Mitrandir Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 (edytowane) Zawsze mi się wydawało, że pierwszego Huey'a jakiego popełnię to zrobię jakąś wersję łaciatą w kamuflażu z okresu wietnamskiego... ... No cóż wydawało mi się Ja naprawdę wiele rzeczy rozumiem... ale żeby od razu różowego? Niestety życie modelarza kroczy krętymi ścieżkami i niezbadane są wyroki losu. W ten sposób któregoś dnia wylądował na moim stole warsztatowym UH-1D z Italeri, wyposażony w zamówione "za moimi plecami" kalkomanie... i prośba "zrobisz mi?" Gdyby nie to, że Lucy była śmigłowcem pożarniczym miałbym z tym problem... A tak to wilk syty i owca cała i moje sumienie też. Jako bazę użyłem powszechnie dostępnego modelu Italeri, ale do "przeszczepu" przydał się UH-1H z Hasegawy, oraz cała masa przeróbek własnych, które dały taki oto efekt Edytowane 18 Września 2023 przez Mitrandir 24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Września 2023 Share Napisano 18 Września 2023 (edytowane) Ja wiem, bo widziałem, że to jest super fajowy i ciekawy model, ale nie każ ludziom postępować , jak mówi Pismo "błogosławieni Ci, co nie widzieli, a uwierzyli". Nie widzimy fotek, Kierowniku! Is pink your new obsession? Edytowane 18 Września 2023 przez socjo1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Września 2023 Autor Share Napisano 18 Września 2023 Chwilunia, pracujemy nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Września 2023 Share Napisano 19 Września 2023 Brawo za odwagę kolorystyczną, całość jak zawsze świetna . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Września 2023 Share Napisano 19 Września 2023 Ale żeby tak na różowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Września 2023 Share Napisano 19 Września 2023 Czy na trzecim zdjęciu jest model, czy oryginał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 19 Września 2023 Share Napisano 19 Września 2023 8 godzin temu, Mitrandir napisał: W ten sposób któregoś dnia wylądował na moim stole warsztatowym UH-1D z Italeri... Jak na stare, ponad 40-to letnie formy ESCI (nawiasem sklejałem go w latach 80-ych), których wypraski pakowane są obecnie przez Italeri, to trzymają się całkiem nieźle. Model ciekawy, nietuzinkowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 19 Września 2023 Share Napisano 19 Września 2023 Widziałem na żywo - jest dobrze bambi bucket robi robotę! No i zaznaczaj, że jest różowy, bo promował walkę z rakiem piersi. Zresztą: prawdziwy modelarz różu się nie boi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 19 Września 2023 Share Napisano 19 Września 2023 Jestem na TAK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Września 2023 Share Napisano 19 Września 2023 9 godzin temu, socjo1 napisał: Is pink your new obsession? mi tu bardziej pasuje to sorry @Mitrandir za OFF TOP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Września 2023 Share Napisano 19 Września 2023 Godzinę temu, Kon_Bar napisał: Zresztą: prawdziwy modelarz różu się nie boi Po przeczytaniu tego zdania usłyszałem jakby drganie/falowanie powietrza wywołane nadlatywaniem słynnej rękawicy. Niestety w twarz nie dostałem, z czego wnoszę że nie jestem prawdziwym modelarzem . I w sumie to odetchnąłem z ulgą bo nie będę musiał skleić różowego samolotu/śmigłowca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Września 2023 Autor Share Napisano 19 Września 2023 Obiecuję, że następny będzie zielony... Przynajmniej gdzie nie gdzie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Września 2023 Autor Share Napisano 19 Września 2023 12 godzin temu, zaruk napisał: Czy na trzecim zdjęciu jest model, czy oryginał? Pierwsze cztery zdjęcia to oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 19 Września 2023 Share Napisano 19 Września 2023 Świetny, bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 20 Września 2023 Share Napisano 20 Września 2023 Bardzo ładny różowy helikopter. Kolor na pewno się wyróżnia - i pewnie będziesz mógł nim zdobywać serca kobiet podczas konkursów modelarskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 20 Września 2023 Share Napisano 20 Września 2023 fajnie, że z dodatkami, australijski i z przygodami (Serial No.5229 ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 5 Października 2023 Share Napisano 5 Października 2023 "Pani z Jeziora"! - to teraz siup! w żywicę i zrób ją wyciąganą po nieudanym manewrze. Oczywiście żartuję, piękna praca i cieszę się że ktoś ją zrobił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi