Skocz do zawartości

Gaz Tiger M - 233115 1:35

orzechu500

Rekomendowane odpowiedzi

1 minute ago, chorąży said:

Fajnie wyszło, a może już wystarczy brudzenia ?  Koła też w podobnym poziomie ?

koła podobnie ale muszę nad nimi popracować. Co do brudzenia samego pojazdu to w planie mam trochę ciapek natrzepanych z pędzla w nadkola i bliżej kół, trochę tekstury muszę też włożyć w bieżnik. Pozatym  to będzie wszystko. Za długo się grzebię z tym wozem, podstawka nawet nie wycięta... chce to zamknąć w Marcu gdzyż mam już mega najarówę na kolejny projekt 😉

Rozumiem i "znam ten ból" gdy finał się przedłuża, a w perspektywie kolejny projekt/pomysł . Wyszedł fajny model, sam nabrałem ochoty na kolejnego Tigra, na razie zbieram "kwity" w necie   :)  myślę dodatkowo dokupić wieżę Live Resin LRE-35306.

4 minutes ago, chorąży said:

Rozumiem i "znam ten ból" gdy finał się przedłuża, a w perspektywie kolejny projekt/pomysł . Wyszedł fajny model, sam nabrałem ochoty na kolejnego Tigra, na razie zbieram "kwity" w necie   :)  myślę dodatkowo dokupić wieżę Live Resin LRE-35306.

Masz ją gdzieś w sklepie po naszej stronie żelaznej kurtyny?

2 minutes ago, patrykd said:

Z tyłu pojazdu wyraźnie widać że czarne cammo źle jest odcięte i w niektórych miejscach na bokach popraw proszę to jak możesz bo rzuca się w oczy. A tak patrzę dalej. 

Masz na myśli, że nie ma równych odcięć? 

1 minute ago, patrykd said:

Tak odcięcia są nierówne. 

Ok  rozumiem. Na tym etapie już nie tykam nic z kolorami, washe, filtry, kilka warstw lakieru, boję się, że pogorszę sprawa bo poprawka będzie się ewidentnie rzucać w oczy. Krotko po namalowaniu tego, przyglądałem się fotkom, i na wozach te czarne plamy mają gdzie niegdzie takie nie ostre odcięcia, nie są jednak tak duże jak moje malunki. 

Dalszy ciąg błocenia. Zrobiłem sobie masę z gipsu, pigmentu, pigment fixera i emalii i to strzepywalem z pędzla. Dodam jeszcze gdzie niegdzie ciemniejszy kolor dla zróżnicowania i to będzie wszystko. Całość musze chyba zabezpieczyć jakimś matem bo jest dość kruche 

20220324_180300.jpg

20220324_180304.jpg

20220324_180307.jpg

20220324_180309.jpg

2 godziny temu, orzechu500 napisał:

Wszystkie 4 koła są sklejone na jedną stronę. Próbowałem je ruszyć ale nic z tego 

No właśnie, czyli bieżnik na kołach z lewej strony wozu jest odwrotnie do bieżnika na kołach z prawej strony wozu. To stary numer w przypadku oddziałów wojskowych (najczęściej zwiadowczych), więc może zostać i się broni.

• Like 1