gajowy z wąsami Napisano 4 Maja 2024 Autor Napisano 4 Maja 2024 17 minut temu, jachud3 napisał: @gajowy z wąsami Gdzie można znaleźć rzeczony formularz? Na stronie nic nie ma...? Nie ma nic, bo rejestracja jeszcze nie odpalona - powinna być uruchomiona po majówce, wówczas podamy linka zarówno na stronie, na FB jak i na forach 1 Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 7 Maja 2024 Autor Napisano 7 Maja 2024 Rejestracja on-line ruszyła wczoraj/dzisiaj w nocy. Bezpośrednie linki Plastik: https://forms.gle/k9k7afHzCaZWfNTZ6 Karton: https://forms.gle/VeudVpLToCNyd6zG6 1 2 Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 8 Maja 2024 Autor Napisano 8 Maja 2024 (edytowane) Zapraszamy do udziału w Giełdzie Modelarze-Modelarzom. Wzorem lat ubiegłych na wydzielonym stanowisku handlowym będziecie mogli zdeponować modelarski asortyment, do którego nie jesteście zbytnio przywiązani, a być może znajdzie on nabywcę. W tym roku wprowadzamy parę zmian aby usprawnić pracę osobom odpowiedzialnym za transakcje handlowe oraz uniknąć wszelkich nieporozumień. Prosimy o zapoznanie się z poniższymi zasadami: - Aby wystawić swoje modele na Giełdzie Modelarze-Modelarzom należy zarejestrować je w linku podanym poniżej. Modele niezarejestrowane nie będą przyjmowane!!! Jest to decyzja niepodważalna – Jeżeli model nie jest w oryginalnym opakowaniu zadbaj o solidne opakowanie zastępcze – Modele zaczęte lub niedokończone pakuj jak modele konkursowe – zachęci to potencjalnego nabywcę i umożliwi bezpieczny transport zakupów – Zadbaj o odpowiednie zabezpieczenie luźnych bądź niewykorzystanych elementów, zintegruj je z opakowaniem głównym modelu – brakujące części to zmora każdego modelarza – Pamiętaj, że coś czego nie wykorzystasz Ty, przyda się komuś innemu, a buszującym wśród modelarskiego stuffu przychodzą do głów najciekawsze projekty – Miejsce jest ograniczone więc nie przynoście cyt. "całych sklepów" – Skupiamy się na modelach, literaturze i akcesoriach modelarskich więc "całych dioram oraz gotowych modeli" nie będziemy przyjmować – Z umiarem. Nie chcemy by ta giełda była sklepem jednej osoby. – Obsługa giełdy w przypadku wątpliwości co do stanu przedmiotu czy też opakowania może nie przyjąć go po mimo rejestracji – Personel giełdy nie rozmienia pieniędzy. Nie ma również możliwości płatności kartą czy Blikiem. Giełda tworzona jest przez Was i dla Was. Zapraszamy do czynnego udziału i niech każdy znajdzie coś dla siebie. Link do giełdy --> https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXfU4sK9KJGBXeTuiVItLES_guxA6TeUanITq1DcElyWUhbA/viewform Edytowane 8 Maja 2024 przez gajowy z wąsami 1 Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 13 Maja 2024 Autor Napisano 13 Maja 2024 Stoiska handlowe na tegorocznym festiwalu - IBG Models (modele IBG, MiniArt, ICM, Trumpeter, Hobby Boss, farby Hataka) - First to Fight - ARMA Hobby - KAENA MODELS (modele plastikowe Clear Prop) - Jarosław Nowak (modele plastikowe Special Hobby) - ToRo Model & Exotic Decals & Starki Miniatures - ModelMaker Decals - White Stork Miniatures - Fine Art (aerografy) - Lukgraph - MarS Studio (modele żywiczne 1/72) - AWC-Model - Sci Fi kombinat - FPW (żywice i wydruki 3D) - Scale23 (wydruki 3D) - EMP3D (wydruki 3D) - Quick Tracks (dodatki do modeli, wydruki 3D) - Ace Project Studio (projekty, wydruki 3D) - Bilmodelmakers (farby) - Mision Model Polska (farby) - Modellers World (chemia modelarska) - Miniature Bases (podstawki drewniane) - GPM (modele kartonowe, wydruki 3D) - WAK (modele kartonowe) - Wydawnictwo JSC (modele kartonowe) - Answer(modele kartonowe) - Wydawnictwo Seahorse (modele kartonowe) - Wydawnictwo Model-KOM (modele kartonowe) - Wydawnictwo Profile / Kartonowa Kolekcja - Jerzy Nikiel (modele kartonowe) - Extra Model (modele kartonowe) - W.M.C Models (modele kartonowe z Litwy) - ADAMODEL (narzędzia modelarskie) - Wydawnictwo Militaria (literatura) - Wydawnictwo WWP z Czech (literatura obcojęzyczna) - sklep modelarski 24Hobby.pl - sklep modelarski Karaya - Stanisław Jabłoński (modele i akcesoria) - Paweł Dziubek (modele i akcesoria) - Camoshop (koszulki, czapki i gadżety militarne) - sklep MZA (koszulki i gadżety dla fanów komunikacji miejskiej i nie tylko) oraz stoisko giełdowe Modelarze-Modelarzom Cytuj
FAHR Napisano 14 Maja 2024 Napisano 14 Maja 2024 Powiedzcie mi tak z ciekawości, czy do kategorii "artyleria" zaliczają się tylko lufy holowane? Cytuj
wiec4-13 Napisano 17 Maja 2024 Napisano 17 Maja 2024 Witam, czy można gdzieś podejrzeć statystyki ile modeli zostało już zarejestrowanych? Cytuj
boberm1 Napisano 17 Maja 2024 Napisano 17 Maja 2024 W kwestii formalnej. Jako prowincjusz pytam - jak tam z parkingami w okolicy Areny Ursynów. A dokladniej ile kilometrów bedę musial wcielać się w perypatetyka?? Cytuj
WPR Napisano 17 Maja 2024 Napisano 17 Maja 2024 41 minut temu, boberm1 napisał: W kwestii formalnej. Jako prowincjusz pytam - jak tam z parkingami w okolicy Areny Ursynów. A dokladniej ile kilometrów bedę musial wcielać się w perypatetyka?? Cześć, z mojego doświadczenia nie ma problemów z miejscami na osiedlu po drugiej stronie ronda. Z 300 metrów do przejścia. 1 Cytuj
boberm1 Napisano 17 Maja 2024 Napisano 17 Maja 2024 Teraz, WPR napisał: Cześć, z mojego doświadczenia nie ma problemów z miejscami na osiedlu po drugiej stronie ronda. Z 300 metrów do przejścia. OK. Dzięki serdeczne!! Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 17 Maja 2024 Napisano 17 Maja 2024 Heloł, kto ciśnie z okolic Szczecina na festyn ? Grupa z Paprykarza może ? Cytuj
WPR Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 W dniu 7.05.2024 o 07:01, gajowy z wąsami napisał: Rejestracja on-line ruszyła wczoraj/dzisiaj w nocy. Bezpośrednie linki Plastik: https://forms.gle/k9k7afHzCaZWfNTZ6 Karton: https://forms.gle/VeudVpLToCNyd6zG6 9 godzin temu, Dudzio napisał: Do kiedy otwarta będzie rejestracja? Cytuj
Dudzio Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 Godzinę temu, WPR napisał: Dzięki za odpowiedź, ale chodziło mi o to DO kiedy 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 19 Maja 2024 Napisano 19 Maja 2024 (edytowane) Wszystko jest w regulaminie - paragraf 6, pkt. 3 -> „… w formie elektronicznej do dnia 25.05.2024 do godziny 23:59” PS. Mam nadzieję, że nie muszę cytować S. Lema… Edytowane 19 Maja 2024 przez Thalgonis 1 Cytuj
Dudzio Napisano 21 Maja 2024 Napisano 21 Maja 2024 Zawsze mnie zdumiewa, kiedy ludzie wolą poświęcić kilkanaście sekund, żeby komuś dopiec, niż dwie-trzy sekundy i komuś pomóc Pozdrowienia. 2 Cytuj
greatgonzo Napisano 21 Maja 2024 Napisano 21 Maja 2024 Ledwie dziesięć sekund różnicy, a ile satysfakcji! 1 1 Cytuj
bartek33365 Napisano 24 Maja 2024 Napisano 24 Maja 2024 (edytowane) Rejestracja spokojnie do 29.05. Wkradł się mały babol W dniu 19.05.2024 o 21:31, Dudzio napisał: Dzięki za odpowiedź, ale chodziło mi o to DO kiedy Edytowane 24 Maja 2024 przez bartek33365 1 Cytuj
bartek33365 Napisano 25 Maja 2024 Napisano 25 Maja 2024 W dniu 14.05.2024 o 13:41, FAHR napisał: Powiedzcie mi tak z ciekawości, czy do kategorii "artyleria" zaliczają się tylko lufy holowane? Dokładnie tak, działa posiadające własny napęd kwalifikują się do pojazdów. 1 Cytuj
jonathan Napisano 27 Maja 2024 Napisano 27 Maja 2024 Z jednej strony kusi rejestracja i udział. Drugiej zaś... Pewnie wpadnę zobaczyć czy coś nowego na stołach się pojawi Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 29 Maja 2024 Autor Napisano 29 Maja 2024 (edytowane) W sobotę, 1.06.2024 od godziny 9.55 z przystanku "Metro Stokłosy" wyruszy specjalna linia autobusowa B - jak Babaryba którą dojedziecie zarówno na Babarybę jak i na Kontrast. Linia będzie kursować co 20-30 minut aż do 18.00 Szczegóły i rozkład jazdy --> https://kmkm.waw.pl/ogloszenia/2024/babaryba?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2w3dlVHH-M19OQVp2uIZumaMbEGi-A9QIP3mVIO_YesCOGp0gXsgX82wE_aem_AYRam78bUe0v0uXWRg_4JgqI8WL3Ldx7q-5TxuASpVqX-rNtriCgkojIDtVDml4QosGLHaKq-26wIus1OembTCyL Ponadto, przy hali ARENA Ursynów będzie stał zabytkowy autobus Jelcz 043 czyli popularny "Ogórek", a w hali na stoliku klubowym KMKM będą prezentowane m.in modele autobusów. Edytowane 29 Maja 2024 przez gajowy z wąsami 5 1 Cytuj
Endrju Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 (edytowane) Byłem już drugi raz na Babarybie i może jeszcze nie czas na ocenianie imprezy z perspektywy czasu ale stwierdzić muszę, że podobnie jak w zeszłym roku impreza bardzo mi się podobała. Jak zwykle wybrałem się z kolegami z IPMS Świdnica. Świetna organizacja, możliwość obejrzenia świetnych modeli, zapoznania się ofertami wielu firm modelarskich i budżet na wydatki przekroczony dwukrotnie. Oj działo się. No ale chyba najcenniejsza rzecz to możliwość porozmawiania z modelarzami zarówno znanymi jak i nowopoznanymi a w tej liczbie wielu z Modelworka. Korzystając z okazji jeszcze raz dziękuję za możliwość poznania Was i pogawędzenia o różnych sprawach. Niestety ograniczony czas spowodował, że z niektórymi kolegami podyskutowałem sobie zbyt krótko ale mam cichą nadzieję, że nie było to nasz ostatnie spotkanie i jeszcze będziemy mieli okazję się spotkać. Dziękuję za spotkanie kolegom @abtb, @Grzes, @Paweł Czarnocki, @TAW, @WPR, @zaruk, @socjo1. Korzystając z okazji chcę też podziękować koledze @Mitrandir z którym pogawędki o śmigłowcach są dla mnie ogromną przyjemnością. Za rok też się wybieram i mam nadzieję, że Was wszystkich tam spotkam. Edytowane 4 Czerwca 2024 przez Endrju 4 2 Cytuj
socjo1 Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 (edytowane) Dzięki Andrzej! Tak jak wcześniej napisałem, jeszcze raz dziękuję Wam za spotkania, przybycie i wspaniałe modele które przywieźliście. Dla mnie to jest też ogromna frajda pomagać troszkę przy organizacji festiwalu i potem patrzeć, jak impreza staje się rzeczywistością, spotykać się z Wami, widzieć uśmiech na twarzach zwiedzających. Cieszy mnie zawsze ogromnie widok dzieciaków (to nasi przyszli Koledzy we współuzależnieniu;-) i całych przychodzących rodzin - to świetna promocja dla naszego hobby. Bardzo się cieszę, że festiwal łączy "wąchaczy plastiku" z macaczami kartonu" oraz, że dołączyli do nas również miłośnicy warszawskiej komunikacji. Nie lubię hermetycznych kółek wzajemnej adoracji i kiszenia się we własnym sosie, więc dla mnie taka szersza komitywa ludzi pozytywnie zakręconych jest bardzo ożywcza. No i dziękuję chłopakom, którzy całą rzecz organizują na poziomie zarządczym - za nimi ogrom ciężkiej roboty. Pozdrawiam, Michał Edytowane 4 Czerwca 2024 przez socjo1 3 Cytuj
Dudzio Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 Czy są jakieś fotorelacje z festiwalu? Takie nie na zamkniętych grupach facebookowych Cytuj
Xmen Napisano 4 Czerwca 2024 Napisano 4 Czerwca 2024 Takie peany pełne zachwytu że trzeba będzie się kiedyś wybrać na tę imprezę. Z naciskiem na kiedyś i oczywiście bez modeli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi