kowal76 Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 (edytowane) Przedstawiam mój najnowszy model. Jest nim F 4J Phantom II z zestawu Hasegawa 1/48. Model generalnie prosto z pudła. Z dodatków tylko mała blaszka Eduarda do kokpitu. Malowany Gunze i brudzony olejami miga, wash Tamki ciemny szary oraz czarny. Niestety jest trochę baboli takich jak, paprochy (kłaczki) przylepiające się podczas malowania, niedociągnięcia malarskie, wady na oszkleniu i tak dalej. Model w sumie prosty w budowie i dobrze spasowany. Cieszy oko na półce Edytowane 16 Czerwca 2022 przez kowal76 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 Pi ekny model i piękie wykonany. Mam tego Phantoma z tego zestawu i muszę przyznać, że mimo upływu czasu zestaw Hasegawy jeszcze się broni. Jest zdecydowanie nowszy model Academy i TAMIYA oraz Zokei Mura ale nie przeszkadza zestawowi Hasegawy nadal cieszyć oko :). Eleganca robota ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 Gratulacje! Bardzo ładny model Ładnie Ci wyszło malowanie. Masz już jakieś plany na kolejny model? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2022 8 minut temu, Juffre napisał: Gratulacje! Bardzo ładny model Ładnie Ci wyszło malowanie. Masz już jakieś plany na kolejny model? Dziękuję :). Była rura , to teraz czas na coś ze śmigiełkiem . Bf 109 G 6 Edka 1/48 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 Wyszedł elegancko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 Godzinę temu, mig napisał: Wyszedł elegancko Ale gdzie wyszedł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 7 godzin temu, kowal76 napisał: Była rura , to teraz czas na coś ze śmigiełkiem . Bf 109 G 6 Edka 1/48 O i już się cieszę . A Phantom, jak już wiele razy pisałem w warsztacie, świetny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Czerwca 2022 Share Napisano 16 Czerwca 2022 Fajny cieszy oko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Czerwca 2022 Share Napisano 17 Czerwca 2022 22 godziny temu, _OldMan_ napisał: Ale gdzie wyszedł ? Na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2022 Dzięki za dobre słowa. Fajnie że model się podoba. Co do kolejnego modelu, to jednak będzie Spitfire, a nie 109 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 17 Czerwca 2022 Share Napisano 17 Czerwca 2022 Trochę rażą te zanikające linie (wash) widoczne na zbliżeniach ale model jako całość ładnie wygląda i cieszy oko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 (edytowane) 13 godzin temu, kowal76 napisał: Co do kolejnego modelu, to jednak będzie Spitfire, a nie 109 Ale Edkowy? Może wreszcie skończę swojego . Edytowane 18 Czerwca 2022 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 2 godziny temu, barszczo napisał: Ale Edkowy? Może wreszcie skończę swojego . Nie, będzie Tamka Mk VB Trop prosto z pudła , jak to w moim przypadku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 24 Czerwca 2022 Share Napisano 24 Czerwca 2022 Bardzo fajny ! :D. Jak oceniasz zestaw pod względem składalności i detali ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2022 5 godzin temu, rudolf24 napisał: Bardzo fajny ! :D. Jak oceniasz zestaw pod względem składalności i detali ? Dziękuję. Spasowanie dobre, a detale średnie, jak to na model z przełomu lat 80/90. Ja użyłem blaszki do kokpitu, ale są imitacje tablic i paneli , więc można też je pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 8 Lipca 2022 Share Napisano 8 Lipca 2022 Wszyscy kadzą to i ja - bardzo fajnie wyszedł, ale mnie tez rażą zawsze zanikające linie i chyba trochę za mało czasu poświeciłeś Sidewinderom - zero washa, tak wyglądają jak zabawki a nie rakiety. Ale ogólnie super i fajnie pomalowany ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Lipca 2022 Autor Share Napisano 8 Lipca 2022 29 minut temu, Psar77 napisał: Wszyscy kadzą to i ja - bardzo fajnie wyszedł, ale mnie tez rażą zawsze zanikające linie i chyba trochę za mało czasu poświeciłeś Sidewinderom - zero washa, tak wyglądają jak zabawki a nie rakiety. Ale ogólnie super i fajnie pomalowany ! Dziękuje. Mnie wash zanikający gdzieniegdzie tak nie razi , jak paprochy które mi się osadzają podczas malowania :(. Babole są jak napisałem na wstępie i zdaję sobie z tego sprawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Bardzo ładny czysty model. Mi sie bardzo podoba. Muszę go popełnic ponownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 17 godzin temu, p_bladek napisał: Bardzo ładny czysty model. Mi sie bardzo podoba. Muszę go popełnic ponownie. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 1 Sierpnia 2022 Share Napisano 1 Sierpnia 2022 F-4 jest na mojej liście, bardzo ładnie Ci wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi