Szydercza Gała Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września (edytowane) Ogłaszamy dla wszystkich zainteresowanych projekt grupowy. Temat jak w tytule - w projekcie mogą brać udział modele Schnellbootów w skali 1/350 Budowa rusza 1 listopada 2024 , zakończenie projektu następuje 28 lutego 2025, albo wtedy kiedy zostaną ukończone ostatnie modele projektu Nie ma ograniczeń w kwestii wszelkich gotowych konwersji i dodatków. Oczywiście mile widziany wkład własny. Nie ma ograniczeń co do okresu i kamuflażu. Nie ma ograniczeń w kwestii prezentacji (winiet/dioram) przy zastrzeżeniu, że ścigacz jest najwiekszym okrętem na nich występującym. Wszystkie warsztaty prowadzimy w obecnym wątku żeby nie zaśmiecić działu okrętowego pokaźną ilością niemieckich ścigaczy. Komentarze i uwagi do poszczególnych postów zamieszczamy z opcją cytowania lub po prostu z hashtagiem # przed nazwą użytkownika. (przykład: #Użytkownik X - pięknie, #Użytkownik Y- nieładnie). Powyższy regulamin jest ostateczny i nie podlega negocjacjom. W ramach ułatwienia startu w PROJEKCIE, garść podstawowych informacji: 1. Model. Tu drogi są cztery: Bronco, pierwszy wypust z serii z ????. Zestaw Trumpeter, pierwszy wypust z serii z 2009. Zestaw Aoshima, pierwszy wypust z serii 2019. Zestaw WEM, pierwszy wypust z serii ????. Zestaw 2. Dodatki, o ile wiem, nie ma żadnego dedykowanego zestawu do żadnego z nich, także trzeba zaczerpnąć dłonią w pudle z odpadami Zapraszamy do udziału!! Edytowane 20 Października przez Szydercza Gała 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września Dodatki S-100 Class Schnellboot - Wooden Deck Bronco NB5004 ArtwoxModel 1:350 AW10104 2014 New tool PE 35127 S-Boats White Ensign Models 1:350 PE 35127 2001 New tool Multi-topic (6) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września O widzisz, wchodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września 1 godzinę temu, Szydercza Gała napisał: zakończenie projektu następuje 30 lutego 2025 Czyli nigdy ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września No przecież napisałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września to ja jeszcze dodam że z "dodatków" są z tego co kojarzę w 350 od Mastera lufki do Flaka 37mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września Pierwszy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Września Autor Share Napisano 15 Września (edytowane) Mówi się PIERSZY, a poza tym to JA byłem PIERSZY. Ty możesz co najwyżej być drÓgi Dodam jeszcze że mam Bronco i nie będę nawet próbował szukać tego zestawu WEM-u, wszystko co trzeba wyrzezbie z kSZakUF i rozprutych owiec Edytowane 15 Września przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 5 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Mówi się PIERSZY, a poza tym to JA byłem PIERSZY. Ty możesz co najwyżej być drÓgi Dodam jeszcze że mam Bronco i nie będę nawet próbował szukać tego zestawu WEM-u, wszystko co trzeba wyrzezbie z kSZakUF i rozprutych owiec Drógi to nie chce być. Mogę być CZeCI jak już bronco w koszyku. Zastanawiam się czy z moim doświadczeniem nie powinienem wziąć - nomen omen - trzech egzemplarzy:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września CZeci. Zawsze jeden rozgrzebany wincYj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Września Autor Share Napisano 16 Września ZUCH, takich ludzi nam CZeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Jak sama nazwa projektu wskazuje, to będzie szyPka Utka, więc projekt nie zajmie dużo czasu. Bardziej mnie martwi ile czasu zajmie mi zrobienie połowy stoczni coby dodać jakieś tło do łódki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sampo Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Jakby założyciel wątku się zlitował i wykreślił "niemieckie" to ja bym się podłączył z reprezentacją z drugiej strony kanału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Godzinę temu, chudyhunter napisał: .....zrobienie połowy stoczni coby dodać jakieś tło do łódki DAJESZ ! tu masz pięknego S-225 w Brooklin Navy Yard : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Września Autor Share Napisano 16 Września Sznelboty to sznelboty, a nie jakieśtam angliczańskie popierdółki, sorry ale NO GO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: DAJESZ ! tu masz pięknego S-225 w Brooklin Navy Yard I to jest piękne Można by zrobić diorame kończąc na moście w tle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sampo Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września 8 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Sznelboty to sznelboty, a nie jakieśtam angliczańskie popierdółki, sorry ale NO GO Jak NO GO to pozostaje mi kibicować z drugiej strony kanału Z modeli Schenellbootów to są jeszcze żywiczne Atlantic Models (może to to samo co WEM?): ATNS 35012 (typ S80) ATNS 35010 (typ S10) Narrow Seas Range | atlanticmodels.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września ło panie to ja wchodze poproszę o numerek startowy ... diorama z tym ustrojstwem chodzi mi od lat wiec w sam raz na kolejny projekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września tu macie Panowie fajną inspiracje : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września (edytowane) Strzelił z zamkniętych wyrzutni? No chyba, że zepchnęli za burtę tą zapasową Edytowane 17 Września przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września (edytowane) 9 godzin temu, chudyhunter napisał: I to jest piękne Można by zrobić diorame kończąc na moście w tle Koniecznie dodaj jeszcze ze dwa pancerniki i lotniskowiec by wypełnić ten kawał pustej wody. Zrobiłbyś furorę w sieci tytułując dioramę "schnellboot" w takiej aranżacji Edytowane 17 Września przez Lipa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września 18 minut temu, Lipa napisał: No chyba, że zepchnęli za burtę tą zapasową nie to pewnie kumpla z zespołu - oni mieli takktykę wachlarza pewnie jeden był rajdowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Września Autor Share Napisano 17 Września (edytowane) 9 godzin temu, Sampo napisał: Jak NO GO to pozostaje mi kibicować z drugiej strony kanału Z modeli Schenellbootów to są jeszcze żywiczne Atlantic Models (może to to samo co WEM?): ATNS 35012 (typ S80) ATNS 35010 (typ S10) Narrow Seas Range | atlanticmodels.net Tak Atlantic wykupił WEM. Nie ma co spuszczać nosa na kwintę, mozesz kontrować nasze sznelboty, trzaskaj te swoje angliki równolegle, bedziesz miał motywację w postaci WROGA Edytowane 17 Września przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września 11 godzin temu, Lipa napisał: Strzelił z zamkniętych wyrzutni? No chyba, że zepchnęli za burtę tą zapasową a może spier.... od wrogiej torpedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września Super Moderator Share Napisano 18 Września Model z Bronco i dodatek zamówiony. Zobaczymy jak będzie z czasem, ale myślę, że dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi