myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Targamy na żywca....udało mi się kiedyś kupić Jaka 11 i 17 z WAKU ... Więc najwyższa pora zacząć, bo hips żółknie, i trzeba to pomęczyć...tym bardziej że nigdy takiego nie kleiłem. Napisał bym że z pudła - ale pudła ni ma , to będzie z wora, tudzież z nylonbojtla. Inbojtelbox...: Imponujący arkusz kalek... Na całe szczęście żaden masochista nie dał stencili - bo w kobrze przegięli. Szukałem oszklenia i się zmarqiłem że brak .... ale nie ! Znalazło się : Zapraszam na hardkorowo-wintydżową jazdę ! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Będę bardzo kibicował. Zawsze mnie to zastanawiało jak to się wycina i dopasowuje. Musi to być bardzo żmudne zajęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Zasiadam Jacku, patrzam i kibicuję Twojej z vacu, ja kiedyś zaczołem kombinować z Harierrem ale się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Szacun, oglądam. Może warto by kupić Jaka-1 z Mistershita dla kół i goleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Gdzieś mam takiego szrotka, muszę poszukać. Koła, golenie, śmigło na bank do wymiany. W złomie się coś znajdzie. Osłony są dosyć proste - może szablon i z hipsu się wytnie. Szoferkę muszę ogarnąć... Tu specjalnie fajerwerków nie planuje - coś na wzór tego który stoi w MLP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 W szaleństwie jest metoda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Kyrielejson ! ale będzie rzeźnia... nr 5 powodzenia w budowie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Do odważnych świat należy...i można się pośmiać. Wyciąłem jedną połówkę, i szlifujemy - hips ma 1mm grubości , tak że ,,mięcha" dosyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Miszczu, jakbyś tak trochę mniej tego nadlewu zostawiał to myślę, że szybciej byś się przedarł przez ten 1mm grubości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 O kurczę, powodzenia w budowle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) 20 minut temu, abtb napisał: Miszczu, jakbyś tak trochę mniej tego nadlewu zostawiał to myślę, że szybciej byś się przedarł przez ten 1mm grubości. wlasnie. Dwa milimetry dookola i szlifowanie Margines musi byc, zeby kadluba " nie zajechac ", jak to sie kumplowi zdarzylo, bo byl leniwy i mial pozniej 5mm powietrza miedzy polowkami a cos sie tam zawsze da zbudowac. Jako zalacznik nigdy nie dokonczona ( 33lata) kobra... Edytowane 21 Listopada 2022 przez BRAVO112 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Łooo Panie... podziwiam za masochizm!! Zasiadam w pierwszym rzędzie i paczam! Ja nie tak dawno temu byłem bliski sklejenia Wilgi od JMK, ale stwierdziłem, że poczekam na dobry wtryskowy model w siedemdwójce... Może w końcu Answer się zlituje Poziom wyżej od modeli Vacu są już chyba tylko modele rzeźbione z brzozy, albo balsy... Edytowane 21 Listopada 2022 przez Kolekcjoner WP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 24 minuty temu, abtb napisał: Miszczu, jakbyś tak trochę mniej tego nadlewu zostawiał to myślę, że szybciej byś się przedarł przez ten 1mm grubości. Nie no jacha...aż taki napalm nie jestem by drzeć kg hipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 13 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Poziom wyżej od modeli Vacu są już chyba tylko modele rzeźbione z brzozy, albo balsy... Nie jest tak źle - podszlifowany elementy niewiele się różnią od niektórych szortrunów - nawet zaryzykuje że łatwiej to ogarnąć bo ścianki cieńsze i jest większe pole manewru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 1 godzinę temu, myszaty napisał: Targamy na żywca....udało mi się kiedyś kupić Jaka 11 i 17 z WAKU ... Szacunek za WAKU. Jesteś masochistą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Trzeba będzie wkleić kilka wzmocnień ale to pikuś. Detal jak detal - grubo ciosany, ale taki urok. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Z szacunkiem i podziwem dla wkładu pracy zasiadam i podglądam. BTW: daaaawno temu w czasach , gdy mój Młody był w wieku póznoprzedszkolnym , próbowałem sił z waku Suma bodajże w 1/48 . Jestem świadom uciążliwości i koniecznego wkładu pracy - aby coś tam uzyskać. Edytowane 21 Listopada 2022 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 2 godziny temu, myszaty napisał: Jaka 11 i 17 z WAKU Ale wehikuł czasu uruchamiasz... 1 godzinę temu, myszaty napisał: Tu specjalnie fajerwerków nie planuje - coś na wzór tego który stoi w MLP. A w jakim on tam jest stanie? Mam nadzieję, że nie taki spróchniały jak Orliki, które pokazywał niedawno @kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Krawędzie obrysuj czarnym flamastrem - lepiej będzie widać ile jeszcze zostało do szlifowania. No i można wyczuć gdzie mocniej przycisnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 12 minut temu, Grzes napisał: A w jakim on tam jest stanie Z tego co wiem przeszedł remont i odpucowany oraz odmalowany stoi na głównej hali. Zresztą wspomagam się fotkami ze stronki : http://www.sgmminitaria.pl/index.php/jak-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 "Zabawka dla dzieci od lat 10". Mam nadzieję, że wiesz co robisz... Tak, czy siak - egzotika, będę zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Listopada 2022 Autor Share Napisano 22 Listopada 2022 Koledzy! Nie jest tak źle, oczywiście jeśli się położy lachę na wygląd detali ( za dużo ich niema, rzekłbym - wcale ) i powierzchnię. Bo nie ma sensu tego szpachlować i ryć bo to cały urok tego sprzętu. Zrobi się trochę środka, kólka golenie, wnęki podwozia. Zmaluje muzealnie i fertig. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Listopada 2022 Autor Share Napisano 22 Listopada 2022 22 minuty temu, zaruk napisał: Zabawka dla dzieci od lat 10". Popatrzcie jak się czasy zmieniły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 10 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Ja nie tak dawno temu byłem bliski sklejenia Wilgi od JMK, Takiej nie znam Ale była z tej samej "spółdzielni" co ten Jak-11, o taka 10 minut temu, myszaty napisał: Popatrzcie jak się czasy zmieniły... Przykre to jak się cofamy Ja mając 8 lat potrafiłem wbijać gwoździe, następnie je wyciągnąć i wyprostować jak się pokrzywiły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Listopada 2022 Share Napisano 22 Listopada 2022 2 godziny temu, Artek82 napisał: Takiej nie znam Ale była z tej samej "spółdzielni" co ten Jak-11, o taka Przykre to jak się cofamy Ja mając 8 lat potrafiłem wbijać gwoździe, następnie je wyciągnąć i wyprostować jak się pokrzywiły O właśnie tą Wilgę mi chodziło. Ale jak tak tera patrzę na jej elementy, to chyba faktycznie poczekam na Answera, albo będę polować na Amodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi