kelly9mm Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Cześć, na wstępie małe wyjaśnienie/usprawiedliwienie - nie robię pojazdów. W zasadzie wcale. Bez powodu, po prostu nie. Tym razem jednak pojawiła się potrzeba "pracy zleconej" - czyli prezent dla przyjaciela. I tak oto powstał ten brzydal. Skoro już powstał, to pomyślałem, że się nim tu podzielę (koledze się podobał, ale w sumie co miał powiedzieć ). BRDM-2 wersja RS, lokowany "epoką" gdzieś pod koniec lat 80-tych. Miało być szybko i tylko z pudełka (Trumpeter), w efekcie wcale tak łatwo nie szło i jednak zamieniłem koła na DEF Model. Do tego kalki ToRo. Miłego oglądania i krytykowania! 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Fajny i klimatyczny, podoba mi się, podstawka zdecydowanie podnosi walory modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Prl.., co kto lubi schludnie to wyszło, troszkę czysty nad kołami, fajne zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Niesamowicie dobry model. Niskie ujęcia wyszły fenomenalnie - wygląda jak prawdziwy. Powinieneś częściej wpadać do tego działu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Ładny ale za czysty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca Dzięki za uwagi i miłe słowa. Wbrew pozorom poziom "higieny" RS-ów był (i chyba nadal jest) bardzo wysoki, bo niejako zawodowo są zmuszone do brania częstych pryszniców . Ale w sumie ja je znam tylko ze zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Plandeka wyszła genialne. Szkoda że tylko z pudła. Fajnie ci on wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca (edytowane) Kolory super wyszły, podstawka wygląda jak typowa droga poligonowa (płyty YOMB i betonówka MON). Generalnie nie ma się do czego przyczepić. Bardzo ładnie wyszły ślady eksploatacji BERDM stary, ale jary. Jest zgoda na wykonywanie innych modeli pojazdów LWP!!!! Oczywiście tylko w czasie wolnym od służby. Edytowane 17 Marca przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Wyszedł elegancki:) 10/10 . Super że dałeś defy bo 100* lepiej wygląda jak by był na zestawowych. Powinieneś pomyśleć nad kolejnymi pojazdami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca (edytowane) Dzięki raz jeszcze za miłe słowa. Co do dalszych projektów pancernych, to musiałbym się sporo douczyć o temacie, a czas jest niestety dobrem reglamentowanym i nieodnawialnym . Ale kto wie, może jeszcze jakiś skok w bok w przyszłości ? Fajnie, że się spodobał. Edytowane 17 Marca przez kelly9mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Świetny model. Podoba się. Bardzo dobre fotki. Miło się ogląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Super. Zdradzisz czym malowany? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca 14 godzin temu, Endrju napisał: Świetny model. Podoba się. Bardzo dobre fotki. Miło się ogląda. Dzięki wielkie! 13 godzin temu, halset napisał: Super. Zdradzisz czym malowany? Dzięki. Magii to tu nie ma, malowany głównie farbami Mr Color. Zaczynałem od czarnego podkładu, więc głównie rozjaśniałem (chociaż po samolotowemu najpierw walnąłem białe marmurki ). Bazą koloru był C303, plus kilka jego coraz jaśniejszych (XF-55) i żywszych odcieni (C512). Trudno mi teraz sobie przypomnieć dokładne proporcje bełtania. Potem błyszczący lakier (GX112) i emalie jako filtr i łosze. Potem "satynowy" lakier (GX112 i GX114 50:50) i oleje na lekkie zmęczenie. Fajnie mi się nimi pracuje na satynowym/matowym podkładzie w połączeniu z szybkoschnącym spirytusem mineralnym (używam jakiegoś od AK). I to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Bardzo efektowny! Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 22 Marca Share Napisano 22 Marca Jak dorosnę to będę robił takie modele! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Dopiero dzisiaj go znalazłem. Zdecydowanie tak, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur_12 Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Super dużo szczegółów bardzo ciężko coś tu skrytykować Ładny i podoba mi się a chociaż gustuję w lotnictwie to i tak mi się spodobał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.J.89763 Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Bardzo fajny. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Wyszedł świetnie W dniu 17.03.2024 o 09:12, robertmodelarz napisał: Jest zgoda na wykonywanie innych modeli pojazdów LWP!!!! Potwierdzam - jest zgoda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi