Jump to content

BRDM-2RS - Trumpeter 1:35

kelly9mm
 Share

Recommended Posts

Cześć,

na wstępie małe wyjaśnienie/usprawiedliwienie - nie robię pojazdów. W zasadzie wcale. Bez powodu, po prostu nie. Tym razem jednak pojawiła się potrzeba "pracy zleconej" - czyli prezent dla przyjaciela. I tak oto powstał ten brzydal. Skoro już powstał, to pomyślałem, że się nim tu podzielę (koledze się podobał, ale w sumie co miał powiedzieć 😁).

BRDM-2 wersja RS, lokowany "epoką" gdzieś pod koniec lat 80-tych. Miało być szybko i tylko z pudełka (Trumpeter), w efekcie wcale tak łatwo nie szło i jednak zamieniłem koła na DEF Model. Do tego kalki ToRo.

Miłego oglądania i krytykowania!

AP1GczPx8Mc7kJxUZkchONyZ6CrnDYB4E7vYroZo

AP1GczMngZDEZhShNg_lTgrWxMIQF-aPf5g9xuEh

AP1GczNjCp3dzOWJiMqP5xiJrXbG2cfb4COG68Nc

AP1GczNaoi-_BkJz5WL_DN6PrN1xdVx7FANfql6e

AP1GczOTrtWYv5Xu5V7Z3BmOqxsTPsQmuOr7_62d

AP1GczP0kvS9a_gq1Q2HRNtqPrg3-3b8T1V4w3ha

AP1GczOA8edoz8AwbbOpkJ7BCYnpAevLjTgSi2QB

AP1GczORtqFDdzdLi-_VWp6YQ47opcwD233UfMY9

AP1GczOdKV5ZXBf9DhtdFHAhxWmMLwSITe3BCbkd

• Like 27

Kolory super wyszły, podstawka wygląda jak typowa droga poligonowa (płyty YOMB i betonówka MON). Generalnie nie ma się do czego przyczepić.  Bardzo ładnie wyszły ślady eksploatacji BERDM stary, ale jary.  Jest zgoda na wykonywanie innych modeli pojazdów  LWP!!!! Oczywiście tylko w czasie wolnym od służby.

Edited by robertmodelarz
  • Thanks 1

Dzięki raz jeszcze za miłe słowa. Co do dalszych projektów pancernych, to musiałbym się sporo douczyć o temacie, a czas jest niestety dobrem reglamentowanym i nieodnawialnym 😞.

Ale kto wie, może jeszcze jakiś skok w bok w przyszłości 😇? Fajnie, że się spodobał.

Edited by kelly9mm

14 godzin temu, Endrju napisał:

Świetny model. Podoba się. Bardzo dobre fotki. Miło się ogląda. :super:

Dzięki wielkie!

13 godzin temu, halset napisał:

Super. Zdradzisz czym malowany? 

Dzięki. Magii to tu nie ma, malowany głównie farbami Mr Color. Zaczynałem od czarnego podkładu, więc głównie rozjaśniałem (chociaż po samolotowemu najpierw walnąłem białe marmurki 🙂). Bazą koloru był C303, plus kilka jego coraz jaśniejszych (XF-55) i żywszych odcieni (C512). Trudno mi teraz sobie przypomnieć dokładne proporcje bełtania🙂. Potem błyszczący lakier (GX112) i emalie jako filtr i łosze. Potem "satynowy" lakier (GX112 i GX114 50:50) i oleje na lekkie zmęczenie. Fajnie mi się nimi pracuje na satynowym/matowym podkładzie w połączeniu z szybkoschnącym spirytusem mineralnym (używam jakiegoś od AK). I to tyle.

• 3 weeks later...

Wyszedł świetnie :super:

W dniu 17.03.2024 o 09:12, robertmodelarz napisał:

Jest zgoda na wykonywanie innych modeli pojazdów  LWP!!!!

Potwierdzam - jest zgoda!

• Thanks 1