Skocz do zawartości

Co lata/spada nad Ukrainą

giberes

Rekomendowane odpowiedzi

Krokodyl wyławiany z Morza Kijowskiego

Kroko.thumb.jpg.ca2b4eaa8c773903bb6f7b88ddc2d347.jpg

I już na brzegu

279861448_7343557682352882_2350753358199323026_n.thumb.jpg.2405be986658603ecf1534dfbd8b435c.jpg

Edytowane przez Grzes

Spodziewał bym się, że rakieta lecąca z prędkością okołodźwiękową spadając na ziemię roztrzaska się w drobny mak a tutaj sama rakieta i teren wokół wygląda jakby spadła z wyrzutni. Czy zestrzelona rakieta spadając nie spowoduje wybuchu ładunku wybuchowego głowicy?

Pozdrawiam.

Andrzej.

5 godzin temu, M.A.V. napisał:

Toczka w rejonie Dniepropietrowska

Wiadomo, która ze stron ją wystrzeliła?  :chytry:

29 minut temu, Grzes napisał:

Wiadomo, która ze stron ją wystrzeliła?  :chytry:

nie...    chociaż obstawiam iż skoro pochwalili się tym ukraińcy to raczej nie jest ich rakieta

Toczka, wygląda jak po rozcaleniu, odłączeniu głowicy, dlatego nie rozbita, gdyż spadając bokiem wyhamowała, brak śladów szrapneli/odłamków, skutków porażenia w locie

Mig - wygląda, że szczątki leżą tam od dłuższego czasu, nawet ścieżkę zdążyli wokół wydeptać, brak śladów płomieni, brak "drobiazgów", suwenirów wokół.

Oficjalnie ogłoszone przez stronę ukraińską:

Dowódca lotnictwa morskiego Ukrainy płk Ihor Bedzai [Ігор Бедзай] zginął 7 maja podczas lotu bojowego na śmigłowcu Mi-14.

1.jpg.bcaf6040f77d0f1e564ee9a2dd29ec4f.jpg

Był jednym z najbardziej doświadczonych ukraińskich pilotów śmigłowców. Były dowódca 10 Brygady Lotnictwa Morskiego - jedynej ukraińskiej formacji lotniczej która zdołała w całości (wraz z maszynami szkolnymi) ewakuować się z Krymu po zajęciu go przez rusków w 2014.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2600692973401413&set=a.297386117065455

https://newsreadonline.com/legendary-ukrainian-pilot-igor-bedzai-died-in-a-battle-with-the-invaders/

1 minutę temu, Robertas napisał:

Jednak mysle ze to Mi-28

Faktycznie - Mi 35 i Mi 28 mają takie same wirniki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.