abtb Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) Tym oto zagadkowym tytułem rozpoczynam kolejną, dwudziestą czwartą już, galerię "śledziową". Dziś do kawy serwuję wersję F-104D czyli wersję taką bym rzekł bojową ale dwuosobową. Wersja D powstała w oparciu o płatowiec C i (podobno) miała takie same możliwości przenoszenia uzbrojenia. Więc sobie pozwoliłem ją uzbroić w standardowe AIM-9B i pod kadłubem w bombę napalmową BLU -1. Parę słów o modelu - oczywiście kłamię bo z Revella się tego zrobić nie da Ale już z dwóch to tak - trzeba mieć wersję TF-104G i F-104C. To wszystko razem pożenić z dodatkami żywicznymi, made hendem i kalkami z wora na kalki i "włala" jak mawiają francuskie projektanty - wersja F-104D gotowa do pokazania. A co z czym i czego to napisałem w warsztacie (chyba ) Tajemniczy "Wink" czyli oczko to jak wiadomo od liczby 21 - bo tyle egzemplarzy tej wersji wybudowano w Stanach ( z sondą do tankowania chyba trochę mniej). Potem gdzieś to klepali na licencji w Krainie Klonowego Liścia ale jak wiadomo to już nie to Na koniec SERDECZNE PODZIĘKOWANIA dla św. Mikołaja z Piły, który to z przysłowiowym "bólem zęba" (a może i nie) wyciągnął revellowską TF-104G z magazynku i mnie ją obdarował, oraz DZIĘKUJĘ koledze @rudy0007, który to z narażeniem życia dokonał pozyskania stosownych kalek (pioruny na usterzeniu) metodą "czegoś za coś" A teraz pora na kilka fotek: Lockheed F-104D Starfighter, 436 Skrzydło Szkoleniowe USAF, lotnisko George, Kalifornia, 1968 I jeszcze słitfocia z TF-104G i całe moje dwuosobowe trio na jednej focie: Do następnego "śledzia" Edytowane 29 Sierpnia 2022 przez abtb 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Bardzo fajny modelik. Brudzonko bardzo fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Bardzo fajnie wygląda. Malowanie dla mnie rewelacja. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Bardzo ładny 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Patrzyłem dotąd na kolejne Twoje „śledzie” z niejakim dystansem, jednak przy 24 modelu stwierdzam, że jest to JAKIŚ POMYSŁ na efektowną kolekcję. Podoba się, choć jak to mówią, nie moja bajka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Świetnie wyszedł, podoba się bardzo . To z dwumiejscowych jeszcze F-104B trza wydziergać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Fajny bardzo. Jednak to Japończyk zwraca moją uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Dziękuję wszystkim za komentarze. Tym bardziej cieszą, że to 24 -ta galeria i nadal się podoba - dzięki raz jeszcze Godzinę temu, barszczo napisał: To z dwumiejscowych jeszcze F-104B trza wydziergać. Można by było. I w sumie co i jak mam już obmyślone. Jedyny problem to model - trza wyrwać z jakiejś czarnej dziury kolejnego TF -104G Revella bo ma osłonę kabiny w jednym kawałku. A tylko z takiej można uzyskać właściwą osłonę do F-104B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Na Amazonie dostępny..i na Emodele.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 23 minuty temu, piotrkur napisał: Na Amazonie dostępny..i na Emodele.. Chyba jednak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Teraz, rudy0007 napisał: Chyba jednak nie to zapytam u siebie w sklepie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 17 minut temu, piotrkur napisał: to zapytam u siebie w sklepie.. Jak już będą tam myśleli, że go mają, to niech go szukają tam gdzie nikt z 15 lat nie zaglądał i niech ich niezdziwi ta DUŻA sterta kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Spoko-jest to taki sklepzawsze możesz sprawdzić sam-do "Tęczy"w Koszalinie aż tak daleko nie masz .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 9 godzin temu, abtb napisał: Na koniec SERDECZNE PODZIĘKOWANIA dla św. Mikołaja z Piły, który to z przysłowiowym "bólem zęba" (a może i nie) wyciągnął revellowską TF-104G z magazynku i mnie ją obdarował, oraz DZIĘKUJĘ koledze @rudy0007, który to z narażeniem życia dokonał pozyskania stosownych kalek (pioruny na usterzeniu) metodą "czegoś za coś" Z tego co wiem to owy święty porobił sobie szczegółowe zdjęcia i od czasu do czasu do nich wraca. W sumie dawno nie widziałem, żeby ktoś tak długo przesiadywał i gapił się w obrazek Rudy0007 mówi, że nie ma problemu. Z wymiany też trochę skorzystał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, abtb napisał: Jedyny problem to model - trza wyrwać z jakiejś czarnej dziury kolejnego TF -104G Revella W mojej szufladzie już nic nie znajdziesz, przynajmniej w tej do której mi zaglądałeś Cały towar zmienił swoje zakwaterowanie, a plany do niej zostały szczelnie zamknięte w butelce i zakopane pod drzewem, a że mieszkam koło lasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 12 godzin temu, rudy0007 napisał: a że mieszkam koło lasu... Sądząc po ilości domów jednorodzinnych w okolicy to po tym lesie niewiele zostanie po zimie 12 godzin temu, rudy0007 napisał: W mojej szufladzie już nic nie znajdziesz To zacznę szukać w szafie Pomijając śmichy-chichy to obstawiam, że Academy wypuści tą wersję za jakieś 140-160 złociszów. Do tego inwestycja w stosowne kalki które i tak będzie trzeba składać z poszczególnych cyferek, trochę żywicy z Reskita i made hend z mosiądzu i da się wystrugać takie coś: Ja bym osobiście "wyheblował" prototyp ze względu na krótki ster , bo seryjne z długim to już jakieś bez uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pstryk Napisano 29 Sierpnia 2022 Share Napisano 29 Sierpnia 2022 Super efekt! Starfightery w USAF moim zdaniem były najładniejsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 Bardzo ładny dwumiejscowy 104. Elegancka robota ! Podoba mi się Twoja kolekcja śledzików. Mam nadzieję zobaczyć jej cześć w Jaworznie. Cieszy mnie, że postanowiłeś swoje śledzie wystawić na tegorocznej edycji jaworznickiego festiwalu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Września 2022 Autor Share Napisano 6 Września 2022 4 minuty temu, Staryfajter1954 napisał: Mam nadzieję zobaczyć jej cześć w Jaworznie. Będzie wszystkich 15-stu użytkowników więc raczej kolekcja nie "zginie" w tłumie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 Teraz, abtb napisał: Będzie wszystkich 15-stu użytkowników więc raczej kolekcja nie "zginie" w tłumie No to ja już się cieszę, że będę mógł je zobaczyć na żywo ! Takiej ławicy śledzi jeszcze nie było na żadnym polskim festiwalu albo konkursie ! Super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 7 Września 2022 Share Napisano 7 Września 2022 Extra ! 24ty... szanuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Września 2022 Share Napisano 8 Września 2022 Śliczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Grudnia 2022 Share Napisano 1 Grudnia 2022 Fajnie wyglądają te trzy dwumiejscowe śledzie :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi