zatras Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada (edytowane) Ten wpis jest powiązany(jako ciekawostka) z tym linkiem i opisem budowy (poprawek ) w nim zawartym .,a jest reakcją na termin ,,liczenie nitów'' Sam jestem (chyba byłem -trochę mi już przeszło) ,,panem suwmiarką" ,ale muszą być jakieś rozsądne granice . Poprawiać coś co na prawdziwym samolocie byłoby 2 cm za długie Uff a myślałem że to mi odbija Najgorsze jest jednak to ,że taki jakiś -jeden z drugim jegomość -naczyta się ,napatrzy na takie ,,tutoriale'' i potem serwuje swoje poglądy, że jakiś model jest be ,bo tam ktoś coś musiał poprawiać. Edytowane 6 Listopada przez zatras 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Ja pitolę. Temat o P-36, człek myśli, że może czegoś nowego się dowie, może jakąś inspirację znajdzie, a tu znów, że Arma jest be, że Edek jest cacy..., że Arma nie ma dziur po wyrwanych nitach, a Edek je ma... Myślę, że Admini powinni wyczyścić temat z postów nie związanych z P-36. A miłośnicy i przeciwnicy dziur po wyrwanych nitach niech założą sobie osobny temat. 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada 9 godzin temu, Tainan41 napisał: Ja pitolę. Temat o P-36, człek myśli, że może czegoś nowego się dowie, może jakąś inspirację znajdzie, a tu znów, że Arma jest be, że Edek jest cacy..., że Arma nie ma dziur po wyrwanych nitach, a Edek je ma... Myślę, że Admini powinni wyczyścić temat z postów nie związanych z P-36. A miłośnicy i przeciwnicy dziur po wyrwanych nitach niech założą sobie osobny temat. A czego wiecej mozna sie spodziewac po jednym renderze? Slowotoku 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada 10 minut temu, Qz9 napisał: A czego wiecej mozna sie spodziewac po jednym renderze? Slowotoku Postów na temat. Zbyt wiele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada 26 minut temu, Tainan41 napisał: Postów na temat. Zbyt wiele? Za szybko by się dyskusja skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada 1 godzinę temu, Xmen napisał: Za szybko by się dyskusja skończyła. Trudno. Lepiej mniej, ale na temat, niż jakieś gównoburze tworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada 1 minutę temu, Tainan41 napisał: Trudno. Lepiej mniej, ale na temat, niż jakieś gównoburze tworzyć. No gdzieś się ludzie wyszumieć muszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada To niech idą na jakiś koncert lub mecz. A temat niech zostanie na temat... zobaczymy jak nowa narzędziownia ogarnie Hayabusę...na FB piszą, że idzie dobrze. Oby tak było naprawdę. A jak wyjdzie P-36 to będzie można się zacząć wypowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada 3 minuty temu, Tainan41 napisał: zobaczymy jak nowa narzędziownia ogarnie Hayabusę...na FB piszą, że idzie dobrze. Oby tak było naprawdę. A jak wyjdzie P-36 to będzie można się zacząć wypowiadać. Pełna zgoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano wczoraj o 00:07 Autor Share Napisano wczoraj o 00:07 Już coś mamy: https://www.armahobby.com/70080-curtiss-h-75a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mh76 Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu Fajnie na pewno Kupię plus za malowanie Jan Zumbach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Ja poczekam na coś z szachownicą.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Ja kupię ale poczekam na malowania Vichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu No i fajnie, że w końcu pokazali malowania. Mam nadzieję, że pociągną temat, włącznie z A-4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu 50 minut temu, Tainan41 napisał: No i fajnie, że w końcu pokazali malowania. Mam nadzieję, że pociągną temat, włącznie z A-4. Widać na renderze wyprasek, że przód kadłuba będzie wymienny. Na pewno pod Cyclone. Pewnie też ramka ze skrzydłami będzie inna, bo tam były 4 kaemy i tego raczej takim samym skrzydłem nie ogarną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek62 Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu 8 godzin temu, mh76 napisał: Fajnie na pewno Kupię plus za malowanie Jan Zumbach!! Ja tez napewno kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu 35 minut temu, letalin napisał: Widać na renderze wyprasek, że przód kadłuba będzie wymienny. Na pewno pod Cyclone. Pewnie też ramka ze skrzydłami będzie inna, bo tam były 4 kaemy i tego raczej takim samym skrzydłem nie ogarną. A figa Z Cyklonami dla Holandii też miały 2 kaemy i te chyba można ogarnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu (edytowane) Ramki "szare" są dwie. Logika kazałaby części uniwersalne umieścić na jednej a specyficzne dla konkretnej wersji na drugiej. Więc chyba jeszcze nie zaczęli projektować pod wiele przyszłych wersji. No, chyba że dodadza trzecia ramkę z elementami pod późniejsze wersje jak płat w Hurricane IIb. No, ale mogę się mylić i życzę wszystkim wielu wersji Curtisa Edytowane 10 godzin temu przez martinello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu 10 godzin temu, skarczu napisał: Ja poczekam na coś z szachownicą.... Na Armę bym nie liczył, za dużo niewiadomych o szachownicach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu 10 godzin temu, skarczu napisał: Ja poczekam na coś z szachownicą.... Pożenić model AM z kalkami MC Zrobiłbym bym sobie porządnego Fina... (po ogarnięciu płatu z czterema kaemami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, Baas ArK napisał: Pożenić model AM z kalkami MC Zrobiłbym bym sobie porządnego Fina... (po ogarnięciu płatu z czterema kaemami) Ja dokładnie jak kolega celuję w fińczyka, z tym że ja po prostu cierpliwie czekam aż wydadzą edycję z Finem, tak jak z Hurri I (dodali żywiczne koła i ładną kalkę ), a jak nie to też sobie poradzę, choć imho model AH zasługuje na lepsze kalki niż MC - np z Hawka AML czy choćby od Muzikanta (model rzeźbiony tępym scyzorykiem w mydle, ale kalki ujdą) albo arkusik SBS czy zestaw podstawowy Techmod. Pozdr ww Edytowane 6 godzin temu przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi