Robert Ostrowski Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Cześć Mateusz ostatecznie nie kupiłem tego NEO ,zbyt długo musiał bym czekać,za 250zł z przesyłką plus dekielek i ,złącze męskie kupiłem H&S Ultra i jestem bardzo zadowolony ,Piotrek /Pankot 13/ też kupił ten aerek i też sobie chwali,stosunek cena do jakości jest bardzo dobra ,polecam,zadzwoń do gościa /można sie dogadać/ http://sklep.deltaarts.pl/product_info.php?cPath=53_55&products_id=320
wuwumaster Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 jak masz możliwość to na pewno warto zainwestować w porządniejszy sprzęt, nie żeby chińczykami się nie dało malować - da się , ale ich jakość jest mizerna przy oryginalnych... pozdrawiam!
math Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Robert...ten Harder & Steenbeck ktory manie to jest tens sam co tu? : http://www.ebay.co.uk/itm/Harder-Steenbeck-ULTRA-0-2-NOZZLE-AIRBRUSH-2-GIFTS-/220904468249?pt=UK_Crafts_DrawingSupplies_EH&hash=item336eeeaf19 Harder & Steenbeck ULTRA 0.2 NOZZLE Jak sie tym aerkiem maluje wieksze powierzchnie np Sido czy lakierem przy dyszy 0.2mm ?
Robert Ostrowski Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Tak to jest ten i od tego samego sprzedawcy tylko cena jakby wyższa Jak nim sie maluje ?rewelacyjnie ,przyzwyczajony do piwaty zaczełem malować na ok 2 atm i tak mi szybko farba zaczęła schodzic ze zbiornika ,że byłem w lekkim szoku mimo że piwata miała dyszę 0.3. ale okazało się że dla Ultry to dużo za dużo i teraz pryskam 1.2 -1.5 atm a nawet mniej ,sido lub lakierem maluje się normalnie żadnych niespodzianek ,powiem tak:jak się przesiadłem z piwaty na Ultre to jak z Malucha na Mercedesa Piwaty nie wyrzuciłem zostawiłem ją sobie do Surfacera A i bym zapomniał ,czyszczenie tego H&Sa to bajka
math Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Dzieki Robert...teraz musze sie z tym przespac i zdecydowac
Antisol84 Napisano 13 Grudnia 2011 Napisano 13 Grudnia 2011 Potwierdzam opinie Roberta...Ja się zaopatrzyłem w H&S Evolution i kopara opadła - po piwatkach to nawet nie Mercedes a Bentley...)) Pięknie podaje farbę, jest szalenie łatwy w czyszczeniu (żadnych gwintów - dysza sama się układa na iglicy i osłonce), jednym słowem niebo a ziemia. Jeśli masz na tyle gotówki to śmiało bierz Ultrę - H&S nawet w podstawowym modelu nie poszło na łatwiznę...
bombee Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 No dobra, moje pierwsze pytanie na tym forum: areograf paasche vsr90 i który kompresor do niego kupić: – AS186 wystarczy? czy lepiej dla spokojnego sumienia kupić taki: - AS189, który ma możliwość ciągłej pracy w trybie 6 bar
Robert Ostrowski Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 Tak się zastanawiam jak ten kompresor pracuje w dwóch zakresach: na 3-4 barach i na 6 barach W/g mnie to oba sa takie same ,ze swojej strony powiem ,że mam taki i napędzam H&S ULTRA lub PIWATĘ i jestem bardzo zadowolony ,polecam. ps.bierz ten tańszy
zbiegu Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 Tak się zastanawiam jak ten kompresor pracuje w dwóch zakresach: na 3-4 barach i na 6 barach pracuje w dwóch zakresach: 1 wyłącza się i włącza przez wyłącznik ciśnieniowy 2 pracuje cały czas wyłącznik ciśnieniowy jest omijany w tym obwodzie ( lub inaczej ciśnie ile wlezie póki się nie spali)
bombee Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 Albo ładuje do 6 bar butlę wyrównawczą i resztę jakoś bokiem puszcza ;) Napiszę maila z pytaniem do sprzedawcy i się dowiem.
Robert Ostrowski Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 bombee ale do czego Ci potrzebne 6 atm będziesz piaskował
zbiegu Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 No jak dokładnie poszukasz to już są w sprzedaży miniaturowe pistolety do piaskowania.
bombee Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 bombee ale do czego Ci potrzebne 6 atm będziesz piaskował Nie wiedomo na co się może trafić No jak dokładnie poszukasz to już są w sprzedaży miniaturowe pistolety do piaskowania. Dawaj namiary - będę miał pierwszą piaskarnię modeli ;) A ostatnio się zastanawiałem jak usunąć farbę nie mając kreta w domu No dobra - chyba się w takim razie zdecyduję na ten pierwszy. Dzięki za pomoc w wyborze
Robert Ostrowski Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 No jak dokładnie poszukasz to już są w sprzedaży miniaturowe pistolety do piaskowania. Nie musze dokładnie szukać bo juz dawno te coś widziałem A o piaskowaniu dla jaj napisałem / był/
zbiegu Napisano 14 Grudnia 2011 Napisano 14 Grudnia 2011 Mówisz masz: http://www.ebay.co.uk/itm/MINI-SANDBLASTER-AIRBRUSH-COMPRESSOR-AIR-BRUSH-RB4-/370537229675?pt=UK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN&hash=item5645bd6d6b
bombee Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 No to jeszcze dodatkowe pytanie: czy warto kupić iglicę polerowaną? Sprawdza się toto?
bombee Napisano 16 Grudnia 2011 Napisano 16 Grudnia 2011 No więc dostałem odpowiedź na pytanie: „Maksymalne ciśnienie to 6bar przy tym ciśnieniu się kompresor wyłączy. Tak powietrze uchodzi zaworem bezpieczeństwa gdy będzie za duże ciśnienie [...]”
Darecki89 Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Witam! Chciałem zapytać, czy mogę do aerografu użyć takiego o to kompresora samochodowego: http://allegro.pl/kompresor-samochodowy-sprezarka-pompka-1-i2032068467.html Zastanawiam się, czy jest potrzebny zbiornik wyrównawczy czy obejdzie się??
arek2202 Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Witam!Chciałem zapytać, czy mogę do aerografu użyć takiego o to kompresora samochodowego: http://allegro.pl/kompresor-samochodowy ... 68467.html Zastanawiam się, czy jest potrzebny zbiornik wyrównawczy czy obejdzie się?? Według mnie, to to się nie nadaje nawet do pompowania kół. Mój wygląda podobnie i ledwie daje radę 2 bary napompować ;( Do aero trudno uzyskac z niego stałe ciśnienie, więc wiecej jest zabawy niz malowania ;( Mozna sie obejśc bez zbiornika wyrównawczego, ale taki mini kompresorek to koszt rzedu 200-250 zł, a za 300 z małym hakiem masz z butlą...
kugelblitz Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Kompresory samochodowe się nie nadają. Potwornie hałasują, nie nadają się do dłuższej pracy, grzeją się i mają słabą wydajność. Szkoda kasy.
Michał96 Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 Cześć, znalazłem taki oto zestaw na allegro http://allegro.pl/zestaw-do-malowania-aerograf-kompresor-pompa-nowy-i2047973206.html Chciałbym go kupić, co o nim sądzicie? P.S czy oprócz tego musiałbym coś jeszcze kupić, czy zestaw ma wszystko potrzebne do uruchomienia? Pozdrawiam Michał
ppfalcon Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 W opisie jest ciśnienie robocze aerografu podane jako 15-50 PSI, natomiast maksymalne ciśnienie kompresora to 15 PSI. Po przeliczeniu na BARy to jest nieco ponad 1 BAR max ciśnienie kompresora, a robocze aero 1-3 BARy. Wydaje mi się, że ciśnienie 1 BAR to zbyt mało żeby komfortowo malować. Ja na swoim nie schodzę poniżej 2 BARów, ale to może niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą.
lexxer_monster_machine Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 Szkoda kasy, lepiej odłożyć jeszcze 2 stówki i kupić porządny kompresorek jak dobrze poszukasz to może i z butlą by się znalazł w tej cenie, sam aerek luzem pewnie z 5 dyszek kosztuje.
Rekomendowane odpowiedzi