Solo Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 W Polsce sam Ultra z małym zbiorniczkiem kosztuje nieco poniżej 300 zł. Duży zbiorniczek i zestaw 0,4 mm (bo do dyszy potrzebujesz jeszcze iglicę i air-cap 0,4 mm), kosztuje (najtaniej) 37,50 zł i 130 zł, czyli razem ok. 170 zł. Razem z Ultra kosztowałoby to około 465 zł. 100 euro to ok. 440 zł, więc jeśli w tej cenie masz aero, zbiorniczek i samą dysze, to musisz dokupić iglicę i air-cap, więc się raczej nie opłaca. Jeśli jednak to co piszesz zawiera cały zestaw 0,4 mm, to jak najbardziej warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Za 417zł jest u nas (w kraju) zestaw Ultra 2w1 i to raczej dobra cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Święte słowa: http://fine-art.com.pl/aerograf-ultra-2w1-zestaw-dyszy-0-2-0-4mm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Fajnie no to zamawiam, dziękuję za pomoc. :-) Dziś nareszcie ukończyłem pracę nad małą kabiną do lakierowania i nie mogę się doczekać. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Kabina samoróbka, pokaż. Tez mi sie w głowie rodzi pomysł na kabinę do malowania po ostatnich przygodach z malowaniem, podjąłem decyzje ze coś muszę zbudować , jak narazie czasu brak lecz w głowie pomysł kiełkuje coraz bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Kabina samoróbka, pokaż. Tez mi sie w głowie rodzi pomysł na kabinę do malowania po ostatnich przygodach z malowaniem, podjąłem decyzje ze coś muszę zbudować , jak narazie czasu brak lecz w głowie pomysł kiełkuje coraz bardziej Jak będę w domu mogę zrobić lepsze no i z bliska. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Te dwa ostatnie zdjęcia to starsze. W międzyczasie podlączyłm do transformatora po starym fritzboksie o napięciu 12v. Dziś jeszcze na czysto przymocuję przewody no i oczywiście o izolacji nie zapomnę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Widzę że kierownik ds. kontroli jakości na stanowisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 To szeregowiec Mio. Nadzoruje wylot smrodu. Kapitan Filipka nadzoruje szeregowca Miona z drugiej strony pokoju by ten nie zwiał z warty :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Okej, trochę wielka ale wyglada kozacko, co widzę, dwa pudła z Ikea, dwa wentylatory? I co to jest to niebieskie które rozdziela pudła, zasilacz byle jaki z kompa. Światło dajesz z zewnątrz czy masz tam jakiś pasek ledów? Cirka koszt jaki cię wyszedł, strzelę 50 dych plus 2 piwa... Podoba mi sie bardzo moja miała byc z pudła kartonowego z trochę odkrytą góra i do tego ściany wyłożone gąbka tapicerska 0,5 czy 1 cm, co by sie mgła kleiła do ścian, ogólnie bardzo pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 - Są to 2 pudła. Te największe to 58cm * 38,5cm * 2 cm (60 litrów) te mniejsze to 37cm * 25,5cm * 17cm (12 litrów). ~ 10 € ( 40 pln ) - 2 wentylatory o średnicy 120mm ( http://www.lc-power.com/en/product/case-fans/lc-cf-120/ ). 10 € ( 40 pln ) - Kanał wentylacyjny 100 mm ( 100mm) ~ 30 pln - 2 * uchwyt okrągły ~ 12 pln - z 20 łaczników kabli - ścierki jako filtr ( https://image.windeln.de/windeln-media/94/a8/f5/e4/55c25958e4b09205e4f5a894.1000x1000.jpg ) - Zasilacz ( np. ) W dużym pudle są dwa otwory na wentylatory (podłoga). Na nich oczywiście wentylatory na uszczelce ( taśma ). Na tym jest mniejsze pudło przymocowane za pomoca łączników kabli. Jest mały otwór na kable i duży ( chyba 100mm ) na kanał wentylacyjny który jest zamontowany na okrągłym uchwycie. To niebiesike to jest ścierka. Na początku wentylatory równierz byly podłączone do zasilacza komputerowego, jednak było mi to za bardzo upierdliwe, wiec poszukałem i znalazłem stary zasilacz jak na zdjęciu i podłączyłem ( ) Na Koniec górna częsć będzie izolowana, by wciągało powietrze glównie przez otwór wentylacyjny tam gdzie się maluje. Jak coś to chętnie pomogę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 4 Czerwca 2016 Share Napisano 4 Czerwca 2016 No za 6 baniek, za Procona czy Hg brush to o jakość sie nie obawiam, lecz nawet mercedes potrafi sie spieprzyć, a ceny części sa kosmiczne. Ostatnio na alledrogo były dwa Procony wysrawione 0,2 i 0,3 wersja za pół ceny, i tak chodziłem jak pies wokół jeża Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja z Japonii ściągnąłem gunze PS-289 z niecałe 420 zł, w tym przesyłka i polski podatek na poczcie płacony, pełny legal. Kupowałem na amiami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Panowie, może ktoś z Was wie w jakim polskim (najchętniej) sklepie można znaleźć największy wybór akcesoriów Iwaty? Chodzi mi konkretnie o stojak do aerografów, ale nie tylko. Z góry dziękuję jeśli ktoś podzieli się wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnknownUser Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Panowie, może ktoś z Was wie w jakim polskim (najchętniej) sklepie można znaleźć największy wybór akcesoriów Iwaty?Chodzi mi konkretnie o stojak do aerografów, ale nie tylko. Z góry dziękuję jeśli ktoś podzieli się wiedzą. http://www.fine-art.com.pl/category/aerografy-iwata-czesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Gdzie tam widzisz stojak Iwaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnknownUser Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Gdzie tam widzisz stojak Iwaty? Akcesorium Iwaty jest. (nie doczytałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Tam przede wszystkim szukałem, ale nie mają. Chyba muszę kupić Adlera, zdaje się że to jedyny taki stojak/wieszak na aero dostępny w Polsce. Do tej pory aero parkowałem w cleaning pocie, ale nie raz go strąciłem z biurka razem z aerografem, zaczepiając ręką o wężyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 A tamka czy gunze? Nie moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Fajny ma też SATA zrobię ci fotkę jak będę w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Może być cokolwiek, tylko jeśli już, to gdzie to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 (edytowane) Sate w Polsce sprzedaje firma FAMA Edytowane 19 Lipca 2016 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Tamke i gunziaka dostaniesz chyba w kazdym dobrym sklepei internetowym, plus dla gunziaka bo ma wiekasza metalowa tacke i stojak jest przylepiony na magnes a cena tylko 10pln wiecej niz tamka, a tamka jest jako odlew plastikowy plus dwa sloiki mozna wsadzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Żeby nie było nieporozumień, ja szukam czegoś takiego, przykręcanego do stołu: Wszelkie inne wynalazki, typu pot cleaner (poniżej) mam i właśnie to tak często zrzucałem niechcący ze stołu. Dlatego szukam czegoś stabilnego, czego łatwo nie strącę z blatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 W MojeHobby jest Adlera na przyssawkach. Ja mam na zbyciu taki - przykręcany. Używany ze 2 razy, leży w szafie od kilku lat, więc mocno zakurzony. Sam używam, takiego jak Tobie nie pasuje. Cena 40 zł + przesyłka ok. 8 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi