Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zapraszamy do udziału w Giełdzie Modelarze-Modelarzom.

Wzorem lat ubiegłych na wydzielonym stanowisku handlowym będziecie mogli zdeponować modelarski asortyment, do którego nie jesteście zbytnio przywiązani, a być może znajdzie on nabywcę.

W tym roku wprowadzamy parę zmian aby usprawnić pracę osobom odpowiedzialnym za transakcje handlowe oraz uniknąć wszelkich nieporozumień. Prosimy o zapoznanie się z poniższymi zasadami:

- Aby wystawić swoje modele na Giełdzie Modelarze-Modelarzom należy zarejestrować je w linku podanym poniżej.
Modele niezarejestrowane nie będą przyjmowane!!!   Jest to decyzja niepodważalna

– Jeżeli model nie jest w oryginalnym opakowaniu zadbaj o solidne opakowanie zastępcze

– Modele zaczęte lub niedokończone pakuj jak modele konkursowe – zachęci to potencjalnego nabywcę i umożliwi bezpieczny transport zakupów

– Zadbaj o odpowiednie zabezpieczenie luźnych bądź niewykorzystanych elementów, zintegruj je z opakowaniem głównym modelu – brakujące części to zmora każdego modelarza

– Pamiętaj, że coś czego nie wykorzystasz Ty, przyda się komuś innemu, a buszującym wśród modelarskiego stuffu przychodzą do głów najciekawsze projekty

– Miejsce jest ograniczone więc nie przynoście cyt. "całych sklepów"

– Skupiamy się na modelach, literaturze i akcesoriach modelarskich więc "całych dioram oraz gotowych modeli" nie będziemy przyjmować

– Z umiarem. Nie chcemy by ta giełda była sklepem jednej osoby.

– Obsługa giełdy w przypadku wątpliwości co do stanu przedmiotu czy też opakowania może nie przyjąć go po mimo rejestracji

– Personel giełdy nie rozmienia pieniędzy. Nie ma również możliwości płatności kartą czy Blikiem.

Giełda tworzona jest przez Was i dla Was. Zapraszamy do czynnego udziału i niech każdy znajdzie coś dla siebie.

Link do giełdy --> https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXfU4sK9KJGBXeTuiVItLES_guxA6TeUanITq1DcElyWUhbA/viewform

Edytowane przez gajowy z wąsami
  • Like 1
Napisano

Stoiska handlowe na tegorocznym festiwalu

- IBG Models (modele IBG, MiniArt, ICM, Trumpeter, Hobby Boss, farby Hataka)
- First to Fight
- ARMA Hobby
- KAENA MODELS (modele plastikowe Clear Prop)
- Jarosław Nowak (modele plastikowe Special Hobby)
- ToRo Model & Exotic Decals & Starki Miniatures
- ModelMaker Decals
- White Stork Miniatures
- Fine Art (aerografy)
- Lukgraph
- MarS Studio (modele żywiczne 1/72)
- AWC-Model
- Sci Fi kombinat
- FPW (żywice i wydruki 3D)
- Scale23 (wydruki 3D)
- EMP3D (wydruki 3D)
- Quick Tracks (dodatki do modeli, wydruki 3D)
- Ace Project Studio (projekty, wydruki 3D)
- Bilmodelmakers (farby)
- Mision Model Polska (farby)
- Modellers World (chemia modelarska)
- Miniature Bases (podstawki drewniane)
- GPM (modele kartonowe, wydruki 3D)
- WAK (modele kartonowe)
- Wydawnictwo JSC (modele kartonowe)
- Answer(modele kartonowe)
- Wydawnictwo Seahorse (modele kartonowe)
- Wydawnictwo Model-KOM (modele kartonowe)
- Wydawnictwo Profile / Kartonowa Kolekcja
- Jerzy Nikiel (modele kartonowe)
- Extra Model (modele kartonowe)
- W.M.C Models (modele kartonowe z Litwy)
- ADAMODEL (narzędzia modelarskie)
- Wydawnictwo Militaria (literatura)
- Wydawnictwo WWP z Czech (literatura obcojęzyczna)
- sklep modelarski 24Hobby.pl
- sklep modelarski Karaya
- Stanisław Jabłoński (modele i akcesoria)
- Paweł Dziubek (modele i akcesoria)
- Camoshop (koszulki, czapki i gadżety militarne)
- sklep MZA (koszulki i gadżety dla fanów komunikacji miejskiej i nie tylko)

oraz stoisko giełdowe Modelarze-Modelarzom

Napisano

Witam, czy można gdzieś podejrzeć statystyki ile modeli zostało już zarejestrowanych?

Napisano

W kwestii formalnej. Jako prowincjusz pytam - jak tam z parkingami  w okolicy Areny Ursynów. A dokladniej ile kilometrów bedę musial wcielać się w perypatetyka??

Napisano
41 minut temu, boberm1 napisał:

W kwestii formalnej. Jako prowincjusz pytam - jak tam z parkingami  w okolicy Areny Ursynów. A dokladniej ile kilometrów bedę musial wcielać się w perypatetyka??

Cześć, z mojego doświadczenia nie ma problemów z miejscami na osiedlu po drugiej stronie ronda. Z 300 metrów do przejścia. 

• Like 1
Napisano
Teraz, WPR napisał:

Cześć, z mojego doświadczenia nie ma problemów z miejscami na osiedlu po drugiej stronie ronda. Z 300 metrów do przejścia. 

OK. Dzięki serdeczne!!

Napisano
Godzinę temu, WPR napisał:

Dzięki za odpowiedź, ale chodziło mi o to DO kiedy 😉 

• Haha 1
Napisano (edytowane)

Wszystko jest w regulaminie - paragraf 6, pkt. 3 -> „… w formie elektronicznej do dnia 25.05.2024 do godziny 23:59”

PS. Mam nadzieję, że nie muszę cytować S. Lema…

Edytowane przez Thalgonis
  • Haha 1
Napisano

Zawsze mnie zdumiewa, kiedy ludzie wolą poświęcić kilkanaście sekund, żeby komuś dopiec, niż dwie-trzy sekundy i komuś pomóc 😉 

Pozdrowienia.

• Like 2
Napisano (edytowane)

Rejestracja spokojnie do 29.05.

Wkradł się mały babol 

W dniu 19.05.2024 o 21:31, Dudzio napisał:

Dzięki za odpowiedź, ale chodziło mi o to DO kiedy 😉 

Edytowane przez bartek33365
  • Like 1
Napisano
W dniu 14.05.2024 o 13:41, FAHR napisał:

Powiedzcie mi tak z ciekawości, czy do kategorii "artyleria" zaliczają się tylko lufy holowane? 

Dokładnie tak, działa posiadające własny napęd kwalifikują się do pojazdów.

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

W sobotę, 1.06.2024 od godziny 9.55 z przystanku "Metro Stokłosy" wyruszy specjalna linia autobusowa B - jak Babaryba którą dojedziecie zarówno na Babarybę jak i na Kontrast.
Linia będzie kursować co 20-30 minut aż do 18.00

Szczegóły i rozkład jazdy --> https://kmkm.waw.pl/ogloszenia/2024/babaryba?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2w3dlVHH-M19OQVp2uIZumaMbEGi-A9QIP3mVIO_YesCOGp0gXsgX82wE_aem_AYRam78bUe0v0uXWRg_4JgqI8WL3Ldx7q-5TxuASpVqX-rNtriCgkojIDtVDml4QosGLHaKq-26wIus1OembTCyL

Ponadto, przy hali ARENA Ursynów będzie stał zabytkowy autobus Jelcz 043 czyli popularny "Ogórek", a w hali na stoliku klubowym KMKM będą prezentowane m.in modele autobusów.

Edytowane przez gajowy z wąsami
  • Like 5
  • Thanks 1
Napisano

W jakich godzinach trzeba odebrać model?

Napisano (edytowane)

Byłem już drugi raz na Babarybie i może jeszcze nie czas na ocenianie imprezy z perspektywy czasu ale stwierdzić muszę, że podobnie jak w zeszłym roku impreza bardzo mi się podobała. Jak zwykle wybrałem się z kolegami z IPMS Świdnica. Świetna organizacja, możliwość obejrzenia świetnych modeli, zapoznania się ofertami wielu firm modelarskich i budżet na wydatki przekroczony dwukrotnie. Oj działo się. No ale chyba najcenniejsza rzecz to możliwość porozmawiania z modelarzami zarówno znanymi jak i nowopoznanymi a w tej liczbie wielu z Modelworka. Korzystając z okazji jeszcze raz dziękuję za możliwość poznania Was i pogawędzenia o różnych sprawach. Niestety ograniczony czas spowodował, że z niektórymi kolegami podyskutowałem sobie zbyt krótko ale mam cichą nadzieję, że nie było to nasz ostatnie spotkanie i jeszcze będziemy mieli okazję się spotkać. Dziękuję za spotkanie kolegom @abtb, @Grzes, @Paweł Czarnocki, @TAW, @WPR, @zaruk, @socjo1.

Korzystając z okazji chcę też podziękować koledze @Mitrandir z którym pogawędki o śmigłowcach są dla mnie ogromną przyjemnością.

Za rok też się wybieram i mam nadzieję, że Was wszystkich tam spotkam.

Edytowane przez Endrju
  • Like 4
  • Thanks 2
Napisano (edytowane)

Dzięki Andrzej! 

Tak jak wcześniej napisałem, jeszcze raz dziękuję Wam za spotkania, przybycie i wspaniałe modele które przywieźliście. Dla mnie to jest też ogromna frajda pomagać troszkę przy organizacji festiwalu i potem patrzeć, jak impreza staje się rzeczywistością, spotykać się z Wami, widzieć uśmiech na twarzach zwiedzających. Cieszy mnie zawsze ogromnie widok dzieciaków (to nasi przyszli Koledzy we współuzależnieniu;-) i całych przychodzących rodzin - to świetna promocja dla naszego hobby. Bardzo się cieszę, że festiwal łączy "wąchaczy plastiku" z macaczami kartonu" oraz, że dołączyli do nas również miłośnicy warszawskiej komunikacji. Nie lubię hermetycznych kółek wzajemnej adoracji i kiszenia się we własnym sosie, więc dla mnie taka szersza komitywa ludzi pozytywnie zakręconych jest bardzo ożywcza.  No i dziękuję chłopakom, którzy całą rzecz organizują na poziomie zarządczym - za nimi ogrom ciężkiej roboty. 

Pozdrawiam,

Michał

Edytowane przez socjo1
  • Like 3
Napisano

Czy są jakieś fotorelacje z festiwalu? Takie nie na zamkniętych grupach facebookowych 😉 

Napisano

Takie peany pełne zachwytu że trzeba będzie się kiedyś wybrać na tę imprezę.

Z naciskiem na kiedyś i oczywiście bez modeli.