dziuba Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 aqws99 i dobrze, że nie wierzysz w swojej głupocie, podłączałem wężyk, zamiast sam aerek....końcówka od aero pasuje. teraz jak ją doczepic do samego aerografu...?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 pięść do nosa dobrze pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 czy ktoś chociaż by mógł powiedziec, jaki gwint mam w aero i jaki na końcówce wężyka od kompresora? albo gdzie to sprawdzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Prosze o odpowiedzi!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Jesli chodzi o ew 770 to ten z 1 linku to chyba to samo . Jeśli chodzi o prostszy model to ja mam tg 130 i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 1.Koledzy jaki byście mi polecili areograf do malowania mojej scanii 144l 530 taka zółta z niską kabiną 1:24 itlaerii. Chcę wymalować tylko kabinę i porobić troszkę cieni. Dlatego szukam coś taniego do 100zł Czytałem o tym TG 130 ale czy on bedzie najlepszy. 2.Jaką mogę najtańszą butle do niego kupić bo nie mam kasy na kompresor? Butle taka najlepiej żeby można ją ponownie napełnić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Butli na prawdę nie warto kupować TG 130 - to dobry aerograf. Podobnie jak wszystkie inne w tej kategorii cenowej jest robiony przez małe żółte rączki, ale jest bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Tak tylko że kompresor to wydatek rzędu 200zł. A butla ile? Ja potrzebuje dosłownie dwie kabiny wymalować i może naczepę. Poda ktoś jakąś butle którą warto kupić i na ile ona wystarcza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Butla wystarczy na 2 kabiny.. Lecz już na naczepę chyba nie więc byś musiał kupić 2 takie butle czyli jakieś 60 zl (za 2, 750ml) Pozdrawiam Abu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 najlepiej to weź skombinuj sobie butle po gazie napełnij u kogoś powietrzem zrób sobie zaworek pod aerograf i tak ze dwa razy napełnisz i ci wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dobra z kompresorem już nie problem. Tylko czym jest prościej malować pędzlem czy aerografem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 zależy. Jak umiesz dobrze machać pędzlem to będzie dobrze ale jak nie to bierz aerograf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dzięki wielkie za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 niema za co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Do cywilnych poleciłbym jednak aerograf. Jak rozwiązałeś problem zasilania aerografu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Dobra z kompresorem już nie problem. Tylko czym jest prościej malować pędzlem czy aerografem? Jak zaczynasz to "pośmigaj" trochę pędzlem żebyś się nauczył bo nie zawsze będziesz malował aero :P A "pędzelkowanie" wyginie jak tak dalej pójdzie, nie mam za dużego doświadczenia lecz "kumple" z klubu tak mówią a ja Ci daje rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Kompresorów to mam od kopa na firmie więc to nie problem a po drugie czy ten tg 130 jest cały metalowy. Bo wydaje mi się ze ta metalowa rączka jest plastikowa? http://allegro.pl/item519070031_profesjonalny_aerograf_tg_130_0_3mm_sklep_lodz.html Koledzy czy ten aerograf ma zmieniane zbiorniczki na farbe? Czy moge zmienić mu dysze np na O,2? Co byście innego polecili w tej cenie? Super by było jeszcze jak by ten aerograf był w krakowie! Koledzy mam jeszcze jedno ważne pytania o model bd 203! Ma jakies wady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Mistrzowie aerografu ratujcie ! Przy malowaniu różno-kolorowego kamo, jeden kolor zachlapuje mi drugi. Takim drobnym pyłkiem. Czy ja coś źle robię, czy nie da się tego uniknąć bez maskowania ? Pzdr Ps. Wiem, że gdzieś jest temat o sposobach malowania aero, ale za cholerę nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Chodzi o takie drobne kropki? Przy Vallejo się tak czasem robi, jak farba nie jest równo pobierana i na dyszy nie powstaje zawsze mieszanka powietrze+farba tylko leci pulsacyjne powietrze/farba+powietrze/powietrze. Może pomóc mycie i bawienie się w uszczelnianie. A jeżeli chodzi o delikatny "odkurz" koloru jak to się mówi, to dużo zależy od sprzętu - wiadomo. Można się ratować malowaniem mniejszym strumieniem z bliska, bardziej rozcieńczoną farbą coby mniej leciało na boki. Hym, o sposobach malowania aero to ja napisałem, ale to takie ABC, więc nie wiem czy coś pomoże... viewtopic.php?t=5934&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Mam pytanie, czy malował ktoś z Was aero z serii Badgera ale prawdziwy , chodzi mi o model 200 S/SG. Aero jednofunkcyjne, ale to akurat mi nie przeszkadza. Mam pIWATE ale jakoś średnio mi pasuje, może dlatego że nie mam tylnej regulacji dyszy, a tego mi strasznie brakuje. Jak narazie cały czas maluje starym A2. Co sądzicie? Pytam o jakość malowania, sama konstrukcję itp. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Witam. Modelami plastikowymi zajmuję sie jakiś czas i postanowiłem zakupić aerograf na butle ze sprężonum powietrzem. http://www.gamahobby.com/x_C_I__P_5512892;5510001.html Ja chodze na modelarnie wiec wiekszośc pomocy otrzymam. Ale czy macie jakies rady co do malowanie i maskowania?? PS:Teraz będe malować Airbusa A380 1/144 i czekam na F-22 Raptor 1/48 (one bedą pomalowane jako pierwsze aerobrafem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Butle są bardzo mało wydajne i ich nie polecam, proponuje kompresor, a jak nie masz na to funduszy to zrób z agregatu lodówkowego - na forum już omawiane Edit... Są już w tym dziale podobne pytania (założone tematy o aerografach i malowaniu...). Proszę odszukać właściwy, podobny temat i tam wpisać twój post... Admin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 http://www.allegro.pl/item524231992_mar_aerograf_airbrush_ab_1006_dysza_0_3mm.html co sądzicie o tych produktach? Firma MAR, cena nie jest jakaś powalająca ale jak z jakością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 A do czego Ci taka bycza kolubryna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi