i muszę przyznać, że wyszło bardzo ładnie Obserwuję dalej. 1 Cytuj
Moses Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 6 minut temu, BRAVO112 napisał: jeszcze tylko czarne pasy inwazyjne i bedzie git. A tak na powaznie, to az korci, zeby takiego zrobic - wyglada bardzo dobrze W sensie z pasami inwazyjnymu? Jestem za 1 Cytuj
Artek82 Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 Ja se żem zrobił Trzmiela UTI z Kovozavody, ale coś nie mogę go ukończyć. Dużo nie zostało bo same duperele i podmalówki. Może Twój mnie zmobilizuje w końcu 1 Cytuj
abtb Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Napisano 8 Grudnia 2021 12 godzin temu, Artek82 napisał: Trzmiela UTI z Kovozavody I jak to to się składa? Krążą po sieci plotki, że raczej nie jest to zbyt górnolotna miniatura. Cytuj
Jery Napisano 8 Grudnia 2021 Napisano 8 Grudnia 2021 3 godziny temu, abtb napisał: górnolotna miniatura Ale trzmiele, te mechaniczne i te żywe latają nisko i wolno 2 Cytuj
abtb Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Napisano 8 Grudnia 2021 Tak bardziej o "sklejalność zestawu" mi chodziło 1 Cytuj
BRAVO112 Napisano 8 Grudnia 2021 Napisano 8 Grudnia 2021 nie wiem, jak ze sklejalnoscia, ale jakosc wyprasek slaba. Najbardziej raza grube przetloczenia na skrzydlach czyli jeszcze jeden model AZ zrobiony na szybko Cytuj
kopernik Napisano 8 Grudnia 2021 Napisano 8 Grudnia 2021 W dniu 7.12.2021 o 13:05, BRAVO112 napisał: Szkoda, ze nie lataly u nas Przynajmniej jeden latał, info za "samolotypolskie.pl" : "W Polsce. W 1974 r. zakupiony został jeden samolot Zlin Z-37 ”Čmelák”, w celu przeprowadzenia badań i testów." Cytuj
Artek82 Napisano 8 Grudnia 2021 Napisano 8 Grudnia 2021 1 godzinę temu, kopernik napisał: Przynajmniej jeden latał, info za "samolotypolskie.pl" : "W Polsce. W 1974 r. zakupiony został jeden samolot Zlin Z-37 ”Čmelák”, w celu przeprowadzenia badań i testów." Tak, gdzieś tu dodawałem nawet sylwetkę ze znakami SP- tego jedynego polskiego Trzmielaka, ale gdzieś zniknęło 11 godzin temu, abtb napisał: I jak to to się składa? Krążą po sieci plotki, że raczej nie jest to zbyt górnolotna miniatura. Da się, ale rewelacji nie ma. Tworzywo dziwne jakieś, jakby glina z ebonitem, strasznie grube elementy, spasowanie takie sobie. Model typowy "aby był", ale co ciekawe nowa ramka z kadłubem i elementami do UTI jest zupełnie innej lepszej jakości, lepsze tworzywo-inny kolor. Oszklenie nie jest złe, ale spasowanie z kadłubem słabe. Ogólnie da się to coś ładnie ulepić, ale teraz jak jest Edek to szkoda czasu i kasy. No i można też zrobić przeszczep do Edka i na pewno wyjdzie ładniejszy UTI z fajnym detalem. Mam w planie kilka takowych Trzmieli w kolorowych malunkach więc coś tam pokombinuję. Kiedyś tam zakupiłem 3 UTI z KP, a teraz mam kilka Edków jeszcze to można się pobawić. Cytuj
abtb Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Napisano 8 Grudnia 2021 16 minut temu, Artek82 napisał: Da się, ale rewelacji nie ma............... Dzięki za szczegółowe info. Tak podejrzewałem, że to glina jest W warsztacie tylko drobne maziaje. Najsampierw maski: und efekty końcowe: Na to poszedł GX 100 czyli full połysk. Tumoroł rozpoczynam lepienie nalepek 4 Cytuj
kopernik Napisano 8 Grudnia 2021 Napisano 8 Grudnia 2021 21 minut temu, Artek82 napisał: Tak, gdzieś tu dodawałem nawet sylwetkę ze znakami SP- tego jedynego polskiego Trzmielaka, ale gdzieś zniknęło Faktycznie, gdzieś widziałem, może dasz radę jeszcze raz wkleić ? Cytuj
Artek82 Napisano 9 Grudnia 2021 Napisano 9 Grudnia 2021 22 godziny temu, kopernik napisał: Faktycznie, gdzieś widziałem, może dasz radę jeszcze raz wkleić ? Pozostał ślad że wrzucałem 8 listopada w temacie "zadajemy pytania..." w odpowiedzi na Twoje pytanie, ale nie widać tego No tak wyglądał... 2 Cytuj
myszaty Napisano 9 Grudnia 2021 Napisano 9 Grudnia 2021 Fajna trójeczka by była : cmelak, dromader i wilga... Cytuj
abtb Napisano 9 Grudnia 2021 Autor Napisano 9 Grudnia 2021 Dromader dromaderem, jest temat do rozkminy : -Jak się kładzie nowe kalki Eduarda, te ze zdejmowaną folią po nałożeniu. Chyba mi się takie w Cmelaku trafiły (duży naddatek filmu) i jest żopa. Po jakim czasie zdejmować ten film? Cytuj
myszaty Napisano 9 Grudnia 2021 Napisano 9 Grudnia 2021 Ktoś pisał że dobrze odczekać min. 24h...o tu: 1 Cytuj
abtb Napisano 9 Grudnia 2021 Autor Napisano 9 Grudnia 2021 12 minut temu, myszaty napisał: Ktoś pisał że dobrze odczekać min. 24h...o tu: Rochu, werydankeszejne Cytuj
Wojtek190 Napisano 9 Grudnia 2021 Napisano 9 Grudnia 2021 (edytowane) 33 minuty temu, myszaty napisał: Ktoś pisał że dobrze odczekać min. 24h...o tu: Ale ja napisałem że się nie spieszę przy pracy nad modelemi, a kolega z modelami leci niczyn Henry Ford (z tedo co widzę na forum). Ja używam produktów Micro Set i Sol do nakładania kalek ale jest kilka innych produktów do tego. Dobrym wyjściem będzie wypróbowanie na "złomie" Edytowane 9 Grudnia 2021 przez Wojtek190 1 Cytuj
kopernik Napisano 9 Grudnia 2021 Napisano 9 Grudnia 2021 Godzinę temu, Artek82 napisał: Pozostał ślad że wrzucałem 8 listopada w temacie "zadajemy pytania..." w odpowiedzi na Twoje pytanie, ale nie widać tego No tak wyglądał... Dzięki, tym razem skopiowałem sobie. A "zadajemy pytania" jakoś stało się niedostępne. Cytuj
abtb Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Napisano 10 Grudnia 2021 8 godzin temu, Wojtek190 napisał: a kolega z modelami leci niczyn Henry Ford (z tedo co widzę na forum). Chyba dla poprawy swojej reputacji na forum ogłoszę dwa tygodnie przerwy w relacji Cytuj
barszczo Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 Godzinę temu, abtb napisał: Chyba dla poprawy swojej reputacji na forum ogłoszę dwa tygodnie przerwy w relacji Myślę że dwa lata mało będzie . 1 Cytuj
abtb Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Napisano 10 Grudnia 2021 (edytowane) 6 minut temu, barszczo napisał: dwa lata A wczoraj wziąłem w łapki belgijskiego "śledzia". No nic, odłożę do szafy na dwa lata. Edytowane 10 Grudnia 2021 przez abtb 1 Cytuj
abtb Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Napisano 10 Grudnia 2021 6 minut temu, barszczo napisał: dwa lata mało Nie przypuszczałem, że jest aż tak źle Cytuj
Xmen Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 19 minut temu, abtb napisał: Nie przypuszczałem, że jest aż tak źle Normalnie "Dominator". Gdzie nie spojrzeć na forum tam abtb. 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 Godzinę temu, Xmen napisał: Normalnie "Dominator". Gdzie nie spojrzeć na forum tam abtb. "abtb" powinien mieć swój osobny dział na forum: - "Warsztaty abtb" - "Galerie abtb" i inne + oczywiście wszystko z podziałem tematycznym i rodzajowym 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi