Mikolaj75 Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Za ciosem - następny szybszy Puławszczak: 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego @Mikolaj75 powiedz proszę laikowi, co to za odmiana oznaczeń rumuńskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Ale psychodelia... Kolejny fajny pzlek . Jaki jest Twój odbiór kolorystyki tego modelu, tzn. podoba się, nie podoba itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Świetny, malowanki fantastyczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego Dziękować. Grześ - oczywiście najlepiej by było, gdyby precyzyjnie wypowiedział się ekspert, ja natomiast wyczytałem, że było to tymczasowe oznakowanie w okresie pomiędzy kokardami a krzyżami. Są opisy i zdjęcia pokazujące kokardy i pasy jednocześnie na niektórych samolotach (np. Łoś), ale nie natknąłem się na taki układ w przypadku myśliwców ze stajni PZL. Ogólnie dla myśliwców PZL da się wyodrębnić układ kokardowy, układ paskowy (niekiedy z ciekawie zamalowanymi kokardami) oraz układ krzyżowy. Królestwo za mieszane socjo - rozumiem, że pytasz raczej o oryginał. Schemat pochodzi z instrukcji IBG, która ma oparcie w kwitach. Kolorystyka podoba mi się umiarkowanie, ale jest absolutnym must have w przypadku tworzenia kolekcji, gdzie zakładam możliwie szerokie zróżnicowanie kamuflaży i oznakowań. Natomiast szaleństwo granic kolorów podoba mi się bardzo - osobiście obstawiam malowanie plam na fabrycznym kamo khaki. Malowanie było dość uciążliwe. Drugie królestwo za rumuńskiego PZLa jako srebrnika (pomijam znaną fotę 11b w khaki z metalowym przodem kadłuba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Jaka papużka. Fajny ptaszek. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego 58 minut temu, Mikolaj75 napisał: Dziękować. Nomiast szaleństwo granic kolorów podoba mi się bardzo - osobiście obstawiam malowanie plam na fabrycznym kamo khaki. To na pewno ten kolor zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Jeśli znana fota to pewnie ta: Gdzieś na rumuńskim forum wygrzebałem jeszcze taką, ale też tylko srebrny przód: Mam jeszcze coś takiego, ale ciężko stwierdzić czy tylko przód srebrny, za to osłona karteru khaki: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Przepiękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Świetne, kunsztowne i z wyczuciem wykonane malowanie. Trudno oderwać wzrok. Nareszcie pezetelka kolorystycznie ciesząca oko. Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Lutego Autor Share Napisano 28 Lutego Dzięki za kolejne wpisy. 15 godzin temu, Adamo722 napisał: To na pewno ten kolor zielony? Takiej pewności nie mam. Ale postanowiłem zaufać ekipie IBG - to naprawdę mocny skład. Zastosowałem kolor rekomendowany, który oczywiście jest nieco rozjaśniony w ramach efektu skali, a następnie poddany różnym poniewierkom typu filtry i oleje. Barszczo - dzięki za foty, ta druga z personelem jest istotna, bo pokazuje kawałek numeru bocznego i pilotów wojskowych, co czyni zasadnym wniosek, iż samoloty ze srebrnym przodem mogły przynajmniej przez jakiś czas latać operacyjnie, a nie tylko fabrycznie. Rzecz warta przemyślenia, gdyby tylko numer ustalić... Ta ostatnia fotka jakaś taka z Polski mi się zdaje, więc jest chyba mniej miarodajna. Niemniej bardzo ciekawe ujęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego Urocze są te rumuńskie PZL-e. Kolekcja Ci się świetnie rozrasta. Czekam na kolejne świetnie wykonane modele do kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca Bardzo piękny! Super wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi