Bartosz Ciesielski Napisano 14 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2023 (edytowane) Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 T62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Na ostatnim zdjęciu to wieżę od Pantery z muzeum wytargali? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Trał przeciw minowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 @mandrivecs gdzie ty tam widzisz wieżę pantery jest to jakiś wóz ewakuacyjny lub transporter amunicji wykorzystali podwozie resztę samemu zbudowali zresztą były fotki tego wozu w czasie budowy. 2 godziny temu, mandrivecs napisał: Na ostatnim zdjęciu to wieżę od Pantery z muzeum wytargali? 2 godziny temu, bulik58 napisał: Czy ten trał nie pochodzi czasem z zestawu jednego rolnika pokazanego na znanym forum?? Widziałem tam twój model BMD , gratulacje. @bulik58dzięki ten BMD męczyłem przez 3 lub 4 miesiące . Jakaś firma zaczęła te wozy produkować tylko nie mogłem doczytać gdzie bo tłumaczenie wyszło ujowe ale mogą być okolice Kijowa tu wóz w czasie testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Kolejny T62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 Sanitarka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 3 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał: No powiedz że to nie "przypomina" wieży od pzV..? Tyle tam równości wszelakich np. maximy, że wszystko możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 15 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2023 3 godziny temu, bulik58 napisał: Bartek w pierwszym momencie gdy przeczytałem o tej wieży to pomyślałem ze ruscy wysłali już eksponaty z Kubinki na front. A potem mi się przypomniały te zdjęcia .... ruskie T-34 z kołami z Panthery @bulik58fotki rewelacja ale nie zmienia to faktu że T62 ni huhu nie przypomina mi Pantery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) Tak nie zabardzo wiem o co lata z tymi Uazami z pancerzem z dykty ale chyba ściepa od cywilów Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 MSTA z grillem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 (edytowane) @bulik58widziałem ostatnio film jak jacyś wielbiciele Putlera przekazywali dla wojska starego strupiałego GAZ a 69 oczywiście będzie najpierw wyremontowany Edytowane 16 Kwietnia 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Ciężki transporter opancerzony zbudowany na uszkodzonym czołgu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Jest on pierwszy Bradley w malowaniu wojsk UA 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 T-62 pamiętający z pewnością lepsze czasy. Ma ktoś może więcej zdjęć tego egzemplarza? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Godzinę temu, bulik58 napisał: cieżki BMP na bazie czołgu T-64 Ciekawy pomysł, ale raczej skończy jako ciekawostka, bez względu na podwoziu jakiego czołgu będą chcieli to zrobić zakres przeróbek ogromny i raczej nie będą marnować podzespołów do takich celów, pozostawią do utrzymania czołgów w linii. Nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałem, że po kwartale z wprowadzonych do służby zagranicznych pojazdów wykrusza się około 50%. Przy takim zapotrzebowaniu pracochłonne zabawki raczej pozostaną ciekawostkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, bulik58 napisał: to mi wygląda na słabej jakości fotomontaż chociaż swoją drogą to mogłaby być interesująca opcja na ciekawy model - gdzieś kiedyś widziałem podobnego ATSa z Wołchowem na grzbiecie (też oczywiście jako fotomontaż) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Chociaż Leopardy nie dotarły jeszcze na pola bitew na Ukrainie to są już pierwsze straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 17 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2023 Ciekawe co się stało wygląda na kolizję 25 minut temu, Tap-chan napisał: Chociaż Leopardy nie dotarły jeszcze na pola bitew na Ukrainie to są już pierwsze straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Kwietnia 2023 Share Napisano 17 Kwietnia 2023 (edytowane) Tu słówko komentarza do tego zdarzenia (oraz dalszego demolowania naszej armii): Edytowane 17 Kwietnia 2023 przez Grzes 3 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) Oj tam,oj tam Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez KrzychuP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Cytując klasyka - Андрію, не нервуй! 1 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Materiał na winietkę jak złoto: można wyeksponować trochę wnętrza i ten smaczek ze śladem gąsienicy na czołgu... Dobrze, że nie było tam "nerwowego Andrzeja" od BWP. I tak szacunek dla tego kierowcy, że wziął się w tej sytuacji za kierowanie czołgiem a nie kierowaniem SUVem do galerii w bezpiecznym kraju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 19 godzin temu, Tap-chan napisał: Chociaż Leopardy nie dotarły jeszcze na pola bitew na Ukrainie to są już pierwsze straty Tylko taka zabawka trochę kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 23 godziny temu, bulik58 napisał: Straty ponosi każda ze stron i tego nie da się ukryć ani zaprzeczyć. Fakt nie podlegający dyskusji, po sporych dostawach Leo/Challengerów w nieodległej przyszłości Ukraińcy moga liczyć na Leo1, które bądźmy szczerzy nadają się raczej do roli wwo, nie pełnoprawnych czołgów podstawowych. Stąd wynika mój wniosek o jednostkowości tego typu przeróbek - części będą potrzebne raczej do utrzymania w linii pełnowartościowego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi