letalin Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 3 godziny temu, Luljan napisał: Bardzo dziękuje, nie zwróciłem na to nigdy uwagi nawet stojąc przy hurku. Bo trzeba maszynę rozebrać, choćby w myślach, żeby takie drobne sprawy odkryć. A poza tym uważam, że projektant Marcin Ciepierski jest geniuszem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 48 minutes ago, letalin said: A poza tym uważam, że projektant Marcin Ciepierski jest geniuszem. Chcesz go dowodami uwielbienia wystraszyć? . Nie wpuszczą Cię sam na sam do biura, zobaczysz . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 (edytowane) 4 godziny temu, letalin napisał: A poza tym uważam, że projektant Marcin Ciepierski jest geniuszem. Tak ,,geniusz"" z niego zaiste wielki . Szczególnie wymiana pewnej korespondencji jakiś czas temu utwierdził mnie w tym przekonaniu Oraz ,,zachwyt' nad Wildcatem z Airfixu ( na szczęście zrehabilitował się własnym ) A oto co napisał pan Szulc na pytania o następna 72jkę (pytany o Spity ,Tempesty i o... P51D Cytat >>Jenda58 pisze:Pytanie do pozostałych 72: Czy Bf-109 będą czymś przeplatane? Dostępne są Spity I - V lub Tempesty (Zlíny też by się przydały). I nie mam pojęcia, jak Arma zestawi się z innymi Mustangami. Dziękuję. << Pracujemy nad następną 72, spodoba się, na razie zachowam typ dla siebie. I szczerze mówiąc, nie obchodzi mnie, jak zareagują Polacy " Oj chyba AH będzie miał a ciepło Ma ogłosić na E -day jesienią , czyli.... przed świętami !!! Edytowane 8 Czerwca 2023 przez zatras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 Ja o faktach i pieniądzach nie zamierzam dyskutować, ani tym bardziej o planach Kniazia Vlada. Tym bardziej, że Greif lata od wczoraj z odbezpieczoną giwerą i poluje na niegrzecznych chłopców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 Było już modelarstwo, modelarstwo pudełkowe, frajdolarstwo, a teraz widzę, że jest kolejna dziedzina. Modelarstwo śledcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 Biliśmy się z Czechami o Zaolzie, przepychaliśmy o Kotlinę Kłodzką, ostatnio o Turów, a teraz o plastik. Ciekawych czasów doczekaliśmy . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 Godzinę temu, letalin napisał: Ja o faktach i pieniądzach nie zamierzam dyskutować, ani tym bardziej o planach Kniazia Vlada. Tym bardziej, że Greif lata od wczoraj z odbezpieczoną giwerą i poluje na niegrzecznych chłopców. nie ma sie o czym dyskutować, kniaź ma takie zaległości w wypuszczaniu obiecanych modeli, że jakoś nie wierze w Mustanga w nikczemnej skali szybciej niz za 3-4 lata. Chyba, że będzie jakis cud jak z małym meśkiem E - czyli wspólna forma z innym czechem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 21 minut temu, Qz9 napisał: kniaź ma takie zaległości w wypuszczaniu obiecanych modeli, że jakoś nie wierze w Mustanga w nikczemnej skali szybciej niz za 3-4 lata. Och, ludzie dla czystej niczym nie skrępowanej złośliwości potrafią nie takie rzeczy robić. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 W dniu 7.06.2023 o 21:55, kopernik napisał: podszedł Pan pooglądał modele ( te sklejone ) i zapytał wskazując na P-39 z szachownicami " To takie też u nas latały ? Nie wiedziałem." Jeden z dwóch młodych Panów siedzących na stoisku odpowiedział, że skoro jest tu w takich barwach, to tak. I dalej siedzieli ... Gość postał chwilę i nie doczekawszy się czegoś więcej, poszedł sobie. No za to mogę mieć pretensję wyłącznie do siebie - zdarzało się nie raz w ciągu tych dwóch dni że odchodziłem od naszego stanowiska by coś zjeść, skorzystać z wc, pooglądać modele kolegów albo z kimś pogadać na jego stanowisku. Raz poszedłem nawet na stację benzynową do bankomatu. Pewnie to był któryś z tych momentów. A koledzy z działu sprzedaży, którzy cały czas byli na stoisku, nie zawsze wszystko wiedzą o historii lotnictwa, bo nie tym się zajmują. Dzięki w imieniu Army za pozdrowienia, pozdrawiam także! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 https://imodeler.com/2023/06/arma-hobby-1-48-hawker-hurricane-mk-iic-kit-preview-and-what-to-expect/?utm_source=arma-newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=H2C-48&utm_id=H2C-48&utm_term=40004-review. Recenzja w obcym języku. Ostrzegam: Entuzjastyczna. Jest jednak sporo dobrych zdjęć i sceptycy mogą sobie popatrzeć i wyrobić własne zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 14 minut temu, letalin napisał: Recenzja w obcym języku. Ostrzegam: Entuzjastyczna. Jest jednak sporo dobrych zdjęć i sceptycy mogą sobie popatrzeć i wyrobić własne zdanie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 Gapię się na to zdjęcie i gapię i nie mogę przestać. Jaki to był piękny samolot! Żeby nie było, że tylko westchnienia starszego pana do piękności, to pokażę też zdjęcia będące podstawą do opracowania malowania Stanforda Tucka. Na tej maszynie 21 czerwca 41 wdał się w walkę ze zgrają Mietków i dwa zabił, a trzeciego osłabił. W wyniku uszkodzeń musiał jednak opuścić samolot nad Kanałem i wodować. Ciepło było, więc zdążyli go wyciągnąć z wody. Zdjęcia obrosły legendą. Podobno ktoś jedno widział, ale nie miał prawa go publikować. Okazało się, że są w domenie publicznej IWM Collections, ale źle otagowane i w zasadzie niewidoczne. Nie ma zdjęć lewej strony. Tam jest tylko rekonstrukcja. Zdjęcie gdzie widać kołpak stało się dla mnie inspiracją dla zbadania dokładniej poprzedniego samolotu tego pilota, znanego wszystkim z czerwonego kołpaka V6864, który jak się okazało nie miał wcale czerwonego kołpaka. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 (edytowane) Hurriego też bardzo lubię, bardziej niż Złośnicę. A na IWM można znaleźć mnóstwo fantastycznych rzeczy, ale nie tam gdzie się ich szuka. Trzeba grzebać. Ostatnio znalazłem film z Malty, a w porcie stoi piękny amerykański lotniskowiec z Hellcatami na pokładzie. I to całe w ANA623. Parę klatek ale zawsze. Edytowane 12 Czerwca 2023 przez barszczo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 tak właśnie było, grzebałem, szukałem zupełnie czegoś innego. Nawet przez chwilę sądziłem, że to jest Mk.I, a potem zobaczyłem i wiedziałem, że będę miał temat dla AH. Czułem się odkrywcą 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 Z tą pięknościa to przesadziłeś, to jednak garbaty brzydal jest 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 1 godzinę temu, GrzeM napisał: Garbaty, ale ładny. Przemek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 1 godzinę temu, GrzeM napisał: To wciąż testowe czy już seryjne wypraski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 To ten sam, z testowych, który był na Babierybie. Jeszcze jedna forma wymaga ostatniego dopracowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 12 Czerwca 2023 Share Napisano 12 Czerwca 2023 3 minuty temu, GrzeM napisał: To ten sam, z testowych, który był na Babierybie. Jeszcze jedna forma wymaga ostatniego dopracowania. To jak się to ma do deklaracji wysyłki w pierwszym tygodniu czerwca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 Wiadomość z soboty: "Pierwszy model Hurricane Mk IIc w skali 1/48 został już sklejony z próbnych wyprasek. Wywołał spory entuzjazm na Warszawskim Festiwalu Babaryba 2023, gdzie modelarze mogli go zobaczyć na żywo na naszym stoisku. Jesteśmy już na ostatniej prostej do wysyłki modeli zamówionych w przedsprzedaży. Dwie wypraski już są produkowane, a dwie pozostałe formy przechodzą ostatnie kosmetyczne poprawki. Wszystko poza częściami plastikowymi jest już gotowe: kalkomanie, instrukcje, maski i pudełka. Wydruki 3D do zamówień złożonych w przedsprzedaży czekają na półkach. Wysyłka zamówień zacznie się w przyszłym tygodniu. Promocyjną ofertę przedsprzedażową, w pakietach z bezpłatnymi wydrukami 3D, zakończymy w niedzielę 18 czerwca. Kiedy będziemy zamykać promocję, pierwsze modele będą już docierać do odbiorców." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Czerwca 2023 Share Napisano 19 Czerwca 2023 Wiadomość z dzisiaj. Model na stronie producenta jest już jako dostępny. Ja czekam na swój egzemplarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 Coś mi się wydaje, że Hurri zaliczy miesięczny poślizg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 W dniu 22.06.2023 o 16:50, arhtus napisał: Coś mi się wydaje, że Hurri zaliczy miesięczny poślizg... The Eagle has landing ! https://armahobbynews.pl/blog/2023/06/30/hurricane-mk-iic-1-48-zawartosc-pudelka/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Lipca 2023 Share Napisano 1 Lipca 2023 kurcze, dlaczego ja nie kleje 48??? acha, juz wiem, nie mam miejsca w gablocie... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi