Skocz do zawartości

[Pojazdy wojsk.] Zadajemy pytania. Otrzymujemy odpowiedzi.

Złośliwiec

Rekomendowane odpowiedzi

Akahoshi, wielkie dzięki, poczytałem sobie recenzje i też skłaniam się ku dragonowi. Wiesz może jakie blaszki są dedykowane do tego zestawu? Kupił bym też toczone lufy. Możecie polecić coś godnego uwagi?

Witam wszystkich.

Poszukuję worków na amunicję do MG34 w skali 1/35. Może ktoś gdzieś widział coś takiego? Ja przeszukałem chyba całe google i trafiłem tylko na coś takiego (zdj. poniżej), ale tylko w skali 1/16.

image.php.jpg

Witam szanowne grono

Mam pytanie czy firma Trumpeter jest godną polecenia firmą - nigdy nie kleiłem modeli tej firmy

A jeśli mam porównywać to co wybrać KV-1 z Trumpetera czy z Tamiyi

miałem do czynienia z jednym modelem w 1:72 i byłem bardzo zadowolony. natomiast jesli jesteś początkujący to chyba lepsza będzie Tamiya - składalność tych modeli jest znakomita.

Witam

Mam na warsztacie model KW-1 z trumpka i jestem zadowolony z jakości , wcześniej popełniłem też Pt-76 i SA-6 też firmy i nie zawiodłem się w żadnym z przypadków. Tamki nie miałem na warsztacie żadnej więc się nie wypowiem. Wiem za to z całą pewnością że trumpek jest lepszy (o niebo) od zvezdy

Nastepne model jaki popełnie będzie to model Kv-1 z Trumpetera zastanawiałem sie nad t-34 z tamiyi lecz kiedyś zakupie zestaw Dragona . A i prosze o doradzenie farb do Kawulca oczywiście prosze o najlepsze chodzi o jakość np co lepsze Tamiya revell itp

Zvezda 3532 ISU-152 - czy ktoś ma doświadczenie z tym modelem? Widział wypraski?

Przymierzam się do zakupu, więc ciekawy jestem co do jakości modelu, składalności, jakości i ilości szczegółów? Ewentualnie mogę kupić T-70 bądz T-26 tej samej firmy bo na nie tez mam chrapkę?

Przy tym ISU trzeba się napracować, gąski są podobno do bani, składalność... no cóż, szpachla.

T-70 to lepiej MiniArt'u.

Witam.

Witam wszystkich.

Poszukuję worków na amunicję do MG34 w skali 1/35.

Verlinden robi bodajże coś takiego w 1/35

http://www.verlindenonline.com/store/product_info.php?products_id=689

Pozdrawiam

Jacek

Dzięki za odpowiedź, ale niestety nie mają tam tego czego szukam. Znaczy się mają ale tylko w zestawie wnętrza do Tygrysa I.

LordDisneyland przede wszystkim uważaj na gąsienice. Są na styk i na dodatek piekielnie delikatne (a żywiczne bardzo drogie i praktycznie niedostępne). Tu i tam będzie trzeba "przynitować" i parę rzeczy dorobić samemu. Warto się posiłkować zdjęciami. Ogólnie model prosty i raczej bez większych problemów. Więcej grzechów nie pamiętam i za nie robienie relacji serdecznie przepraszam...

Więcej grzechów nie pamiętam i za nie robienie relacji serdecznie przepraszam...

No cóż, niech ci będzie wybaczone

Dzięki. Właśnie zabrałem się za prostowanie tych gąsek- recepturek, bo wyszły z pudła trochę sfatygowane... Co mnie podkusiło, żeby za tego mikrusa się wziąć? Toż ja przecież tanków nie sklejam

Jest mus skleić polską tankietkę w skali 1:35

I w związku z tym mam dylemat który z modeli wybrać:

Mirage 35413 - TKS-B

RPM 35010 - Polska tankietka TK-3

W RPM jest wnętrze, i cena o połowę niższa,ale widziałem model T-60 z tej firmy i nie powalił mnie na kolana. Wyrobów Mirage nie widziałem. Czy warto przepłacić te 100% ? czy cena ma odzwierciedlenie w jakości, ilości szczegółów itp? Bo jeśli różnica jest niewielka to wolę kupić tańszy i dokupić figórki. Z drugiej strony przed oczami staje mi ten T-60 z którego można zrobić tylko spalony wrak, a i wtedy nawet będzie wyglądał jak by to miejsce niedawno odwiedzili zbieracze złomu.

Szukam relacji modelu Academy Tygrys 1:35 z wnętrzem .

Pamiętam ,że ktoś robił go na forum dość konsekwentnie i profesjonalnie.

Młodszy kolega potrzebuje ,a ja nie pamiętam wszystkich poprawek.

Z góry dzięki

Mam takie pytanie, mianowicie czy czołgi T-80 brały udział w którejś z wojen w Czeczenii?

Jak napisał kolega yar 75 t-80 brały udział w" pierwszej wojnie czeczeńskiej" i dostały baty . Rosjanie użyli wersji B i BW.