abtb Napisano 21 Stycznia 2024 Napisano 21 Stycznia 2024 (edytowane) Tradycyjnie: niedziela = poranna kawa z galerią Dziś dość typowo - kolejny "śledzik" do obejrzenia i skomentowania. Tym razem (a może i po raz kolejny ) wersja C w karnawałowym amerykańskim malowaniu. Model to prawie Academy, trochę Hasegawy (wloty powietrza) i Mastera (końcówka sondy do tankowania oraz pitot) , Italerii - prawie wszystkie kalki, kolega Soris - maski do numerów. Sam model już chyba trochę "zużyty" bo w pewnych miejscach linie i nity są już dość płytkie. Dodatkowo mój egzemplarz miał jakieś skisłe kalki które nawet po pokryciu lakierem wchodziły w jakieś dziwne reakcje z łoszem - co mi krwi napsuło strasznie. Ale z drugiej strony to może jakieś fatum - nie wyszedł mi ten model za pierwszym razem (miał to być "śledź" nr 5) to i teraz szło pod górę. W sumie szło jak szło ale jakoś wyszło Podsumowując - "śledź" nr 32 czyli jeden z ostatnich w "Ławicy..........." (ale nie ostatni ) Model zrobiłem w konfiguracji ze zdjęć pokazujących samolot w (najprawdopodobniej ) jego ostatnim locie na kilkanaście/kilkadziesiąt minut przed katastrofą: Lockheed F-104C Starfighter, 436 Eskadra Szkolenia Myśliwców Taktycznych z 479 Skrzydła Szkolenia Taktycznego, baza lotnicza George, Kalifornia, 26 czerwca 1960r. I na dziś tyle A teraz kawka i odrobina prasy Edytowane 29 Stycznia 2024 przez abtb 21 Cytuj
lesio-69 Napisano 21 Stycznia 2024 Napisano 21 Stycznia 2024 Kawka to już mi wystygła. Co to za opóźnienia ?. Jak zwykle bardzo ładny. 1 Cytuj
kozborn Napisano 21 Stycznia 2024 Napisano 21 Stycznia 2024 Jedyne możliwe i dobre połączenie kawy ze śledziem. Piąteczka! 1 Cytuj
giberes Napisano 21 Stycznia 2024 Napisano 21 Stycznia 2024 (edytowane) W dniu 21.01.2024 o 08:49, abtb napisał: Sam model już chyba trochę "zużyty" Ja bym powiedział: temat zużyty , ale jak już wcześniej pisałem - ładne kaleczki. Edytowane 22 Stycznia 2024 przez giberes Literówka 1 Cytuj
barszczo Napisano 21 Stycznia 2024 Napisano 21 Stycznia 2024 Podziwiam konsekwencję, a śledź z żółtymi dodatkami bardzo się podoba . 1 Cytuj
Endrju Napisano 21 Stycznia 2024 Napisano 21 Stycznia 2024 No ładne cacko. Mistrzu, Twoi wielbiciele pozdrawiają Cię. Może jakąś sektę założymy? Model jakie zwykle śliczny. Z tymi żółtymi pasami to mi trochę salamandrę przypomina. 1 Cytuj
Rafał B Napisano 21 Stycznia 2024 Napisano 21 Stycznia 2024 Na wskroś hamerykański, podoba się 1 Cytuj
Artek82 Napisano 22 Stycznia 2024 Napisano 22 Stycznia 2024 Bardzo legancki a srebrny z żółtym to już takie GTI 1 Cytuj
abtb Napisano 22 Stycznia 2024 Autor Napisano 22 Stycznia 2024 BARDZO dziękuję wszystkim za opinie. Po raz kolejny jestem zaskoczony faktem, że jeszcze moje "śledzie" wzbudzają zainteresowanie i całkiem dobrze się "trawią". Jeszcze raz wielkie dzięki panowie W dniu 21.01.2024 o 10:34, giberes napisał: Ja bym powiedział: temat zużyty I dla tego - w trosce o swoje zdrowie i twoje także - rozpocząłem budowę dwóch MiG-ów 15UTI i ruszyłem z tradycyjnym warsztatem relaksacyjnym w którym buduję sobie Mi-8 Aha, za dwa tygodnie widzimy się przy kawce i galerii pod tytułem "Hering aus Memmingen" (czy jakoś tak ) Cytuj
giberes Napisano 22 Stycznia 2024 Napisano 22 Stycznia 2024 (edytowane) Godzinę temu, abtb napisał: "Hering aus Memmingen" Właśnie do mnie dotarło, co tu nie gra. Memmingen ma tyle wspólnego ze śledziem co nasze Podlasie, najbliższe see, to Bodensee, a tam raczej nie ma śledzi. Już wiem, co Ciebie tak do nich ciagnie. Ty nie kleisz F-104, Ty śledzikujesz Edytowane 22 Stycznia 2024 przez giberes Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 1 Kwietnia 2024 Napisano 1 Kwietnia 2024 Fajny sztylecik :). Tym razem Revell w edycji Academy. Miałem kupować ten zestaw ale sobie podarowałem bo przeszedłem na 48. Bardzo ładnie wykonana miniaturka. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi