Ostach Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Ale wloty to czyste masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Ale wloty to czyste masz Jakoś to przegapiłem ale i tak bedzie jeszcze troche brudzenia, to przy okazji zrobi sie wloty Tym czasem naprawiłem i zamontowałem pokrywy przedniego podwozia. Niestety musiałem przykleić je na stałe, także usztywniłem golenie kół bo co tylko przestawiałem model, to ciągle składały się i chowały do wnętrza. Zawiesiłem zbiorniki paliwa i kilkanaście innych elemenntów -w tym te, które odpadły podczas prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Coz tu duzo mowic. Wyglada rewelacyjnie. Nitowanie poszycia rowniez. Nie pomyslalem, zeby Ci wczesniej jedna rzecz podpowiedziec, a teraz moze byc juz za pozno... Mianowicie ugiecie opon. Jak bys dal rade, to moglbys lekko spilowac opony przedniego i glownego podwozia, zeby odwzorowac lekkie ugiecie kapci, pod wplywem ciezaru samolotu. Chyba, ze go bedziesz na jakiejs podstawce stawial, to wtedy w podstawce mozesz lekkie wglebiania zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Jest druga metoda. Bierzesz równą blaszkę (w tym przypadku ogromny arkusz blachy) i podgrzewasz równomiernie. To topi plastik i masz ugięcie. Idealnie równoległe do podłoża i w ogóle... chociaż wątpię, ze sprawdzi się to przy tak wielkim samolocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Podczas prac myślałem o ugięciu opn (gumowe) ale doszedłem do wniosku, że jeżeżeli zetnę/spiłuję opony to będą wygladać nienaturalnie. Dlaczego ? ano dlatego, że przy ugięciu opony na dole powinne być bardziej pękate (napewno widzieliście jak siedzą opony w przeładowanych cieżarówkach) a takie niestety nie były by. Ponad to pomyślałem sobie, że skoro opony są gumowe, to może trochę siądą pod cieżarem samolotu niestety nie siadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Takie dwie foteczki: Ps. Obecnie działam przy sidewinder'ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Ot, takie maluśkie cacuszko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 A co to jest w lewym dolnym rogu ? Trzeba rzucić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Rozumiem, że na drugiej fotce po lewej leżą wszystkie narzędzia, których użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Uuuuuuuuu! faktycznie dopiero teraz zwróciłem na to uwagę..... A gdzie ostrzeżenie, że palenie szkodzi? Tornado, młodzież patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 A co to jest w lewym dolnym rogu ? Trzeba rzucić! Nigdy nie rzucam papierosami - mogła by się komuś krzywda stać Rozumiem, że na drugiej fotce po lewej leżą wszystkie narzędzia, których użyłeś? Te gadżety są do porównania wielkości modelu z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Ja cie nie mogę, robi wrażenie model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Andrzeju, ale na twem obliczu entuzjazmu nie widać! A winien on się na nim znajdować! Co do Sidewinderów - mogę się mylić, ale jakaś brytyjska firma reklamowała takie z blach i żywic w 1/24, może ktoś z kibiców tego tematu pamięta? Co do papirochów... Trzeba rzucić! Ta, i państwo padnie bez dochodów z akcyzy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Robi wrażenie, kawał samolotu. A co do papierosów, wolny kraj, nasze (czyt. palaczy) zdrowie Pozdrawiam i ruszam w trasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Niezłe bydle! model wygląda bombowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Piękny Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Tornado, piękny model - i nie sądzę , by było po co do jakichś tam trucków wracać... No na pewno nie przed GR3 - a i potem czeguś się od ciebie nauczymy Pozdrosy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 i nie sądzę , by było po co do jakichś tam trucków wracać... No na pewno nie przed GR3 - a i potem czeguś się od ciebie nauczymy Jak narazie, to ja uczę sie od Was a co do samolocików, kto wie Wczoraj zamówiłem sobie kolejny w 1:24: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Wczoraj zamówiłem sobie kolejny w 1:24 Piekna maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 wow, widze że nie tylko faza na 1:24 ale też na Airfixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 wow, widze że nie tylko faza na 1:24 ale też na Airfixa Spokojnie, jak sklei wszystkie Airfixy, to przyjdzie czas zarówno na Trumpka jak i na Bandai czy Nichimo A model świetnie zrobiłeś. Zapalając papieroska czekam niecierpliwie na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 wow, widze że nie tylko faza na 1:24 ale też na Airfixa Spokojnie, jak sklei wszystkie Airfixy, to przyjdzie czas zarówno na Trumpka jak i na Bandai czy Nichimo A model świetnie zrobiłeś. Zapalając papieroska czekam niecierpliwie na galerię Narazie chcę potrenować na tańszych modelach, z czasem przyjdzie pora na te z "górnej półki" Galeria będzie jak skończę Sidewindery, obecnie czekam na dostawę farbki MM GUN METAL aby dokończyć ich malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Nooo konkretny samolot Mustang Airfixa jest super,ponoć mimo że starszy to jest lepszy niż Trumpetera...na starej witrynie PWM było porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 torni, Jeszcze chwilka i wsiąkniesz w lotnictwo na cacy A następny model to powinieneś zrobić Tornado! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Ile płaciłeś za Mustanga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi