elrogalo Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Spotkałem się też z metodą polegającą na malowaniu samych rozgraniczeń kolorów pędzlem i wypełnianiu reszty aerografem. Brzmi nieźle i mam zamiar to przy najbliższej okazji wypróbować, bo przy tej metodzie odpada upierdliwa zabawa z maskowaniem i ryzyko ewentualnego oderwania spodniej warstwy farby razem z taśmą, maskolem, blue-tackiem (niepotrzebne skreślić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 18 Grudnia 2010 Share Napisano 18 Grudnia 2010 Dzięki Panowie za pomoc. Przećwiczę chyba 2 metody: plastelina + taśma i malowanie krawędzi pędzlem i wypełnianie aero. Jeszcze tylko pytanie: Jak właściwie się nazywa ta "plastelina"? O co pytać w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Ja znam dwa rodzaje tej masy, różnych producentów - Blu-tack i Patafix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Ja kupiłem ostatnio "Power Tack Pavlinda", bo nie było tych znanych. Nie miałem styczności z innymi, ale wydaje mi się, że ta jest słaba. Lepi się do wszystkiego (najbardziej palców) tylko do modelu nie chce i czasem zostawia ślady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 gDzie znajde zdjęcia z wojny w Iraku lub Afganu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 W internecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Patrz na to bym nie wpadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 widać nie udało Ci się to wcześniej.. polecam: www.army.mil a także http://www.militaryphotos.net/ Przydać się także może www.defenseimagery.mil I oczywiście google... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Dzieks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Blu-tack i Patafix Power Tack Pavlinda Dzięki panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Czy M50A1 Ontos to artyleria z własnym napędem? Jak by co tao dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Czy M50A1 Ontos to artyleria z własnym napędem? http://pl.wikipedia.org/wiki/M50_Ontos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Z tego co wywnioskowałem to tak. Dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 "1 silnik benzynowy, 8-cylindrowy Chrysler HT-361-318 o mocy 180 KM (wersja M50A1)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Witam, poszukuje zdjęć, schematów, zdjęć modeli, historii, czyli wszystkiego o Tygrysie Królewskim z Berlina z numerem 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toudi211 Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Który model wybrać? King Tiger od Trumpeter czy Revella? Który z nich jest lepiej odwzorowany , lepiej się składa itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 King Tiger od Trumpeter czy Revella? Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Kolega sklejał Revella i nie narzekał, przynajmniej na składalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 No ja miałem w rękach Dragona i dobrze się składa, ale Revell też jest godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Możesz kupić, gwarantowane jednak, że czeka Cię niezła zabawa. Sam model w sobie jest dosyć wymagający i do łatwych nie należy(dużo pasowania a i szpachla się w większej ilości pojawi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qwicol Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Mam takie pytanie: Dlaczego przy większości modeli pojazdów "używanych" [rdza, odpryski, wgniecenia] tłumiki i wydechy wyglądają tak jakby leżały 30 lat w morzu czarnym? tzn. są całkowicie skorodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Usiłuję skończyć stuga trzeciego w wersji G, od dragona. Pod sam koniec pokapowałem się że pojazd nie ma anten nie znalazłem ich ani na wypraskach, ani w instrukcji - tak ma być, czy się chłopakom zapomniało? I jeszcze jedno pytanie, jaką długość powinny mieć w modelu te anteny? Skala to 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Mam takie pytanie: Dlaczego przy większości modeli pojazdów "używanych" [rdza, odpryski, wgniecenia] tłumiki i wydechy wyglądają tak jakby leżały 30 lat w morzu czarnym? tzn. są całkowicie skorodowane? Bo wtedy wyglądają ładnie/efektownie/efekciarsko (niepotrzebne skreślić). Poza tym tłumik czy kolektor wydechowy dość szybko koroduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Witam Wszystkich ! Kiedyś widziałem a może mi się przewidziało toczone mosiężne świece zapłonowe w skali 1/35 może ktoś wie jaka firma produkuje coś takiego? Za wszelkie tropy z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Pytanko : Do King Tigera z wieza porsche (dragon 6302) friule ATL 16 czy ATL 22 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi