p11c Napisano 27 Lipca 2017 Share Napisano 27 Lipca 2017 domyśliłem sie ale chodziło o zasade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 SZD-9bis Bocian 1E (1:72) Na marginesie - przydało by się zmienić tytuł wątku na 100 lat Polskich Skrzydeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Grzegorzu...SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 Myślę, że po 10 latach śmiało można by zmienić tytuł wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Choć bardziej znana jest wersja sanitarna Bociana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 13 Maja 2018 Share Napisano 13 Maja 2018 Na marginesie - przydało by się zmienić tytuł wątku na 100 lat Polskich Skrzydeł Myślę, że po 10 latach śmiało można by zmienić tytuł wątku "Do trzech razy sztuka" : Należy zmienić tytuł wątku Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Maja 2018 Share Napisano 18 Maja 2018 A co na to pomysłodawca wątku? Krystek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 16 Września 2018 Autor Share Napisano 16 Września 2018 Oczywiście trzeba zmienić na 100 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karen Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 SZD-9bis Bocian 1E (1:72) Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 24 Października 2018 Share Napisano 24 Października 2018 Myślę że na to 100lat polskich skrzydeł i mój "szybki" powinien się pokazać, czyli AN 26 w skali 1:72 z A modelu: Link do galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=61570 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 PWS-19 Choroszy 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 Lim-2 1/72 Diecast z jakiejś gazetkowej serii przerobiony na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 21 Listopada 2018 Share Napisano 21 Listopada 2018 Jastrzębie dwa https://www.airplane-pictures.net/photo/1126443/4069-poland-air-force-lockheed-martin-f-16c-jastrzb/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 (edytowane) Garść modeli PZL w 1/72: PZL P.7a - Armahobby PZL P.11c - Azur PZL.24 - Azur PZL 42 - IBG PZL 50 Jastrząb - Ardpol Edytowane 24 Listopada 2018 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 Dodam coś do tematu: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 (edytowane) Piękny , właśnie przeskakuje z jednego forum na drugie by wyśledzić Twój model . No i proszę , jest . Mógłbyś w paru słowach coś powiedzieć o zgodności , koniecznych przeróbkach do zrobienia naszego ? Masz F-16 z Academy I robiłeś też Sufe Tamiyi . Jak oceniasz różnice ? Pozdrawiam Hello Edit : nie porawiam tekstu tylko powiem , błąd zrobiłem pisząc o Sufie. To , zeby nie motać więcej . Edytowane 24 Listopada 2018 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 Zacznę od słowa wyjaśnienia ponieważ wkradł się mały błąd. O ile wiem Tamka nie ma modelu SUFY w skali 1:32 podstawą do budowy tego modelu posłużył model F-16I SUFA Academy, jeszcze lepszym wyborem byłby model F-16D od AVF. Model Academy nie jest może najlepszym F-16 na rynku wszyscy zdecydowanie lepiej oceniają model Tamki F-16 choć tam mamy do czynienia z wersją C więc przy wyborze wersji D w zasadzie mamy tylko Academy lub AFV choć sprowadza się to do modelu Academy ponieważ wypraski które znajdziesz w modelu AFV to wypraski od SUFY Academy + kilka dodatków. W kwestii detalu i samej składalności nie jest źle model w mojej opinii dość przyjemny w składaniu, natomiast chcąc zbudować wersję D z PL musisz przerobić nie co garb wyciąć z niego kilka detali. Może znajdę fotki bo gdzieś robiłem to wkleję w później. Musisz dodać także antenki pod wlot i elementy na końcu podstawy statecznika pionowego. Są też różnice w kabinie choć w wypraskach SUFY znajdziesz także te zbliżone do naszej wersji D. Jest więc trochę dłubaniny ale nie na tyle dużej by było to trudne do wykonania choć pewnie osoby bardziej przywiązane do oddania modelu 1:1 z oryginałem byłyby zapewne nie co innego zdania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 Strasznie się rozgrzałem na naszą F-16 1/32 . Co do zgodności ważne jest tylko : spadochron , wąski wlot , dysza , podwozie . To co w kabinie to już mogę oślepnąć akurat . Jeśli trzeba coś uciąć to nie ma problemu . Zawsze mam problem żeby porównać model z planami , taki już jestem . Chciałbym zrobić parę naszych , C i D. Razem na półkę najlepiej z jednej firmy , by nie było rożnic . Nie chcę kupować jakiś planów bo z praktyki wiem , że nic z tego nie będzie . Jedyna nadzieja w podpowiedziach Kolegów z większą wiedzą . Jest jeszcze problem z dostępnością . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 Godzinę temu, Hello napisał: Strasznie się rozgrzałem na naszą F-16 1/32 . Co do zgodności ważne jest tylko : spadochron , wąski wlot , dysza , podwozie . To co w kabinie to już mogę oślepnąć akurat . Jeśli trzeba coś uciąć to nie ma problemu . Zawsze mam problem żeby porównać model z planami , taki już jestem . Chciałbym zrobić parę naszych , C i D. Razem na półkę najlepiej z jednej firmy , by nie było rożnic . Nie chcę kupować jakiś planów bo z praktyki wiem , że nic z tego nie będzie . Jedyna nadzieja w podpowiedziach Kolegów z większą wiedzą . Jest jeszcze problem z dostępnością . Hello SUFA jest w mojehobby na stanie co do wersji C Academy trzeba nie co poszukać lub daj ogłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 Właśnie drażę ten temat po ulubionych sklepach . Raczej nie chwalą się inboxami . AFV są dwa zestawy , chyba ten nowszy jest lepszy . Miałeś go w rękach ? Czy w nim jest dużo różnicy do Sufy ? Co mam szukać do zrobienia wersji C , który zestaw ? Przepraszam , że tak bezceremonialnie się wypytuje ale kogo jak nie Ciebie - to Twoja ulubiona skala . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 Model AVF różni się osłoną kabiny i kilkoma dodatkami z żywic absolutnie nie ma sensu dopłacać tej sporej różnicy, Jeżeli będziesz budował naszego Jastrzębia bierz SUFĘ. Do wersji C najlepszy będzie model Academy 12123 lub 12101 to ten sam model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 Tak zrobię i kończę marudzić , dziękuję bardzo . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) Dwa cywilne RWD z Ardpol w skali 1/72 RWD-10 RWD-23 Edytowane 25 Listopada 2018 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi