chorąży Napisano 23 Marca 2022 Share Napisano 23 Marca 2022 Fajnie wyszło, a może już wystarczy brudzenia ? Koła też w podobnym poziomie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Marca 2022 Autor Share Napisano 23 Marca 2022 1 minute ago, chorąży said: Fajnie wyszło, a może już wystarczy brudzenia ? Koła też w podobnym poziomie ? koła podobnie ale muszę nad nimi popracować. Co do brudzenia samego pojazdu to w planie mam trochę ciapek natrzepanych z pędzla w nadkola i bliżej kół, trochę tekstury muszę też włożyć w bieżnik. Pozatym to będzie wszystko. Za długo się grzebię z tym wozem, podstawka nawet nie wycięta... chce to zamknąć w Marcu gdzyż mam już mega najarówę na kolejny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Marca 2022 Share Napisano 23 Marca 2022 Rozumiem i "znam ten ból" gdy finał się przedłuża, a w perspektywie kolejny projekt/pomysł . Wyszedł fajny model, sam nabrałem ochoty na kolejnego Tigra, na razie zbieram "kwity" w necie myślę dodatkowo dokupić wieżę Live Resin LRE-35306. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Marca 2022 Share Napisano 23 Marca 2022 Z tyłu pojazdu wyraźnie widać że czarne cammo źle jest odcięte i w niektórych miejscach na bokach popraw proszę to jak możesz bo rzuca się w oczy. A tak patrzę dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Marca 2022 Autor Share Napisano 23 Marca 2022 4 minutes ago, chorąży said: Rozumiem i "znam ten ból" gdy finał się przedłuża, a w perspektywie kolejny projekt/pomysł . Wyszedł fajny model, sam nabrałem ochoty na kolejnego Tigra, na razie zbieram "kwity" w necie myślę dodatkowo dokupić wieżę Live Resin LRE-35306. Masz ją gdzieś w sklepie po naszej stronie żelaznej kurtyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Marca 2022 Autor Share Napisano 23 Marca 2022 2 minutes ago, patrykd said: Z tyłu pojazdu wyraźnie widać że czarne cammo źle jest odcięte i w niektórych miejscach na bokach popraw proszę to jak możesz bo rzuca się w oczy. A tak patrzę dalej. Masz na myśli, że nie ma równych odcięć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 23 Marca 2022 Share Napisano 23 Marca 2022 3 minuty temu, orzechu500 napisał: Masz na myśli, że nie ma równych odcięć? Tak odcięcia są nierówne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Marca 2022 Share Napisano 23 Marca 2022 2 godziny temu, orzechu500 napisał: Tymczasem na warsztacie, baza pod rozbryzgi... Opowiadaj co i jak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Marca 2022 Autor Share Napisano 23 Marca 2022 1 minute ago, patrykd said: Tak odcięcia są nierówne. Ok rozumiem. Na tym etapie już nie tykam nic z kolorami, washe, filtry, kilka warstw lakieru, boję się, że pogorszę sprawa bo poprawka będzie się ewidentnie rzucać w oczy. Krotko po namalowaniu tego, przyglądałem się fotkom, i na wozach te czarne plamy mają gdzie niegdzie takie nie ostre odcięcia, nie są jednak tak duże jak moje malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 23 Marca 2022 Autor Share Napisano 23 Marca 2022 4 minutes ago, enten said: Opowiadaj co i jak! Psikniety nature efects z aero i lekko roztarty pędzlem zwilżonym white spirit;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 Dalszy ciąg błocenia. Zrobiłem sobie masę z gipsu, pigmentu, pigment fixera i emalii i to strzepywalem z pędzla. Dodam jeszcze gdzie niegdzie ciemniejszy kolor dla zróżnicowania i to będzie wszystko. Całość musze chyba zabezpieczyć jakimś matem bo jest dość kruche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 Tak to wygląda po odwróceniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Trochę to błoto za równo zrobione. Tak jakby od kreski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 (edytowane) W końcu mi się podoba co tu wychodzi. Kóła, jeszcze nie tkniete ale nie mogłem oprzeć się pokusie przymiarki... Edytowane 24 Marca 2022 przez orzechu500 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Fajnie wyszło. Możesz część tego błota pociągnąć błyszczacym lakierem/Sidoluxem jako mokre błocko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 4 minutes ago, patrykd said: Trochę to błoto za równo zrobione. Tak jakby od kreski. Zgadza się, bo strzelane od dołu, zróżnicuje to troszkę jak podeschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 1 minute ago, makinen said: Fajnie wyszło. Możesz część tego błota pociągnąć błyszczacym lakierem/Sidoluxem jako mokre błocko. Dobra uwaga.Bliżej zakamarków potraktuje je tym: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Świetnie wychodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Rewelka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Majster masz na kołach jodelke nie w tą stronę. Pamiętaj o tym wygląda zacnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 12 minutes ago, SnajperTBG said: Majster masz na kołach jodelke nie w tą stronę. Pamiętaj o tym wygląda zacnie Wieeem, i najgorsze, że nie da się jej już ogarnąć bo felga jest na amen sklejona z odlewem. Zwaliłem to po całości ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Ale z tego co widzę, to masz odwrócone ale stronami (lewa -przod i tył) jest jednakowo i prawa tak samo..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 10 minutes ago, mandrivecs said: Ale z tego co widzę, to masz odwrócone ale stronami (lewa -przod i tył) jest jednakowo i prawa tak samo..? Wszystkie 4 koła są sklejone na jedną stronę. Próbowałem je ruszyć ale nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 2 godziny temu, orzechu500 napisał: Wszystkie 4 koła są sklejone na jedną stronę. Próbowałem je ruszyć ale nic z tego No właśnie, czyli bieżnik na kołach z lewej strony wozu jest odwrotnie do bieżnika na kołach z prawej strony wozu. To stary numer w przypadku oddziałów wojskowych (najczęściej zwiadowczych), więc może zostać i się broni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 25 Marca 2022 Share Napisano 25 Marca 2022 Idealnie i usyfiony "ze smakiem" a więc podkreśla realizm, a nie ukrywa ewentualne niedoróbki i tak trzymać.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi