maniak17 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 jak zabezpieczyć model przed washem ? (żeby wash nie zostawił śladów na farbie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Myślę, że lakier albo sido byłyby najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek1 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 witam mam pytanie, czy moze tos mi dpowiedziec co to jest Pastlowanie i jak sie robi zacieki na modelach tyle o tym pisza a ja wgl nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Myślę, że lakier albo sido byłyby najlepsze... jaki lakier ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Akrylowy błyszczący. Sidolux jest bardzo dobrym lakierem pod wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Akrylowy błyszczący. Sidolux jest bardzo dobrym lakierem pod wash. a model się po tym nie świeci ? a nie można zamiast tego używać lakieru matowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Akrylowy błyszczący. Sidolux jest bardzo dobrym lakierem pod wash. a model się po tym nie świeci ? a nie można zamiast tego używać lakieru matowego ? http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=6669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Macie e-mail revella?Jak ktoś może to niech poda na pw.Szukałam na stronie revella ale nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Macie e-mail revella?Jak ktoś może to niech poda na pw.Szukałam na stronie revella ale nie ma. To coś słabo. http://www.revell.de/de/unternehmen/kontakt_zu_revell/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dicappo Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Panowie pancerni, ktoś się może orientuje czy Dzik 3 od Tololoko Models jest zestawem czy gotowym kolekcjonerskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Tololoko robi dzika? W katalogu nic nie ma o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Tololoko robi dzika? W katalogu nic nie ma o nim. Nie jestem pewien ale zapytam Tolka bo znam go osobiście. Z tego co wiem to robił ten model, ale nie jestem pewien czy jest on dostępny dla "przeciętnego klienta". Z tego co pamiętam wykonywany był na zamówienie producenta lecz mogę się mylić. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Oj sory ludzie, pos*ało mi się Chodziło mi o Honkera Scorpiona, dopiero teraz jak zajrzałem na stronę Tololoko to zauważyłem, że to nie Dzik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfredo12 Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Witam. Pytanie dotyczy koloru bazowego na strykera 1128 AFV. W modelu M1126 AFV stało użycie jako bazy koloru Gunze C303. Tu jako baza jest podane TC-10. Czyli "TC10 RAL 6031 Bronzegrun" z zestawu NATO (o 303 nie wspominają). Natomiast jest również podany kolor LifeColor UA002, gdzie znowu odpowiednikiem jest między innymi Gunze C303. Więc jak to jest z tymi kolorami? Czy mogę zastosować 303kę Gunze jako bazę i jest to zwykłe naciągnięcie, aby kupić zestaw farb NATO, czy faktycznie te kolory się różnią i warto kupić albo zestaw dla tego koloru (lub kupić Life Colora)? Niestety nie mam sklepu gdzie mogę iść i porównać sobie oba kolory, a zakupy mogę dokonać jedynie na odległość. Więc przed zakupem wolał bym mieć pewność co kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Najlepiej kup Tamiyowskie NATO Green (nie pamiętam kodu). Idealnie pasuje, bo swojego Strykera malowałem właśnie tym kolorem. Te barwy Gunze są albo za blade, albo za ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 (nie pamiętam kodu) XF-67, ale po nazwie też znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfredo12 Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Dzięki Tamyę 3xNATO mam też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Montano Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Cześć chce kupić zaginarkę z The Small Shop, tylko nie wiem którą wziąć, głównie pancerka czasem jakiś samolot w 1:32. Zastanawiam się pomiędzy 5,5 calową a 8 calową. Jak myślicie w którą lepiej zainwestować? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Czy jest jakaś inna (tańsza) opcja gąsienic ogniwkowych do Kingtigera w skali 1:48 niż Friule? Szukałem w necie ale wielkie g wiem na ten temat...Poza tym nie wiem które są właściwe...Znajduję późne, wczesne, średnie, zbyt późne , niedoszłe, przedwczesne ...i mnie trafia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam.Czy te etapy składania modelu są wg Was dobre ? poprawcie mnie jeśli coś jest źle.Maluje pędzelkiem i wydaje mi się że podkładu nie trzeba będzie 1.Skleić model 2.Pomalować 3.sidolux 4.kalka 5.wash 6.lakier matowy 7.filter 8.obicia modelu 9.pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Maluje pędzelkiem i wydaje mi się że podkładu nie trzeba będzie Mając czarny albo innego kolory podkład można zrobić bardzo fajny model , wystarczy duży pędzel i spokojnie drybrushem możesz zrobić jednokolorowy model. Efekt będzie prawe taki jam jak w aero. Ja tam kładę kalki przed sido albo w ogóle(swoją droga to nie zrobiłem więcej niż 10 modeli ale co tam). Najpierw malujesz , potem obicia, następnie kalki, sido(ewentualnie),wash. lakier matowy,pigmenty . Nie wiem tylko kiedy filtry , ja tam robię to całkiem inaczej kładąc filtry od razu po malowaniu, ale tyle sposobów robienia modeli co modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Maluje pędzelkiem i wydaje mi się że podkładu nie trzeba będzie Mając czarny albo innego kolory podkład można zrobić bardzo fajny model , wystarczy duży pędzel i spokojnie drybrushem możesz zrobić jednokolorowy model. Efekt będzie prawe taki jam jak w aero. Ja tam kładę kalki przed sido albo w ogóle(swoją droga to nie zrobiłem więcej niż 10 modeli ale co tam). Najpierw malujesz , potem obicia, następnie kalki, sido(ewentualnie),wash. lakier matowy,pigmenty . Nie wiem tylko kiedy filtry , ja tam robię to całkiem inaczej kładąc filtry od razu po malowaniu, ale tyle sposobów robienia modeli co modelarzy. filtry na matową powierzchnię.Właśnie a kiedy drybrush ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Ja nakładam suchy pędzel po łoszu. Ja robię tak: sklejam, podkład, maluję, sido, kalki, łosz, suchy pędzel, lakier matowy, pigmenty, fiksantywa, lakier matowy i na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak17 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 fiksantywa co to takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi