Mitrandir Posted Monday at 09:46 PM Share Posted Monday at 09:46 PM (edited) Zawsze mi się wydawało, że pierwszego Huey'a jakiego popełnię to zrobię jakąś wersję łaciatą w kamuflażu z okresu wietnamskiego... ... No cóż wydawało mi się Ja naprawdę wiele rzeczy rozumiem... ale żeby od razu różowego? Niestety życie modelarza kroczy krętymi ścieżkami i niezbadane są wyroki losu. W ten sposób któregoś dnia wylądował na moim stole warsztatowym UH-1D z Italeri, wyposażony w zamówione "za moimi plecami" kalkomanie... i prośba "zrobisz mi?" Gdyby nie to, że Lucy była śmigłowcem pożarniczym miałbym z tym problem... A tak to wilk syty i owca cała i moje sumienie też. Jako bazę użyłem powszechnie dostępnego modelu Italeri, ale do "przeszczepu" przydał się UH-1H z Hasegawy, oraz cała masa przeróbek własnych, które dały taki oto efekt Edited Monday at 10:39 PM by Mitrandir 17 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
socjo1 Posted Monday at 10:06 PM Share Posted Monday at 10:06 PM (edited) Ja wiem, bo widziałem, że to jest super fajowy i ciekawy model, ale nie każ ludziom postępować , jak mówi Pismo "błogosławieni Ci, co nie widzieli, a uwierzyli". Nie widzimy fotek, Kierowniku! Is pink your new obsession? Edited Monday at 10:26 PM by socjo1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted Monday at 10:09 PM Author Share Posted Monday at 10:09 PM Chwilunia, pracujemy nad tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted Tuesday at 04:25 AM Share Posted Tuesday at 04:25 AM Brawo za odwagę kolorystyczną, całość jak zawsze świetna . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted Tuesday at 05:34 AM Share Posted Tuesday at 05:34 AM Ale żeby tak na różowo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted Tuesday at 06:13 AM Share Posted Tuesday at 06:13 AM Czy na trzecim zdjęciu jest model, czy oryginał? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted Tuesday at 06:26 AM Share Posted Tuesday at 06:26 AM 8 godzin temu, Mitrandir napisał: W ten sposób któregoś dnia wylądował na moim stole warsztatowym UH-1D z Italeri... Jak na stare, ponad 40-to letnie formy ESCI (nawiasem sklejałem go w latach 80-ych), których wypraski pakowane są obecnie przez Italeri, to trzymają się całkiem nieźle. Model ciekawy, nietuzinkowy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_Bar Posted Tuesday at 06:33 AM Share Posted Tuesday at 06:33 AM Widziałem na żywo - jest dobrze bambi bucket robi robotę! No i zaznaczaj, że jest różowy, bo promował walkę z rakiem piersi. Zresztą: prawdziwy modelarz różu się nie boi 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
burzatg Posted Tuesday at 07:25 AM Share Posted Tuesday at 07:25 AM Jestem na TAK! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted Tuesday at 07:34 AM Share Posted Tuesday at 07:34 AM 9 godzin temu, socjo1 napisał: Is pink your new obsession? mi tu bardziej pasuje to sorry @Mitrandir za OFF TOP 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted Tuesday at 07:38 AM Share Posted Tuesday at 07:38 AM Godzinę temu, Kon_Bar napisał: Zresztą: prawdziwy modelarz różu się nie boi Po przeczytaniu tego zdania usłyszałem jakby drganie/falowanie powietrza wywołane nadlatywaniem słynnej rękawicy. Niestety w twarz nie dostałem, z czego wnoszę że nie jestem prawdziwym modelarzem . I w sumie to odetchnąłem z ulgą bo nie będę musiał skleić różowego samolotu/śmigłowca 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted Tuesday at 06:53 PM Author Share Posted Tuesday at 06:53 PM Obiecuję, że następny będzie zielony... Przynajmniej gdzie nie gdzie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted Tuesday at 07:02 PM Author Share Posted Tuesday at 07:02 PM 12 godzin temu, zaruk napisał: Czy na trzecim zdjęciu jest model, czy oryginał? Pierwsze cztery zdjęcia to oryginał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skarczu Posted Tuesday at 08:37 PM Share Posted Tuesday at 08:37 PM Świetny, bardzo mi się podoba. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted Wednesday at 01:41 PM Share Posted Wednesday at 01:41 PM Bardzo ładny różowy helikopter. Kolor na pewno się wyróżnia - i pewnie będziesz mógł nim zdobywać serca kobiet podczas konkursów modelarskich. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panmopsik Posted Wednesday at 03:18 PM Share Posted Wednesday at 03:18 PM fajnie, że z dodatkami, australijski i z przygodami (Serial No.5229 ) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts