Robert Ostrowski Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Cześć Mateusz ostatecznie nie kupiłem tego NEO ,zbyt długo musiał bym czekać,za 250zł z przesyłką plus dekielek i ,złącze męskie kupiłem H&S Ultra i jestem bardzo zadowolony ,Piotrek /Pankot 13/ też kupił ten aerek i też sobie chwali,stosunek cena do jakości jest bardzo dobra ,polecam,zadzwoń do gościa /można sie dogadać/ http://sklep.deltaarts.pl/product_info.php?cPath=53_55&products_id=320 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 jak masz możliwość to na pewno warto zainwestować w porządniejszy sprzęt, nie żeby chińczykami się nie dało malować - da się , ale ich jakość jest mizerna przy oryginalnych... pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Robert...ten Harder & Steenbeck ktory manie to jest tens sam co tu? : http://www.ebay.co.uk/itm/Harder-Steenbeck-ULTRA-0-2-NOZZLE-AIRBRUSH-2-GIFTS-/220904468249?pt=UK_Crafts_DrawingSupplies_EH&hash=item336eeeaf19 Harder & Steenbeck ULTRA 0.2 NOZZLE Jak sie tym aerkiem maluje wieksze powierzchnie np Sido czy lakierem przy dyszy 0.2mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Tak to jest ten i od tego samego sprzedawcy tylko cena jakby wyższa Jak nim sie maluje ?rewelacyjnie ,przyzwyczajony do piwaty zaczełem malować na ok 2 atm i tak mi szybko farba zaczęła schodzic ze zbiornika ,że byłem w lekkim szoku mimo że piwata miała dyszę 0.3. ale okazało się że dla Ultry to dużo za dużo i teraz pryskam 1.2 -1.5 atm a nawet mniej ,sido lub lakierem maluje się normalnie żadnych niespodzianek ,powiem tak:jak się przesiadłem z piwaty na Ultre to jak z Malucha na Mercedesa Piwaty nie wyrzuciłem zostawiłem ją sobie do Surfacera A i bym zapomniał ,czyszczenie tego H&Sa to bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Dzieki Robert...teraz musze sie z tym przespac i zdecydowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antisol84 Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Potwierdzam opinie Roberta...Ja się zaopatrzyłem w H&S Evolution i kopara opadła - po piwatkach to nawet nie Mercedes a Bentley...)) Pięknie podaje farbę, jest szalenie łatwy w czyszczeniu (żadnych gwintów - dysza sama się układa na iglicy i osłonce), jednym słowem niebo a ziemia. Jeśli masz na tyle gotówki to śmiało bierz Ultrę - H&S nawet w podstawowym modelu nie poszło na łatwiznę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 No dobra, moje pierwsze pytanie na tym forum: areograf paasche vsr90 i który kompresor do niego kupić: – AS186 wystarczy? czy lepiej dla spokojnego sumienia kupić taki: - AS189, który ma możliwość ciągłej pracy w trybie 6 bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Tak się zastanawiam jak ten kompresor pracuje w dwóch zakresach: na 3-4 barach i na 6 barach W/g mnie to oba sa takie same ,ze swojej strony powiem ,że mam taki i napędzam H&S ULTRA lub PIWATĘ i jestem bardzo zadowolony ,polecam. ps.bierz ten tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Tak się zastanawiam jak ten kompresor pracuje w dwóch zakresach: na 3-4 barach i na 6 barach pracuje w dwóch zakresach: 1 wyłącza się i włącza przez wyłącznik ciśnieniowy 2 pracuje cały czas wyłącznik ciśnieniowy jest omijany w tym obwodzie ( lub inaczej ciśnie ile wlezie póki się nie spali) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Albo ładuje do 6 bar butlę wyrównawczą i resztę jakoś bokiem puszcza ;) Napiszę maila z pytaniem do sprzedawcy i się dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 bombee ale do czego Ci potrzebne 6 atm będziesz piaskował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 No jak dokładnie poszukasz to już są w sprzedaży miniaturowe pistolety do piaskowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 bombee ale do czego Ci potrzebne 6 atm będziesz piaskował Nie wiedomo na co się może trafić No jak dokładnie poszukasz to już są w sprzedaży miniaturowe pistolety do piaskowania. Dawaj namiary - będę miał pierwszą piaskarnię modeli ;) A ostatnio się zastanawiałem jak usunąć farbę nie mając kreta w domu No dobra - chyba się w takim razie zdecyduję na ten pierwszy. Dzięki za pomoc w wyborze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 No jak dokładnie poszukasz to już są w sprzedaży miniaturowe pistolety do piaskowania. Nie musze dokładnie szukać bo juz dawno te coś widziałem A o piaskowaniu dla jaj napisałem / był/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Mówisz masz: http://www.ebay.co.uk/itm/MINI-SANDBLASTER-AIRBRUSH-COMPRESSOR-AIR-BRUSH-RB4-/370537229675?pt=UK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN&hash=item5645bd6d6b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 No to jeszcze dodatkowe pytanie: czy warto kupić iglicę polerowaną? Sprawdza się toto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombee Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 No więc dostałem odpowiedź na pytanie: „Maksymalne ciśnienie to 6bar przy tym ciśnieniu się kompresor wyłączy. Tak powietrze uchodzi zaworem bezpieczeństwa gdy będzie za duże ciśnienie [...]” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darecki89 Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Witam! Chciałem zapytać, czy mogę do aerografu użyć takiego o to kompresora samochodowego: http://allegro.pl/kompresor-samochodowy-sprezarka-pompka-1-i2032068467.html Zastanawiam się, czy jest potrzebny zbiornik wyrównawczy czy obejdzie się?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek2202 Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Witam!Chciałem zapytać, czy mogę do aerografu użyć takiego o to kompresora samochodowego: http://allegro.pl/kompresor-samochodowy ... 68467.html Zastanawiam się, czy jest potrzebny zbiornik wyrównawczy czy obejdzie się?? Według mnie, to to się nie nadaje nawet do pompowania kół. Mój wygląda podobnie i ledwie daje radę 2 bary napompować ;( Do aero trudno uzyskac z niego stałe ciśnienie, więc wiecej jest zabawy niz malowania ;( Mozna sie obejśc bez zbiornika wyrównawczego, ale taki mini kompresorek to koszt rzedu 200-250 zł, a za 300 z małym hakiem masz z butlą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Kompresory samochodowe się nie nadają. Potwornie hałasują, nie nadają się do dłuższej pracy, grzeją się i mają słabą wydajność. Szkoda kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darecki89 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 dzięki za info;) pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Cześć, znalazłem taki oto zestaw na allegro http://allegro.pl/zestaw-do-malowania-aerograf-kompresor-pompa-nowy-i2047973206.html Chciałbym go kupić, co o nim sądzicie? P.S czy oprócz tego musiałbym coś jeszcze kupić, czy zestaw ma wszystko potrzebne do uruchomienia? Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppfalcon Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 W opisie jest ciśnienie robocze aerografu podane jako 15-50 PSI, natomiast maksymalne ciśnienie kompresora to 15 PSI. Po przeliczeniu na BARy to jest nieco ponad 1 BAR max ciśnienie kompresora, a robocze aero 1-3 BARy. Wydaje mi się, że ciśnienie 1 BAR to zbyt mało żeby komfortowo malować. Ja na swoim nie schodzę poniżej 2 BARów, ale to może niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Dzięki, ale może coś bym nim zdziałał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Szkoda kasy, lepiej odłożyć jeszcze 2 stówki i kupić porządny kompresorek jak dobrze poszukasz to może i z butlą by się znalazł w tej cenie, sam aerek luzem pewnie z 5 dyszek kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi