Psar77 Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 (edytowane) Jutro niedzielny poranek zgarnie @abtb ze swoją kolejną galerią więc wyprzedzająco wrzucam dzisiaj galerię swojego niedawno ukończonego F-14D z HB Malowanie dowódcy dywizjonu więc nie jest tak strasznie utytłany jak inne maszyny z tamtego rejsu (a to z ostatniego rejsu w 2003r w ramach operacji Iraqi Freedom). Sam zestaw Hobby Bossa w sumie całkiem ładny gdyby nie wnerwiające babole w stylu goleni podwozia, które mocno przerobiłem, żeby jakoś wyglądały i kanałów wlotowych zaprojektowanych tak, że nie podobna wyprowadzić je na gładko - ewentualnie ja nie umiem Ale na szczęście trzeba mocno zaglądać do środka, żeby było widać. Z baboli to niestety ale mnóstwo syfu w szoferce na szybie - została zamknięta na początku i potem cały kurz z obróbki jakoś się tam przedostał i osadził - następnym razem zostawię owiewkę tylko lekko doklejoną, aby ją móc potem odczyścić. Zapraszam do oglądania i krytykowania Na ostatniej focie w duecie z F-14A Italeri mojego kumpla u którego robiliśmy sesje zdjęciową Edytowane 4 Lutego 2023 przez Psar77 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Piękny, piękny, przepiękny, aż boję się zabrać za swojego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Fajnie, czysto, miło dla oka wykonany Tomcat. Gratuluję kolejnego F-14 w kolekcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 1 minutę temu, tomekk napisał: Piękny, piękny, przepiękny, aż boję się zabrać za swojego. Nie ma się czego bać ta Academka to uczta modelarska. Taka mała Tamka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Gratuluje ukończenia modelu, kocur bardzo miły dla oka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Zdecydowanie podoba(ją) się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Kocurek bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Kawał modelu, podoba się bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Ależ ten samolot ma sylwetkę! Piękna maszyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Bardzo fajnie zrobiony model. Czujesz temat USN i udało Ci się zrobić model samolotu używanego intensywnie , ale też regularnie serwisowanego. Widzę tu spójność jeśli chodzi o stopień zużycia i fajną historię, która za tym stoi. Może nieco za wyjątkiem zacieków na klapach, za ich zawiasami. Wydają się być nieco przesadzone. Widzę też, że jedyne co Cię ogranicza, to słabość zestawu. Sięgnij po Academy. albo G.W.H. czy Hasegawę, a powstanie jeszcze lepszy Tomcat. Z rzeczy, które jeszcze możesz poprawić, to dość dziwnie zanikające linie podziału na krawędzi natarcia napływów. Faktycznie mogą być mniej widoczne, ale u Ciebie jakby się nagle kończyły. Super będzie się nad nim pochylić w Bytomiu. Czekam na kolejnego z Twojej stajni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Nawet z HaBeka daje się coś ładnego wystrugać. Choć sam samolot raczej z tych paskudnych i szpetnych z sylwetki. Podoba mi się. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 40 minut temu, HK1885 napisał: Nawet z HaBeka daje się coś ładnego wystrugać. Choć sam samolot raczej z tych paskudnych i szpetnych z sylwetki. Podoba mi się. Nie bluźnij ! I dzięki 9 godzin temu, Marcin Witkowski napisał: Bardzo fajnie zrobiony model. Czujesz temat USN i udało Ci się zrobić model samolotu używanego intensywnie , ale też regularnie serwisowanego. Widzę tu spójność jeśli chodzi o stopień zużycia i fajną historię, która za tym stoi. Może nieco za wyjątkiem zacieków na klapach, za ich zawiasami. Wydają się być nieco przesadzone. Widzę też, że jedyne co Cię ogranicza, to słabość zestawu. Sięgnij po Academy. albo G.W.H. czy Hasegawę, a powstanie jeszcze lepszy Tomcat. Dzięki wielkie za takrzeczowy komentarz fachowca w branży Tak z tymi zaciekamintrochu przesadziłem - nauczka na przyszłość. Co do kolejnego Tomcata to faktycznie sięgnę już po Academy i to prawdodpobnoe będzie od razu dubel Choc przyznam szczerze, że coraz bardziej mnie nęci 48 z Tamki 9 godzin temu, Marcin Witkowski napisał: Z rzeczy, które jeszcze możesz poprawić, to dość dziwnie zanikające linie podziału na krawędzi natarcia napływów. Faktycznie mogą być mniej widoczne, ale u Ciebie jakby się nagle kończyły. Tak - to ewidentnie moja skucha - przy następnym zwrócę na to uwagę bo u innych zanikajace linie mocno mnie irytują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 1 godzinę temu, Psar77 napisał: Nie bluźnij ! Przypomina mi rozdeptaną żabę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 10 godzin temu, Psar77 napisał: Choc przyznam szczerze, że coraz bardziej mnie nęci 48 z Tamki Yeeeeeees! 9 godzin temu, HK1885 napisał: Przypomina mi rozdeptaną żabę. No! Amen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Ładny model. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Świetnie wyszedł, fajne ślady eksploatacji. F-14 to piękna maszyna godna miana myśliwca przewagi powietrznej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 W dniu 5.02.2023 o 07:40, HK1885 napisał: Choć sam samolot raczej z tych paskudnych i szpetnych z sylwetki. To fakt, Szpicfajer toto nie jest, ani Pejedenastka. Ale model spoko, da się oglądać Natomiast co do tych śladów explo i czystości samolotu dowodcy to ... mechanicy do raportu za rażące zaniedbywanie obowiązków. Za czasów wielkich dyktatorów stanęli by przed plutonem. Bardzo ładny wizerunek końcowy. Niby nie mój klimat ale kiedyś chyba popełnię takiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Świetny Masz rękę do tych Tomcatow. Rób kolejne , Academy to już zdecydowanie lepszy materiał wyjściowy . Ps. Tez sobie takiego popełniłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 Gratuluję świetnej pracy. Prezentuje się znakomicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi