Kon_Bar Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja (edytowane) Naszło mnie, aby skleić coś nietypowego. Pomyślałem sobie o "Fafiku" - niby jest model (a nawet chyba 2) tyle, że w 1/48 a ja chcę w 72-ce i basta No i wyszło, że można by wykorzystać T-50 Academy. Jeden głupi pomysł gonił drugi. Zdobyłem zestaw konwersji do filipińskich FA (podwozie, którego nie ma w modelu Academy oraz ogon) no i jakieś uzbrojenie pasujące do Fafików (no i planów naszego lotnictwa). Do kokpitu wepchnąłem dwa fotele z F-16 oraz trochę inwencji własnej. Potem już było tylko gorzej - konwersja okazała się w sporej części wariacją na temat rzeczywistego FA. Co dałem radę poprawiłem, klapy podwozi praktycznie wykonałem od zera itp. Malowałem gada ze trzy razy a i tak połowy zamierzonych efektów nie widać. Kalki to osobna historia. Projekt to pestka, ale spróbujcie wydrukować na laserówce właściwe szarości... Miejscami zabrakło umiejętności, miejscami czasu (czytaj: cierpliwości) a miejscami... szczęścia. Coś tam pękło, coś się zgięło... Na szczęście na końcu powstał produkt przedstawiający Fafika za lat parę: z jednej strony już nie "nówka" a z drugiej z zestawem uzbrojenia (no dobra, atrap ćwiczebnych). Najważniejsze, że jest to, że "cóś", cieszy, bo choć niedoskonały to jednak (chyba) jedyny w swoim rodzaju. Zapraszam do galerii Kilka zdjęć z poprzedniej wersji galerii Edytowane 12 Maja przez Kon_Bar 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja FAjny FAfik! Jak się sklejało ten "multikolorowy" zestaw? Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Ciężkie boje za tobą, ale efekt wynagradza wszystko. Świetny modelik wyszedł . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja 30 minut temu, PrzemekW napisał: Jak się sklejało ten "multikolorowy" zestaw? Nadzwyczaj dobrze. Może nie wszystko pasowało idealnie, ale naprawdę nie było źle. Tak trochę poniżej poziomu Eduarda sprzed 10 lat. Jak na model przeznaczony do składania bez kleju było naprawdę bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Super. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Prezentuje się ładnie i ciekawie ale zdjęciom zdecydowanie ostrości brakuje, szczegóły chwilami się rozjeżdżają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja (edytowane) 40 minut temu, Rafał B napisał: Prezentuje się ładnie i ciekawie ale zdjęciom zdecydowanie ostrości brakuje, szczegóły chwilami się rozjeżdżają. Krytyka słuszna. Obiecuję, że spróbuję jeszcze raz porobić zdjęcia w innej rozdzielczości. Tu na 100% zawiniło zmienianie rozmiaru zdjęć -= EDIT =- Galeria poprawiona. Mam nadzieję, że jest lepiej Dzięki @Rafał B za zdopingowanie Edytowane 12 Maja przez Kon_Bar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Po ciężkich bojach wyszedł ładny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Suuper! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja Świetny model wyszedł Sam sie nad tym czymś zastanawiałem czy brać i czy dużo przeszczepa trza dłubać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Bardzo fajny efekt końcowy. Z zabawki zrobiłeś pełnoprawny model redukcyjny. Cieszy mnie jeśli z kiepskich zestawów i takich zabawek modelarz buduje modele i tym samym pokazuje swój kunszt. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Model bardzo FA-jny. Podoba się. Ale tylko model. Samolot mi się baaardzo nie podoba. Wstyd że nasi superpiloci z MMaz będą na takim czyś musieli latać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Godzinę temu, jmx62 napisał: Model bardzo FA-jny. Podoba się. Ale tylko model. Samolot mi się baaardzo nie podoba. Wstyd że nasi superpiloci z MMaz będą na takim czyś musieli latać. Znając życie 3 miesiące latania i potem pół roku uziemienia bo coś wyjdzie boczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi