Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Świetne zdjęcie.

Masek chyba nie będzie, nie ma żadnego kontaktu od sprzedającego. Mają poważniejsze sprawy na głowie, co w pełni rozumiem.

Najprawdopodobniej wrócę zatem do koncepcji naszej "29" z naniesionymi oznaczeniami ukraińskimi w miejscach szachownic i numerów, za to z godłem kościuszkowskim na plecach. Jest w tym też pewna symbolika.

A zważywszy na to, co się wokół pomysłu przekazania naszych samolotów wyczynia może się okazać, że to nie tylko będzie "What if" ale i "Never happened"...

Malowanie coraz bliżej.

i7NNri.jpg

yk3oLb.jpg

Napisano
11 minut temu, Grzes napisał:

Jak się model składa?

Z tego co pamiętam, to jedyne poważniejsze problemy ze spasowaniem to okolice nosa - co zresztą świetnie widać na powyższych zdjęciach. Poza tym jest bardzo fajny.

Napisano
3 godziny temu, Hubert Kendziorek napisał:

Najprawdopodobniej wrócę zatem do koncepcji naszej "29" z naniesionymi oznaczeniami ukraińskimi

Przemyślałem to. Jednak nie, garb nijak nie pasuje do naszych "29". Będę sam dziergać te piksele.

• Like 2
Napisano (edytowane)
On 3/6/2022 at 12:01 AM, giberes said:

Tamiya też taki robi, mam w formacie a5. 

Pod jakim hasłem tego szukać?

EDIT: znalazłem

Edytowane przez orzechu500
Napisano
5 minut temu, mig napisał:

Nie pasuje na polski bo to wersja 9-13 a my używamy wersji 9-12.

Hubert napisał:

Cytat

Wiem, że nie latamy na 9.13, ale nie o takie detale się tu rozchodzi. 

• 3 weeks later...
Napisano

Hubercie jak byś nie zrobił to  i tak będzie dobrze , bo to przecież duch którego nikt nie widział 😉 , podglądam dalej .

Pozdrawiam Mirek .

• Like 1
Napisano

Na Aliexpress nie kupujemy. Wspierają złych Ruskich.  aleś kolego śmieszny hahaha  😂

• 2 weeks later...
Napisano

Budowa na chwilkę musiała przystopować, w oczekiwaniu na kolorki (dzisiaj dotarł ostatni) i... M A S K I od Sorisa. Wielkie Dzięki - raz jeszcze, ale nawet sto razy byłoby za mało!

wJGnos.jpg

I do tego kilka płyt i detali do wykonania winietek, też od Sorisa. Zaparło mi dech.

QP3M7b.jpg

xDLzqE.jpg

• Like 4
Napisano
W dniu 3.04.2022 o 19:22, Mirek66 napisał:

Na Aliexpress nie kupujemy. Wspierają złych Ruskich.  aleś kolego śmieszny hahaha  😂

Śmieszny to może ty jesteś. Ja mogę być co najwyżej dowcipny 😁

Napisano
44 minuty temu, mysiek13 napisał:

mógłbyś podać namiary na SORISA?

Proszę: @Soris

• Thanks 1
Napisano

278282213_386972786768501_90931091453142

Na profilu Aviation ArtEast Piotr Dubowik pojawiła się fota prawdziwej maszyny Ducha z Kijowa

• Like 3
Napisano

I trizuby w banderowskich barwach...

Napisano
12 godzin temu, Moses napisał:

Na profilu Aviation ArtEast Piotr Dubowik pojawiła się fota prawdziwej maszyny Ducha z Kijowa

Numer 45, wg rysunku. Dzięki za wygrzebanie tego zdjęcia, wykorzystam :) .

11 godzin temu, Grzes napisał:

I trizuby w banderowskich barwach...

No cóż, historia tej części Europy to nie jest prosta sprawa, te same zdarzenia różni ludzie różnie widzą ze swoich miejsc.  

• Like 2
Napisano (edytowane)

Nie sugeruj się rysunkiem, bo to wizja artystyczna. Nr boczny jest nie znany. Autor posta pisze że ma jeszcze jedno zdjęcie maszyny, ale też bez nr. Zresztą w obecnych czasach z powodu OPSEC/PERSEC pewnie i tak by nie podał. W tym wypadku musisz improwizować.

Edytowane przez Moses
  • Like 1
Napisano
2 minuty temu, Hubert Kendziorek napisał:

No cóż, historia tej części Europy to nie jest prosta sprawa

Zgadza się Hubercie.

11 minut temu, Moses napisał:

Autor posta pisze że ma jeszcze jedno zdjęcie maszyny, ale też bez nr

Wcale bym się nie zdziwił, gdyby malunki na samolocie i zdjęcia powstały teraz.

Dla utrwalania legendy... 

• Like 1