tornado Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Napisano 2 Grudnia 2008 Ale wloty to czyste masz Jakoś to przegapiłem ale i tak bedzie jeszcze troche brudzenia, to przy okazji zrobi sie wloty Tym czasem naprawiłem i zamontowałem pokrywy przedniego podwozia. Niestety musiałem przykleić je na stałe, także usztywniłem golenie kół bo co tylko przestawiałem model, to ciągle składały się i chowały do wnętrza. Zawiesiłem zbiorniki paliwa i kilkanaście innych elemenntów -w tym te, które odpadły podczas prac. Cytuj
Majek Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 Coz tu duzo mowic. Wyglada rewelacyjnie. Nitowanie poszycia rowniez. Nie pomyslalem, zeby Ci wczesniej jedna rzecz podpowiedziec, a teraz moze byc juz za pozno... Mianowicie ugiecie opon. Jak bys dal rade, to moglbys lekko spilowac opony przedniego i glownego podwozia, zeby odwzorowac lekkie ugiecie kapci, pod wplywem ciezaru samolotu. Chyba, ze go bedziesz na jakiejs podstawce stawial, to wtedy w podstawce mozesz lekkie wglebiania zrobic. Cytuj
Lucas HS Napisano 2 Grudnia 2008 Napisano 2 Grudnia 2008 Jest druga metoda. Bierzesz równą blaszkę (w tym przypadku ogromny arkusz blachy) i podgrzewasz równomiernie. To topi plastik i masz ugięcie. Idealnie równoległe do podłoża i w ogóle... chociaż wątpię, ze sprawdzi się to przy tak wielkim samolocie... Cytuj
tornado Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Napisano 2 Grudnia 2008 Podczas prac myślałem o ugięciu opn (gumowe) ale doszedłem do wniosku, że jeżeżeli zetnę/spiłuję opony to będą wygladać nienaturalnie. Dlaczego ? ano dlatego, że przy ugięciu opony na dole powinne być bardziej pękate (napewno widzieliście jak siedzą opony w przeładowanych cieżarówkach) a takie niestety nie były by. Ponad to pomyślałem sobie, że skoro opony są gumowe, to może trochę siądą pod cieżarem samolotu niestety nie siadły. Cytuj
tornado Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Napisano 4 Grudnia 2008 Takie dwie foteczki: Ps. Obecnie działam przy sidewinder'ach. Cytuj
Gregor Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 A co to jest w lewym dolnym rogu ? Trzeba rzucić! Cytuj
Ostach Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 Rozumiem, że na drugiej fotce po lewej leżą wszystkie narzędzia, których użyłeś? Cytuj
daro Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 Uuuuuuuuu! faktycznie dopiero teraz zwróciłem na to uwagę..... A gdzie ostrzeżenie, że palenie szkodzi? Tornado, młodzież patrzy Cytuj
tornado Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Napisano 4 Grudnia 2008 A co to jest w lewym dolnym rogu ? Trzeba rzucić! Nigdy nie rzucam papierosami - mogła by się komuś krzywda stać Rozumiem, że na drugiej fotce po lewej leżą wszystkie narzędzia, których użyłeś? Te gadżety są do porównania wielkości modelu z nimi Cytuj
LordDisneyland Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 Andrzeju, ale na twem obliczu entuzjazmu nie widać! A winien on się na nim znajdować! Co do Sidewinderów - mogę się mylić, ale jakaś brytyjska firma reklamowała takie z blach i żywic w 1/24, może ktoś z kibiców tego tematu pamięta? Co do papirochów... Trzeba rzucić! Ta, i państwo padnie bez dochodów z akcyzy ;) Cytuj
Marcin_C Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Robi wrażenie, kawał samolotu. A co do papierosów, wolny kraj, nasze (czyt. palaczy) zdrowie Pozdrawiam i ruszam w trasę Cytuj
LordDisneyland Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 Tornado, piękny model - i nie sądzę , by było po co do jakichś tam trucków wracać... No na pewno nie przed GR3 - a i potem czeguś się od ciebie nauczymy Pozdrosy! Cytuj
tornado Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Napisano 8 Grudnia 2008 i nie sądzę , by było po co do jakichś tam trucków wracać... No na pewno nie przed GR3 - a i potem czeguś się od ciebie nauczymy Jak narazie, to ja uczę sie od Was a co do samolocików, kto wie Wczoraj zamówiłem sobie kolejny w 1:24: Cytuj
Majek Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 Wczoraj zamówiłem sobie kolejny w 1:24 Piekna maszynka. Cytuj
krzychu-onisk Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 wow, widze że nie tylko faza na 1:24 ale też na Airfixa Cytuj
Avi Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 wow, widze że nie tylko faza na 1:24 ale też na Airfixa Spokojnie, jak sklei wszystkie Airfixy, to przyjdzie czas zarówno na Trumpka jak i na Bandai czy Nichimo A model świetnie zrobiłeś. Zapalając papieroska czekam niecierpliwie na galerię Cytuj
tornado Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Napisano 8 Grudnia 2008 wow, widze że nie tylko faza na 1:24 ale też na Airfixa Spokojnie, jak sklei wszystkie Airfixy, to przyjdzie czas zarówno na Trumpka jak i na Bandai czy Nichimo A model świetnie zrobiłeś. Zapalając papieroska czekam niecierpliwie na galerię Narazie chcę potrenować na tańszych modelach, z czasem przyjdzie pora na te z "górnej półki" Galeria będzie jak skończę Sidewindery, obecnie czekam na dostawę farbki MM GUN METAL aby dokończyć ich malowanie. Cytuj
artoor_k Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 Nooo konkretny samolot Mustang Airfixa jest super,ponoć mimo że starszy to jest lepszy niż Trumpetera...na starej witrynie PWM było porównanie. Cytuj
Nexus Napisano 8 Grudnia 2008 Napisano 8 Grudnia 2008 torni, Jeszcze chwilka i wsiąkniesz w lotnictwo na cacy A następny model to powinieneś zrobić Tornado! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi