Lipstein Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Pozamiatane, a pomysł i wykonanie podstawki to już w ogóle kosmos. Szczerze gratuluję. Szkoda tylko (choć ten model samolotu jakoś mnie specjalnie nie kręci, wolę amerykańskie, z tego samego muzeum) że wszystkie egzemplarze w tej alei tak niestety wyglądają... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca 6 godzin temu, Lipstein napisał: Pozamiatane, a pomysł i wykonanie podstawki to już w ogóle kosmos. Szczerze gratuluję. Szkoda tylko (choć ten model samolotu jakoś mnie specjalnie nie kręci, wolę amerykańskie, z tego samego muzeum) że wszystkie egzemplarze w tej alei tak niestety wyglądają... Dziękuję, cieszę się, że się podoba W sumie jest to nieco absurdalne, że pod „opieką” muzeum eksponaty tak niszczeją… z drugiej strony taka aleja wraków ma swój klimat i jest to świetne źródło inspiracji modelarskiej… więc mogliby zadbać jednak o eksponaty, które są wartościowe, a jednocześnie kilka/kilkanaście takich wraków zostawić (np. tych samolotów których jest dużo, albo są w już w takim stanie, że nie bardzo jest je jak restaurować…). W Czechach, obok Slavkov u Brna, w miejscowości Vyskov jest takie prywatne muzeum lotnictwa, które też częściowo przypomina wrakowisko, mega fajne tematy modelarskie tam są i jednocześnie też możliwość podpatrzenia konstrukcji wewnętrznych zdekompletowanych samolotów. Oczywiście tematyka także radziecka. Sam - mimo iż też mnie jakoś te samoloty nigdy nie interesowały - to chciałbym kiedyś wrócić do tego tematu i zrobić jeszcze dwa wraki z Alei MiGów, które mnie urzekły, byłaby fajna seria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca Jak dzisiaj jeszcze raz obejrzałem pierwsze fotki, to naprawde ciary... Efekt glonów od długiego stania pod chmurką oddałeś naprawdę realistycznie, tylko domontować do zdjęcia trawiasty wał na granicy z Comarchem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Trochę brakuje słów, aby oddać skalę uznania dla Twojej pracy. Obejrzałem ją z zazdrością bo wiem, że nigdy nie zdobędę się na podobną wirtuozerię. Trochę pewnie z lenistwa, a trochę z powodu za grubych palców. Z drugiej strony te piękne zdjęcia oraz możliwość podglądania warsztatu mobilizują i zachęcają do dalszych podskoków, nie wspominając o doznaniach estetycznych. Nie wybierałem się na poważnie do Bytomia ale widzę, że warto jeszcze raz przemyśleć temat. Moje najszczersze gratulacje i czapa z łba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca 11 godzin temu, zaruk napisał: Trochę brakuje słów, aby oddać skalę uznania dla Twojej pracy. Obejrzałem ją z zazdrością bo wiem, że nigdy nie zdobędę się na podobną wirtuozerię. Trochę pewnie z lenistwa, a trochę z powodu za grubych palców. Z drugiej strony te piękne zdjęcia oraz możliwość podglądania warsztatu mobilizują i zachęcają do dalszych podskoków, nie wspominając o doznaniach estetycznych. Nie wybierałem się na poważnie do Bytomia ale widzę, że warto jeszcze raz przemyśleć temat. Moje najszczersze gratulacje i czapa z łba. Bardzo dziękuję za miłe słowa i bardzo się cieszę, że to co ulepiłem znalazło takie uznanie myślę, że trzeba po prostu robić swoje i samemu wyznaczać sobie cele i mobilizować do rozwoju… a w Bytomiu będzie chyba kilka pięknych modeli, więc będzie co oglądać i się inspirować, ja bardzo czekam aby obejrzeć kilka znakomitych szmatopłatów, które są zapowiedziane będzie to dawka motywacji i inspiracji aby powrócić do mojego zaczętego lekko Fokkera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bethor Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Gratuluję nagrody w Bytomiu. Na żywo Twój ołówek robi piorunujące wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Na żywo robi bardzo pozytywne wrażenie, Gratuluję nagrody! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca Dziękuję bardzo, ja się najbardziej cieszę, że z Bytomia wrócił w jednym kawałku i bez strat. Dla porządku i na zakończenie tej historii, mój "01" zdobył Czarny Diament 1/48 na Festiwalu w Bytomiu, oraz trzy nagrody specjalne - Baby Pruskie przyznawane przez Olsztyńskie Stowarzyszenie Modelarzy "Warmia", nagrodę od @Staryfajter1954 oraz - dla mnie szczególnie bliską i ważną - nagrodę od InScale Podcast. Teraz mam już przed sobą 3-4 lata spokojnego sklejania kolejnego projektu 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Prawie biedaka zdeptali z tym modelem. Dopiero co wieczko uchylił, a już stali nad nim z aparatami. Były momenty grozy, a skupienie się w takiej sytuacji, aby nic nie uszkodzić nie jest łatwe. Marcin, ogromne gratulacje, wszystkim pokazuje Twojego Miga i chwalę się, że przebiłem Ci pionę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Wspaniały model! Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Widziałem. To delikatnie mówić całkowicie inny poziom modelarstwa. Gratuluję i zazdroszczę . Uznanie, nagrody bez wątpienia w 100% uzasadnione! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca (edytowane) W dniu 17.03.2025 o 23:12, Boch napisał: Prawie biedaka zdeptali z tym modelem. Dopiero co wieczko uchylił, a już stali nad nim z aparatami. Były momenty grozy, a skupienie się w takiej sytuacji, aby nic nie uszkodzić nie jest łatwe. Marcin, ogromne gratulacje, wszystkim pokazuje Twojego Miga i chwalę się, że przebiłem Ci pionę Przepraszam za opóźnienie w odpowiedziach, ale po przygotowaniach i konkursie w Bytomiu musiałem w końcu trochę zabrać się w końcu do pracy Dziękuję bardzo za słowa uznania zarówno tutaj jak i podczas konkursu i cieszę się, że model został tak ciepło przyjęty jednocześnie ja jestem zauroczony Halberstadt’em @Boch, który śni mi się po nocach i marzę, żeby mój następny projekt zbliżył się chociaż do tego poziomu Edytowane 19 Marca przez Albatros 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Brawo, wszystkie trofea w pełni zasłużone . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia Wielkie brawa i gratulacje zasłużonych nagród. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karl Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia Przepaskudny Przepiekny!! Mistrzostwo Świata i Galaktyki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia Doskonały model. Prawdziwy majstersztyk. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 4 Kwietnia Autor Share Napisano 4 Kwietnia Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi