abtb Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia (edytowane) Tradycyjnie: niedziela = poranna kawa z galerią Dziś dość typowo - kolejny "śledzik" do obejrzenia i skomentowania. Tym razem (a może i po raz kolejny ) wersja C w karnawałowym amerykańskim malowaniu. Model to prawie Academy, trochę Hasegawy (wloty powietrza) i Mastera (końcówka sondy do tankowania oraz pitot) , Italerii - prawie wszystkie kalki, kolega Soris - maski do numerów. Sam model już chyba trochę "zużyty" bo w pewnych miejscach linie i nity są już dość płytkie. Dodatkowo mój egzemplarz miał jakieś skisłe kalki które nawet po pokryciu lakierem wchodziły w jakieś dziwne reakcje z łoszem - co mi krwi napsuło strasznie. Ale z drugiej strony to może jakieś fatum - nie wyszedł mi ten model za pierwszym razem (miał to być "śledź" nr 5) to i teraz szło pod górę. W sumie szło jak szło ale jakoś wyszło Podsumowując - "śledź" nr 32 czyli jeden z ostatnich w "Ławicy..........." (ale nie ostatni ) Model zrobiłem w konfiguracji ze zdjęć pokazujących samolot w (najprawdopodobniej ) jego ostatnim locie na kilkanaście/kilkadziesiąt minut przed katastrofą: Lockheed F-104C Starfighter, 436 Eskadra Szkolenia Myśliwców Taktycznych z 479 Skrzydła Szkolenia Taktycznego, baza lotnicza George, Kalifornia, 26 czerwca 1960r. I na dziś tyle A teraz kawka i odrobina prasy Edytowane 29 Stycznia przez abtb 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Kawka to już mi wystygła. Co to za opóźnienia ?. Jak zwykle bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Jedyne możliwe i dobre połączenie kawy ze śledziem. Piąteczka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia (edytowane) W dniu 21.01.2024 o 08:49, abtb napisał: Sam model już chyba trochę "zużyty" Ja bym powiedział: temat zużyty , ale jak już wcześniej pisałem - ładne kaleczki. Edytowane 22 Stycznia przez giberes Literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Podziwiam konsekwencję, a śledź z żółtymi dodatkami bardzo się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia No ładne cacko. Mistrzu, Twoi wielbiciele pozdrawiają Cię. Może jakąś sektę założymy? Model jakie zwykle śliczny. Z tymi żółtymi pasami to mi trochę salamandrę przypomina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Na wskroś hamerykański, podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Bardzo legancki a srebrny z żółtym to już takie GTI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Świetny, piękne sreberko! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Bardzo ładny. Podoba mi się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Stycznia Autor Share Napisano 22 Stycznia BARDZO dziękuję wszystkim za opinie. Po raz kolejny jestem zaskoczony faktem, że jeszcze moje "śledzie" wzbudzają zainteresowanie i całkiem dobrze się "trawią". Jeszcze raz wielkie dzięki panowie W dniu 21.01.2024 o 10:34, giberes napisał: Ja bym powiedział: temat zużyty I dla tego - w trosce o swoje zdrowie i twoje także - rozpocząłem budowę dwóch MiG-ów 15UTI i ruszyłem z tradycyjnym warsztatem relaksacyjnym w którym buduję sobie Mi-8 Aha, za dwa tygodnie widzimy się przy kawce i galerii pod tytułem "Hering aus Memmingen" (czy jakoś tak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, abtb napisał: "Hering aus Memmingen" Właśnie do mnie dotarło, co tu nie gra. Memmingen ma tyle wspólnego ze śledziem co nasze Podlasie, najbliższe see, to Bodensee, a tam raczej nie ma śledzi. Już wiem, co Ciebie tak do nich ciagnie. Ty nie kleisz F-104, Ty śledzikujesz Edytowane 22 Stycznia przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia Fajny sztylecik :). Tym razem Revell w edycji Academy. Miałem kupować ten zestaw ale sobie podarowałem bo przeszedłem na 48. Bardzo ładnie wykonana miniaturka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi